kinderfeestje taart eten

Kinderfeest vieren

kinderfeestje taart etenEen van de kinderen binnenkort jarig en ga je een kinderfeest geven? In dit artikel kom je meer te weten over een kinderfeestje en hoe je dat thuis en buitenhuis kunt vieren.

Kinderfeest, algemeen

Er is er een jarig, hoera! Alweer een jaar voorbij. Kleine kinderen worden groot en dat gaat erg snel. Een goede reden om er elk jaar weer even bij stil te staan en de verjaardag van je kind(eren) uitbundig te vieren. Dat zal elk jaar op een andere manier gebeuren. In het begin slaapt de kleine door de drukte van zijn of haar feestje heen, maar daarna….. Genieten en echt het feestvarken zijn.

 • Veel visite, ooms en tantes, neven en nichten en misschien ook wel de buren en kennissen.
 • Voor vriendjes en vriendinnetjes wordt vaak een andere dag gekozen om de verjaardag te vieren.
 • Er wordt een speciaal kinderfeest georganiseerd voor je jarige. Zit jouw kind op de basisschool dan zal hij of zij leuke uitnodigingen willen maken en uitdelen aan klasgenootjes en vriendjes en vriendinnetjes.
 • Er gaat dus al voorbereiding aan het kinderfeest vooraf: de uitnodigingen (zelf) maken en uitdelen. Daarnaast zul je een activiteit hebben bedacht of een locatie hebben uitgezocht waar je het kinderfeest gaat vieren.
 • Online staan leuke ideeën als het je even aan inspiratie voor een kinderfeest ontbreekt. Ook thuis kun je een leuk feestje bouwen. Je hebt alles bij de hand en hoeft geen vervoer te regelen. Het enige wat je moet doen is boodschappen in huis halen.
 • Je kunt er ook voor kiezen om op het einde van het kinderfeestje een frietwagen te huren. Wat een verrassing en lekker!! Gezellig thuis een kinderfeest vieren met veel blije gezichten.   

Kinderfeest thuis vieren

Als jij denkt dat een kinderfeest thuis vieren niet meer van deze tijd is heb je het goed mis. Er gaan inderdaad veel ouders met de kinderen buitenshuis een verjaardag vieren, omdat het gemakkelijk is, het huis wordt niet vies, omdat ze geld genoeg hebben, omdat ze niet minder willen doen dan anderen, omdat de kinderen erover zeuren enz. Je kunt een kinderfeest thuis vieren echter zo ontzettend leuk maken.

 • Het ligt een beetje aan de leeftijd wat je kunt doen, bijvoorbeeld: schminken, knutselmiddag, kook- en bakmiddag, verkleedmiddag met toneel, film kijken, fototocht houden (kost wel enige voorbereiding), dropping, karaoke, een frietkraam huren, picknicken in de tuin, disco avond, slaapfeest en vul de rij zelf maar aan.
 • Als je kiest voor kinderfeest thuis vieren dan kun je meer geld besteden aan lekkernijen, omdat je geen entree voor een bepaalde activiteit hoeft te betalen.
 • Thuis een kinderfeest vieren is gezellig en huiselijk. Sommigen moeten er niet aan denken zoveel kinderen binnen of buiten bezig te houden, maar het is zo leuk, dat je het gewoon moet proberen.
 • En als je zorgt voor genoeg eten en drinken en zorgt voor voldoende leuke activiteiten bij je binnen of in de tuin, dan zul je er versteld van staan dat kinderen elkaar bezig houden, plezier maken en zelf de leukste ideeën aandragen.

Kinderfeest buitenshuis

Een kinderfeest buitenshuis vieren zal niet veel voorbereiding vragen. Als je voor een bepaalde activiteit kiest voor een kinderfeest buitenshuis dan zal dat waarschijnlijk een geheel verzorgde middag zijn, inclusief lekkernijen en drinken. Vraag het voor de zekerheid even na, want een kinderfeest buitenshuis moet gegarandeerd slagen. Kinderen kun je niet teleurstellen. Dus zorg dat alles tot in de puntjes is geregeld. Denk je ook aan het vervoer bij een kinderfeest buitenshuis. Zijn er kinderen bij die wagenziek worden, kinderen die beperkt zijn in wat ze mogen eten en drinken? Zorg dat je op de hoogte bent als je een kinderfeest buitenshuis gaat vieren.

Samen kinderfeest vieren

Wil je een kinderfeest wat groter aanpakken?

 • Samen een kinderfeest vieren is dan een prima oplossing.
 • Ook voor schoolverlaters is het samen organiseren van een kinderfeest een mooie afsluiting van het laatste schooljaar op de basisschool.
 • Alle verjaardagen van de groep samen vieren, dat wordt een groot feest. Er is in een groep altijd wel iemand die thuis een grote ruimte heeft, die de kinderen mogen gebruiken om te feesten, muziek de draaien en te dansen (want dat gebeurt op die leeftijd). Ouders blijven mooi op afstand in huis en zijn toch in de buurt.
 • Laat de kinderen mee zelf het feest voorbereiden en de boodschappen doen. Zo krijgen ze ook een idee van de kosten, die uiteraard over alle fuifnummers worden verdeeld.
 • Samen kinderfeest vieren, je kunt dan veel doen met weinig geld. En het plezier dat maken de kinderen zelf. In plaats van een disco avond is een slaapfeest te overwegen, of een combinatie van deze twee. Laat ze maar eens genieten. Dergelijke feesten zullen ze zich nog lang herinneren.

Geheel verzorgd kinderfeest

Wil je eens flink uitpakken en een bijzonder geheel verzorgd kinderfeest vieren samen met je kinderen, vriendjes en vriendinnetjes? Ga online en kijk wat er gereserveerd kan worden. Er zijn veel arrangementen te boeken, parken met speeltuin, eten en drinken, achter de schermen kijken in een dierentuin en de dieren mogen verzorgen. Bij welke dierentuinen is dat mogelijk? Reserveer er een geheel verzorgd kinderfeest. Dergelijke bedrijven zijn zeer gedreven in het organiseren van geheel verzorgde kinderfeesten en dat zul je merken. Je komt er niets te kort. Je weet van te voren, bij de reservering, wat je mag verwachten. En de kinderen gaan met een ervaring rijker naar huis. Een geheel verzorgd kinderfeest om nooit te vergeten. En ook de begeleiders hebben een  leuke middag.

Traktaties  op een kinderfeest

Bij een kinderfeest horen slingers, muziek, ballonnen, eten en drinken en uiteraard cadeautjes. Voor de cadeautjes zorgen anderen, de rest moet jij verzorgen. De traktaties op een kinderfeest kun je als ouder of verzorger samen met je kind van te voren maken. Je kunt er ook voor kiezen om op het kinderfeest als activiteit koken, bakken of iets dergelijks te organiseren. De boodschappen doe je voordat het kinderfeestje begint, dus je moet wel enig idee hebben wat je als traktatie gaat maken. Ga je cupcakes bakken en versieren, popcorn maken (heel eenvoudig en lekker), wafels versieren met smarties en slagroom, cake bakken en versieren met chocoladesaus, slagroom en of vruchtjes, een snoepketting maken, pannenkoeken bakken en versieren met jam, poedersuiker, banaan, ananas, hartige snacks maken: bijvoorbeeld prikkers met kaas, paprika, ananas, stukje boterhamworst enz.

Online staan nog veel meer ideeën. Zoek websites met eenvoudige recepten voor traktaties op een kinderfeest en je krijgt volop inspiratie. Het is belangrijk dat je weet of er kinderen op het feest komen die bepaalde zaken niet mogen eten door een allergie. Houd daar rekening mee, want ook voor die kinderen kun je een traktatie bedenken of online vinden die ze wel mogen eten. Er zijn trouwens ook leuke boeken met ideeën voor traktaties voor kinderfeesten, die je  aan een activiteit kunt verbinden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 4571x
Toegevoegd: 20-07-2016 18:45
Gewijzigd: 01-08-2016 22:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!