Kinderwagen met kind erin

Kinderwagen kopen

Kinderwagen met kind erinHet aanbod kinderwagens is enorm en ouders weten vaak niet meer waar ze voor moeten kiezen. De meeste ouders zullen daarom gewoon een kinderwagen kopen die ze mooi vinden. Soms letten ze op wat eigenschappen, maar vaak worden de belangrijkste punten vergeten. Na de aanschaf kom je er dan achter dat de kinderwagen niet ideaal is. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom beschrijven wij hier waar je op moet letten bij het kinderwagen kopen.

Verschillende typen kinderwagens

Er zijn heel wat verschillende typen kinderwagens tegenwoordig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote kinderwagen waarin je kind kan liggen of een soort buggy waarin het kind kan zitten. Sommige kinderwagens zijn uitgerust met een autozitje, maar je kunt ook een kinderwagen kopen met een reiswieg. Verder is het mogelijk om een kinderwagen aan te schaffen met zowel een reiswieg als een autozitje. Je kunt deze producten natuurlijk ook allemaal los kopen, maar dan ben je over het algemeen duurder uit. Daarom kiezen de meeste ouders voor een kinderwagen met autozitje en reiswieg.

Het kinderzitje

Nadat je weet wat voor kinderwagen je wilt moet je kijken naar de eigenschappen van het kinderzitje. Bedenk hoeveel kinderen je wilt vervoeren en hoeveel zitjes je dus wilt. Wil je dat het kinderzitje naar jou toe is gedraaid zodat je je zoon of dochter in de gaten kunt houden? Of wil je dat de positie van het kinderzitje juist van je af is zodat je kind de wereld in kan kijken? Let ook goed op of het kinderzitje wel comfortabel genoeg is, want je kind zal er soms voor lange tijd in moeten zitten.

Als je kiest voor een kinderwagen waar je kind in kan liggen, moet je kijken of de wieg lang en breed genoeg is. Ga ook na of je kind hier niet binnen zes maanden uitgroeit. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een kinderzitje dat je kunt verstellen tot een wieg, zodat je kind soms kan zitten en af en toe kan liggen. Bij een kinderwagen met een kinderzitje kun je ook letten op de hoogte van het zitje. Des te hoger het kinderzitje staat, des te meer je kind van de wereld kan zien.

Frame van de kinderwagen

Er zijn ook een aantal belangrijke punten voor het frame waar je op moet letten bij het kinderwagen kopen. Het is bijvoorbeeld fijn als de duwstang in hoogte verstelbaar is, want dan krijg je minder snel last van rugklachten. Als je kinderwagen een reiswieg of een autozitje heeft, moet je erop letten of je deze hier gemakkelijk vanaf kunt halen. Je wilt hier natuurlijk niet elke keer veel tijd aan besteden als je met de auto weg wilt. Verder kun je nog kijken of de kinderwagen gemakkelijk op te vouwen is, zodat je hem snel achterin de auto kunt leggen.

De wielen

Bij het kopen van een kinderwagen moet je ook zeker niet vergeten te letten op de wielen. Kijk bijvoorbeeld hoeveel wielen de kinderwagen heeft. Een kinderwagen met vier wielen is stabieler, maar een wagen met drie wielen is meer wendbaar. Wil je ook wandelingen op het strand of door de bossen maken met de kinderwagen? Dan is het belangrijk om voor een kinderwagen met grote wielen gevuld met lucht te kiezen. Deze wielen geven namelijk meer stabiliteit. Als je echter in een grote stad woont, kan een kinderwagen met kleine wielen juist fijn zijn. De wagen is hierdoor namelijk makkelijker wendbaar wat erg handig kan zijn als je door een drukke winkelstraat loopt.

Gewicht en afmetingen

Het gewicht en de afmetingen van de kinderwagen zijn ook een belangrijke factor waar je op moet letten. Wil je een kinderwagen kopen die gemakkelijk te besturen is? Kies dan voor een wagen die licht is in gewicht. Als je slechts een kleine ruimte hebt om de kinderwagen op te bergen, kun je het beste een kleine kinderwagen kopen. Een kleine, lichte kinderwagen is erg handig als je vaak met de wagen wilt reizen met de tram, bus of metro. Wil je gaan voor stabiliteit? Dan is een grotere, iets zwaardere kinderwagen meestal juist weer iets beter.

Design

Het design van de kinderwagen is een van de eerste punten waar we vaak op letten, maar het behoort zeker niet tot de belangrijkste. Echter is het toch fijn als je een kinderwagen koopt die je zelf ook echt mooi vindt. Je kunt gaan voor een kinderwagen in neutrale kleuren of je kunt opvallen met een felgekleurde wagen. Daarnaast kun je een kinderwagen kopen met een leuk printje.

Accessoires

Als laatste is het ook belangrijk om te letten op de accessoires die bij de kinderwagen geleverd worden. De meeste kinderwagens zijn uitgerust met een voetsteun voor het kind, maar is deze voetsteun ook verstelbaar? Met een verstelbare voetsteun kun je ervoor zorgen dat je kind altijd precies goed in het kinderzitje zit. Ook is het belangrijk om te letten of de kinderwagen is uitgerust met verstelbare gordels voor de veiligheid van je kind. Sommige wagens hebben eveneens een handrem of een voetrem waarmee je de kinderwagen gemakkelijk kunt stoppen voor bijvoorbeeld een stoplicht.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4131x
Toegevoegd: 14-11-2015 17:31
Gewijzigd: 14-11-2015 21:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3141 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!