Je kinderen vermaken met het zonnige weer

Je kinderen vermaken met het zonnige weer

Je kinderen vermaken met het zonnige weerWanneer het zonnig weer is en je kinderen hebben vrij is het belangrijk om ze te vermaken. Er zijn vele mogelijkheden en manieren om hierin te slagen. Natuurlijk hang het af van de leeftijd van de kinderen en waar je woont. Om je op weg te helpen inspireren we je graag met een aantal voorbeelden. Je kinderen vermaken met het zonnige weer is dan heel eenvoudig. Laten we snel starten met de eerste tips.

Flessenvoetbal

Om hiermee te starten is het goed om een stapel lege flessen te hebben van plastic. Je vult ze een beetje met water, zodat ze goed staan en start daarna met het voetbal. Het doel is om de fles staande te houden. Schiet van de anderen de fles juist om. Het kind welke als laatste nog een fles heeft staan heeft gewonnen.

 

Een waterballonnen gevecht

Bij mooi weer is het natuurlijk geweldig om een emmer met waterballonnen in huis te hebben. Het is volop verkrijgbaar in de speelgoedzaken. Het is mooi om de kinderen lekker met water te laten spelen en elkaar nat te maken. Het moet natuurlijk wel echt zonnig zijn. 

 

Aqua Splash bal spelen

Het is te vergelijken met het overgooien van een waterballon. Het is echter nu zo, dat er een tijdklok in de ballon is verwerkt. Het duurt dan ook niet lang tot deze spontaan tot ontploffing komt en iedereen nat maakt. Tenminste wanneer hij dicht bij iemand in de buurt is.

 

Lekker met het bootje varen

Het is natuurlijk heerlijk om met een bootje te gaan varen. Het is dan wel van belang dat je kids dan een zwemdiploma hebben. Wanneer je kinderen jong zijn laat je ze altijd een zwemvest dragen en nooit alleen in de buurt van een water. Varen door de sloten is heerlijk verkoelend.

 

Een waterglijbaan

Het is natuurlijk heerlijk om met water en wat zeep je eigen glijbaan te maken. Wanneer je een grasveld hebt en een zeil kom je een heel eind. Het kan ook goed op een veldje bij je in de buurt. Dan moet je wel je eigen zeep en water meenemen plus het zeil. Het is ook mogelijk om een kant en klare kit te kopen.

 

Een tent maken

Het is ook goed om de kinderen zelf een tent te laten maken. Verzamel stokken, bezemstelen en andere hulpmiddelen om ze zelf een eigen tent te laten maken. Ze kunnen hun eigen schaduwplekje bouwen.

 

Snoephappen

Het is ouderwets, maar wel erg leuk. Doe het wel in een bak met water om het hoofd koel te houden! Het is lachen en genieten. Het is vaak nog moeilijker dan de kinderen denken om een snoepje te pakken.

  

Een lekker waterpistool gevecht

Het is geweldig om de kinderen helemaal los te zien gaan tijdens een waterpistolen gevecht. Het is belangrijk om voldoende refill punten te hebben. Je kunt het natuurlijk ook op een locatie doen, waar je zelf er minder last van hebt. Het is lekker verfrissend en het is volop genieten van de waterpret met de kinderen.

 

Een zandkasteel bouwen

Natuurlijk kun je ook zorgen voor een bakje met zand om de kinderen vervolgens hier te laten spelen. Ze kunnen hun eigen zandkasteel bouwen, met water een gracht maken, vormpjes volscheppen en omdraaien en nog zoveel meer. Het is lekker genieten voor de kinderen.

 

De ballon hoog houden

Het is niet simpelweg met de handen de ballon omhoog tikken! Nee! Het gaat hier duidelijk om wat meer. Je moet namelijk met een waterpistool de ballon omhoog schieten en de ballon hoog te houden. Het is een ware uitdaging en het vergt de juiste inspanning om dit goed te doen.

 

Je hond trucjes leren

Wanneer je een hond hebt is het ook leuk om van je hond een circushond te maken. De hond zal volop genieten van de aandacht en de kinderen zijn mooi even zoet. Het is volop genieten natuurlijk.

 

Een schilderij maken met een waterpistool

Wanneer je een groot canvas op een buitenmuur maakt ku nje hem met gekleurd water helemaal gaan beschilderen met je waterpistool. Het is natuurlijk slim om direct met meerdere waterpistolen en kleuren te starten. Het is dan mogelijk om het geheel helemaal af te maken in stijl. De kinderen zullen genieten van het waterpistool en het kunstwerk. Toch iets om trots op te zijn. Of niet?

 

Een dagje naar het strand

Wanneer je dicht bij het strand woont dan is het natuurlijk goed om hier een dagje naartoe te gaan als het warm weer is. Het is heerlijk om te genieten van de mogelijkheden en het strand. Zon, zand, strand en zee zijn een geweldige combinatie met kinderen.

 

Als het niet zo heel erg warm is hebben we ook nog een paar tips voor je om je kinderen te vermaken. Laten we ze snel met je delen.

 

Ga bloemen plukken

Het is mooi om een wandeling te gaan maken om dan een paar bloemen te plukken en er een geweldig boeket van te maken. Meisjes vinden dit geweldig en de jongens ook.

 

Levend Stratego

Het is heel spannend. Je hebt wel 12 kinderen nodig van 8 jaar en ouder. Ze krijgen allemaal een rang en ze moeten vervolgens de vlag veroveren van de tegenstander, net als bij het bordspel. Het is goed om de mogelijkheden te bekijken en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

 

Jeu des Boules

Het is een spel wat vooral door ouderen gespeeld wordt. Het zijn echter ook de jongeren welke hier volop van kunnen genieten. Het is geweldig om te zien hoe de kids zich hiermee kunnen vermaken. Het mixen van jong en oud is ook een idee. Je kunt een kleine competitie doen.

 

Stoeprandje spelen

Je hebt twee stoepranden nodig en een rustige straat. De kinderen moeten de bal op de stoeprand weten te gooien en krijgen hier vervolgens punten voor. Het is een mooi spel wat zorgt voor een betere balbehendigheid.

 

Een grote bellenblazer!

Het is natuurlijk geweldig om een mooie grote bellenblazer te maken met twee stokken en een touw. Laat de kinderen maar kijken hoe groot ze de bellen kunnen maken. Het is volop genieten.

 

Picknicken

Voor veel kinderen is dit een goed tijdverdrijf. Lekker een leuke picknickmand vullen en vervolgens ermee op pad gaan. Het is natuurlijk heerlijk om lekker te snacken wanneer je een dekentje uitspreidt. Wat broodjes, drinken en dan lekker lunchen in het park. Wie wil dat nu niet? Toch?

 

We hebben je een hele serie van tips gegeven om je kinderen te vermaken. We weten zeker, dat er ook wat voor jou en jouw kinderen tussen zit. We wensen je veel plezier toe.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1384x
Toegevoegd: 27-05-2019 07:50
Gewijzigd: 27-05-2019 09:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!