De leukste idee�n voor een kinderfeestje

De leukste ideeën voor een kinderfeestje

De leukste idee�n voor een kinderfeestjeWanneer jouw zoon of dochter jarig is wil je natuurlijk zorgen voor een onvergetelijk kinderfeestje. De ��n viert dit het liefste thuis, de ander wil het feestje buiten de deur organiseren. Voor beide opties zijn talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke dag. Om je te helpen met een keuze hebben we de leukste idee�n voor een kinderfeestje op een rij gezet.

Wensen en budget voor een kinderfeestje

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je ideeën voor kinderfeestjes gaat verzamelen. Het belangrijkste is natuurlijk om de wensen van jouw kind te vragen. Hoe ziet jouw zoon of dochter zijn verjaardag voor zich? Hierbij is het handig al te bepalen hoeveel kinderen er komen en hoe lang het feestje gaat duren.
Daarbij is het handig om vooraf een budget te bepalen. Wanneer je een ruim budget hebt en je kind er graag op uit wilt kun je met een gerust hart een kinderfeestje buiten de deur reserveren. Wil je liever een low budget oplossing dan is het waarschijnlijk beter om de verjaardag thuis te vieren. Gelukkig hebben wij voor beide opties verschillende ideeën.

Kies thuis een verjaardag in thema

Zowel thuis als buiten de deur kun je kiezen voor het vieren van een kinderfeestje met een thema. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is wel een themafeest beschikbaar waar jouw zoon of dochter fan van is.
Van prinsessen tot piraten, voetbal- en jungle thema. Alles is tegenwoordig wel mogelijk. Er zijn verschillende locaties waar je kinderfeestjes in een speciaal thema kunt laten organiseren, of haal zelf de benodigde themadecoratie in huis. Zo kun je het thema laten terug komen in:

 • Versiering met slingers en tafeldecoratie;
 • Een activiteit of knutselproject;
 • Schmink voor alle kids;
 • Een mooie taart of lekkere snacks;

Natuurlijk hangt een passend thema af van de leeftijd van de kinderen. Wanneer je meisje 5 jaar wordt kan een sprankelend prinsessenthema fantastisch zijn, maar bij oudere kinderen van 12 jaar kan een stoer jungle of voetbalfeest beter passen. Gelukkig is er voor alle leeftijden genoeg keus.

De leukste feestjes buiten de deur

Wanneer je kiest voor kinderfeestjes buiten de deur is het grootste voordeel dat het meeste voor jou georganiseerd wordt. Jij hoeft alleen maar aan te geven wat de wensen zijn, met hoeveel kids je komt en hoe laat en waar je aanwezig kunt zijn. Vervolgens zal de locatie zelf de verjaardag verder organiseren en voorbereiden.
Je hebt hierbij geen last van troep in huis, rommel die je aan het einde van de dag moet opruimen of voorbereidingen treffen voor drinken en snacks. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt iets laten organiseren met een feestje buiten de deur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Een actief feestje in een (binnen)speeltuin
 • Een spannend feestje in een escape room
 • Een beauty feestje met prachtige make-up en decoratie
 • Een creatief feestje waarbij je iets gaat maken

Ontwerp zelf je uitnodiging

Om iedereen op te warmen voor de leuke dag is het aan te raden zelf een originele uitnodiging te maken. Wanneer je gaat voor een themafeest kun je dit natuurlijk geheel in stijl ontwerpen. Hiermee kun je alle kinderen alvast opwarmen en verheugen op een leuke dag.
Er zijn online verschillende tools waar je zelf een uitnodiging voor de verjaardag kunt maken, of vraag dit na bij de locatie als je het buiten de deur gaat vieren. Ingrediënten die je in ieder geval niet moet vergeten op de uitnodiging zijn:

 • Wie is de jarige?
 • Hoe oud wordt het feestvarken?
 • Waar en hoe laat vindt het kinderfeestje plaats?
 • Hoe moeten de kids hun aanwezigheid bevestigen?
 • Wat staat er op het verlanglijstje van de jarige job?

Last-minute ideeën bij slecht weer

Stel nou, je heb een super leuke activiteit bedacht voor buiten, maar het wordt slecht weer. Je wilt natuurlijk niet dat de verjaardag van jouw kind in het water valt! Gelukkig zijn er veel leuke activiteiten of locaties binnen waar je naar kunt uitwijken wanneer het slecht weer wordt. Zo kun je last-minute toch nog zorgen voor een geweldige dag. Ga bijvoorbeeld:

 • Zwemmen
 • Naar de bioscoop
 • Lasergamen
 • Knutselen
 • Bakken of koken
 • Apenkooien
 • Naar een binnenspeeltuin

Veel locaties waar je binnen terecht kunt vragen vooraf om een reservering. Het is dus belangrijk altijd even te vragen of ze nog een plekje hebben voor het aantal kinderen. Ook is het handig om hierop de uitnodiging aan te passen. Het dragen van luchtige of oude kleding kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer de kids binnen gaan ravotten.

Zorg voor een leuk aandenken

Een snoepzakje mee naar huis is misschien wel het meest voorkomende aandenken na een kinderfeestje. Maar je kunt natuurlijk ook een boel andere dingen geven om de verjaardag van jouw kindje nooit meer te vergeten.
Bij een creatief feestje kun je alle kids zelf iets laten maken wat ze na de activiteit mee naar huis kunnen nemen. Hiermee heb je automatisch een fysiek aandenken. Ook kun je vooraf bij een ander themafeest alvast een presentje in hetzelfde thema voorbereiden.
Op ieder andere verjaardag kun je met een polaroid camera terplekke foto’s maken die mee naar huis genomen kunnen worden, of kies voor een hippe vlog als de kinderen dit leuk vinden. Zo heb je een actieve herinnering van die verjaardag vastgelegd.

Ingrediënten voor een geslaagde verjaardag

Wat jouw wensen en budget ook zijn, geslaagde kinderfeestjes gaat hand in hand met de volgende ingrediënten:

 • Houd rekening met een duur van 2 tot 3 uur, afhankelijk van de leeftijd.  
 • Plan altijd meer activiteiten om iets achter de hand te houden. Je weet nooit wanneer je een plan B nodig hebt.
 • Zorg voor voldoende begeleiding van volwassenen. Dit zorgt voor rust!
 • Houd rekening met interesses en leeftijden van de kids.
 • Deel uitnodigingen persoonlijk uit buiten de klas. Wanneer je dit centraal doet kan dit confronterend zijn voor kinderen die niet zijn uitgenodigd.
 • Maak huisregels duidelijk en haal voor de zekerheid thuis kostbare en breekbare dingen uit de weg.

Kinderfeestje (laten) organiseren

Wanneer je al een idee hebt welk feestje jij wilt (laten) organiseren kun je aan de slag met alles regelen. Ongeacht of je de verjaardag thuis of ergens op locatie gaat vieren moet je nadenken over vervoer. Vraag je bijvoorbeeld aan de ouders of zij hun kind brengen en ophalen, of wil je dit zelf faciliteren?
Ook is het van belang dat alle wensen voor eten en drinken in kaart gebracht worden. Zijn er bijvoorbeeld nog allergieën waar je rekening mee moet houden? Dit moet je dan tijdig doorgeven aan de locatie of zorgen dat je zelf voldoende boodschappen in huis hebt.
Als je op de verjaardag zelf iets buiten wilt organiseren is het natuurlijk ook handig om het weerbericht in de gaten te houden. Kan alles doorgaan zoals je dit bedacht hebt of moet er last-minute toch uitgeweken worden naar een ander idee? Zorg er in ieder geval voor dat je nooit voor verrassingen komt te staan voor een onvergetelijk kinderfeestje!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Henkdev
Aantal keer gelezen: 532x
Toegevoegd: 23-01-2023 13:31
Gewijzigd: 03-03-2023 10:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!