Leuke ideeën voor een bedrijfsuitje

Leuke ideeën voor een bedrijfsuitje

Leuke ideeën voor een bedrijfsuitjeHeb je zin om met je werknemers wat leuks te gaan doen? Tijd voor een bedrijfsuitje! Er bestaan veel leuke ideeën, die je kunt gebruiken als bedrijfsuitje. We geven je in dit artikel leuke ideeën voor een bedrijfsuitje.

Bedrijfsuitje organiseren

Ondanks het feit dat de meeste bedrijven een slechte tijd achter de rug hebben zijn er toch nog veel bedrijven te vinden die nog wel ieder jaar een dag uit kiezen om eens op pad te gaan met het personeel. Een dag als deze noemt men een bedrijfsuitje en het is tevens een dag dat je met je collega’s eens een keertje ergens anders over kunt praten dan over werk. Een bedrijfsuitje kun je op vele manieren invullen, je moet wel weten wat de bedoeling is van het bedrijfsuitje. Je kunt een bedrijfsuitje organiseren voor een bepaalde afdeling juist om de mensen van deze afdeling dichter bij elkaar te brengen. Het is ook belangrijk dat je er over nadenkt of het bedrijfsuitje alleen voor het personeel is, je kunt ook regelen dat er een introduce mee mag.

Bedrijfsuitje – kookworkshop

Een van de bedrijfsuitjes waar veel voor wordt gekozen is een kookworkshop mee te maken met zijn allen. Als je er voor kiest om een kookworkshop te organiseren als bedrijfsuitje dan ga je lekker samen eten bereiden met je collega’s onder professionele begeleiding. Voor dit bedrijfsuitje kun je uit diverse thema’s kiezen, je kunt natuurlijk ook een persoonlijke wens hebben. Samen met het personeel culinair bezig zijn van creativiteit tot en met gezelligheid, dit alles kun je verwachten tijdens een kookworkshop.

Bedrijfsuitje – boottocht en wandeling

Een ander bedrijfsuitje waar je voor zou kunnen kiezen is met zijn allen een boottocht maken in een van de mooie steden van Nederland. Je kunt dan kiezen voor een boottocht met een stadswandeling samen met een gids en daarna lekker gaan eten.

Bedrijfsuitjes met thema

Er worden tegenwoordig ook bedrijfsuitjes georganiseerd met als thema een bekend televisie programma. Je hebt bedrijven die bijvoorbeeld als bedrijfsuitje ‘Wie is de mol organiseren’.

 • Als je dit als bedrijfsuitje mee wilt maken dan moet je met een wat grotere groep zijn waar je verschillende teams mee kunt vormen.
 • Je moet dan met je team zoveel mogelijk punten proberen te verdienen door verschillende opdrachten uit te voeren.
 • Je moet met je team natuurlijk wel opletten, want er zit een mol in het team die het liefst alles in het honderd wil laten lopen.
 • Als je met al de personeelsleden opdrachten aan het uitvoeren bent dan doe je dit meestal in de natuur. Je voert de opdrachten normaal gesproken te voet uit. Bij de meeste opdrachten moet je wel nadenken maar ze zijn meestal goed op te lossen. Als je dit bedrijfsuitje gekozen hebt dan zal er door de werknemers nog lang over nagepraat worden.

Bedrijfsuitje – Outdoor dag

Een outdoor dag organiseren als bedrijfsuitje kan een bedrijfsuitje zijn waar je nog een lange tijd met het personeel over zult praten. Je krijgt op een outdoor dag dat wat je nodig hebt voor een bedrijfsuitje, je krijgt plezier, gezelligheid maar ook competitie. Meedoen met een outdoor dag doe je met teams van minimaal 6 personen. Je gaat met het team strijden voor de roem en de champagne. Tussen het strijden door kun je genieten van wat eten en drinken. Wat je moet doen bij dit bedrijfsuitje hoor je als je daar bent. Het kan zijn dat je met je team een spannende speurtocht gaat maken. Je moet bij deze speurtocht op zoek naar diverse zaken, de aanwijzingen krijg je aan de hand van raadsels of berichten per telefoon.

Bedrijfsuitje in de stad

Wil je met je personeel graag eens naar een grote stad dan kan ook dit een goed idee zijn voor een bedrijfsuitje. Je kunt het personeel een bepaalde stad goed leren kennen. Je gaat dan een soort puzzeltocht/oriëntatietocht maken door een stad. Het personeel gaat dan bewapend met een chipkaart, een kaartje voor de taxi en een plattegrond van de stad in kleine groepjes de stad in. Het kan ook nog zijn dat je een camera en een vragenlijst meekrijgt. Door de antwoorden te zoeken en de opdrachten uit te voeren, verken je ook de stad. Het kan zijn dat je de antwoorden moet vinden door met een tram, metro een watertaxi of te voet de verborgen plaatsen op te gaan zoeken.

Bedrijfsuitje rit met de solex

Wat op het moment ook erg in trek is als bedrijfsuitje is met al het personeel een georganiseerde rit maken met een solex. Je kiest als organisator een stad of plaats uit en je toert samen met het personeel op een solex door deze omgeving. Het is op een solex precies als op een fiets je ziet ook iets van de omgeving en als je het georganiseerd doet kom je op plaatsen waar je nog nooit geweest bent. Als je een solextour maakt ben je actief bezig, maar alles gebeurt toch erg relaxt. Met een solextour als bedrijfsuitje kun je heerlijk genieten van de buitenlucht, het enige wat je moet doen is rondrijden. Je hebt het vast wel eens gezien een hele groep mensen op ouderwetse brommers dwars door de stad. Leuk om te zien! Als je als bedrijfsuitje een solextour organiseert dan is het wel de bedoeling dat je onderweg ook spelletjes en opdrachten gaat doen.

Bedrijfsuitje zoeken

Is het de bedoeling dat je binnenkort een bedrijfsuitje gaat organiseren dan kun je het beste op het internet gaan zoeken en kijken wat voor jou en je bedrijf het beste is. Je moet je laten inspireren en kies dan een bedrijfsuitje wat het beste bij jou en je personeel past. Je kunt kiezen uit een origineel bedrijfsuitje, een actueel bedrijfsuitje, een uniek bedrijfsuitje maar ook een bedrijfsuitje wat sportief is. Als je een bedrijfsuitje wilt organiseren kun je het beste als eerste de locatie kiezen, op deze manier kom je zeker niet voor verrassingen te staan. Reserveer de plek op tijd.

Ideeën voor bedrijfsuitje

 • Quad rijden, met zijn allen op pad en genieten van een outdoor avontuur. De leuke dag afsluiten met een BBQ.
 • Zeskamp, teams strijden tegen elkaar om de titel met zes uitdagende onderdelen. Afsluiten met een lekker hapje en drankje.
 • Crime Wave op locatie spelen. Dit is een misdadig actief, maar ook erg spannend bedrijfsuitje met de GPS. Samen sportief zijn in je favoriete stad waarbij je echt samen moet werken!
 • Naar Texel een dagje puzzelen en een bezoekje brengen aan Ecomare.
 • Boogschieten is ook erg in als bedrijfsuitje. Samen naar locatie, boogschieten en de middag of avond afsluiten met een hapje en drankje, gezellig het personeel met elkaar in een ontspannen sfeer. 
 • Een walkingdinner, georganiseerd in diverse provincies, dus ook daar kun je een bedrijfsuitje van maken.
 • Dinerspel Ranking the Stars, uit te voeren op diverse locaties in Nederland.
 • Samen een ART kunstwerk maken, samenwerken staat hierbij centraal.
 • Workshops volgen zoals vuurspuwen, smartlappen zingen.
 • Sportief bedrijfsuitje zoals blokarten of golfen.
 • Een picknick en een speurtocht, in teams samen laten werken.
 • Een strandwandeling, een balsport (beachvolleybal bijvoorbeeld) en daarna samen uit eten.
 • Opdracht geven en naderhand iets opvoeren aan de groep, lachen dus samen! Ontspannen elkaar leren kennen en als afsluiting samen een hapje eten en drinken.

Bij een bedrijfsuitje leren de collega’s elkaar op een andere manier kennen, op een ontspannen manier. Hoeveel mensen gaan er mee? Hoelang gaat het uitje duren? Goede voorbereidingen zijn van essentieel belang om er voor iedereen een mooie dag van te maken. Uiteraard is het ook erg belangrijk dat je als organisator weet wat je budget is. Heb je niet veel te besteden, zorg dan in elk geval dat je dicht bij huis iets regelt, dat scheelt in de vervoerskosten. Een bus huren is namelijk erg duur! Regel een activiteit op de fiets bijvoorbeeld, ben je ook nog positief voor het milieu bezig.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 16072x
Toegevoegd: 07-08-2015 11:31
Gewijzigd: 03-03-2016 14:34

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!