Liefdesverdriet

Liefdesverdriet verwerken: de 3 beste tips

Liefdesverdriet Je relatie is net beëindigd en je hart is gebroken. Je vraagt je af wat er allemaal toch mis is gegaan. Vorige week vertelde je partner nog hoeveel hij of zij van je houdt, en nu hoor je "mijn gevoelens zijn weg" of "het ligt niet aan jou, het ligt aan mij". Liefdesverdriet verwerken kan snel gaan, als je deze tips opvolgt.

Als je partner is vertrokken en je je hierdoor ook geen raad weet, kun je door je emoties meer schade aanrichten dan je lief is. Je leven staat op zijn kop en het toekomstbeeld dat je had van je relatie is in één ruk weggevaagd.

De pijn die je voelt is ondragelijk maar je weet dat er geen andere keus is dan je leven weer op te pakken en door te gaan.

Sommige mensen hebben meer Het accepteren van de realiteit dat je ex is vertrokken is zwaar. In dit artikel geef ik je een aantal tips hoe je hiermee om kunt gaan.

Tip #1: Liefdesverdriet verwerken is geen eenzame taak

We kennen allemaal soms zeer donkere momenten waarin we ons erg zwak voelen, momenten dat we denken niet langer vooruit te komen. Het niet accepteren dat je relatie over is, is hetzelfde als jezelf voor de gek houden. Bedenk dat je niet de enige bent die moeite heeft met het feit dat de relatie over is.
Waarom is het zo moeilijk om je gebroken relatie te accepteren? Wel, feitelijk sta je plotseling oog in oog met jezelf, en je hebt het gevoel dat je geen andere keus hebt dan je ex te vergeten en deze breuk te overwinnen.

Je voelt je eenzaam, angstig, bang en niet in staat om getroost te worden. Je denkt ook dat je niet in staat bent om je liefdesverdriet te verwerken en te genezen van je gebroken hart. Maar niets is minder waar. Ieder mens maakt minstens 1 keer in zijn/haar leven een relatiebreuk mee.

Al deze mensen dachten ook dat het onmogelijk was om over de breuk heen te komen, maar tijd en accepteren doet wonderen. Begin dus eerst met het accepteren dat dit de realiteit is en dat je ex niet meer terug komt.

Tip #2 Probeer de redenen van je ex niet te begrijpen

Het gebeurt altijd na een relatiebreuk. Je wilt alles gaan analyseren en je vraagt je af wat je allemaal fout hebt gedaan. Ik ben er zelf ook schuldig aan geweest.

Wat ik veel heb gedaan, was praten over de breuk met mijn beste vrienden en mijn familie. Dit deed me erg goed.  iIk heb ook veel geschreven. Alle ideeën die ik had, de gedachten die door mijn hoofd gingen, ik schreef ze op mijn telefoon in Evernote (heel praktisch deze app) maar ... het werkt niet!
En ik weet dat het zeker de reflex is die iedereen heeft, die van willen begrijpen! Maar wees eerlijk, verspil niet teveel tijd aan het analyseren van alles wat er is gebeurd, al het "waarom" van je relatiebreuk. Ik deed het ook maar ik kan je verzekeren dat het nutteloos is.

Hier zijn 3 redenen :

  • Je ex zal niet alles kunnen beantwoorden.

In zijn/haar hoofd is je ex al op een ander spoor. Je ex wil na de breuk maar 1 ding: rust, omdat je ex bang is om jouw ingewikkelde vragen te moeten analyseren. 

  • Je ex is niet verplicht je antwoord te geven op je vragen. 

Dit is iets dat contra-intuïtief lijkt, maar soms weten ex partners niet de diepe redenen waarom ze de relatie beëindigen.  Vaak gaat het om oppervlakkige redenen, zoals: we probeerden te snel te gaan, mijn gevoelens zijn veranderd, etc. maar om de diepe redenen voor een breuk te kennen, vereist het dat je diep van binnen naar jezelf kijkt en de meeste mensen hebben niet de moed / de neiging om dit te doen.

  • De antwoorden van je ex zullen je teleurstellen.

Je pijnigt jezelf dus onnodig om die antwoorden te krijgen en het kan je ex behoorlijk irriteren. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt, dus kun je er maar beter mee stoppen.

Tip 3# Snel weer een ander? Doe het niet!

Je vrienden en familie zullen je wellicht gezegd hebben "je vindt snel weer een ander" of "geen hand vol maar een land vol" en dat soort uitspraken. Helaas wordt dit vaak verkeerd geïnterpreteerd.

Sommige mensen denken dan dat ze beter maar snel weer kunnen gaan daten om de pijn niet te hoeven voelen.
Het is echter verkeerd om dat te doen. Mijn advies: zorg er eerst voor dat je weer lekker in je vel komt te zitten en je over je liefdesverdriet heen komt.

Tip #4  Zoek professionele hulp om het proces van liefdesverdriet verwerken te versnellen

Als je hulp nodig hebt, schaam je dan niet! Als je je verdrietig of boos voelt, sta jezelf dan toe om te praten over je relatie met je vrienden of familie. Je moet de hulp vinden die je nodig hebt en er is geen schande om te zeggen dat je je laat begeleiden.

Hulp vragen is geen teken van zwakte, het is een teken van kracht. Weinig mensen durven toe te geven dat ze hulp nodig hebben en geven er de voorkeur aan om te blijven ontkennen, alsof alles goed gaat. Een breuk is heel pijnlijk, iedereen beseft dat maar al te goed!

Studies hebben aangetoond dat de pijn na een relatiebreuk  gedurende 6 maanden nog even sterk gevoeld kan worden als wanneer je een auto ongeluk hebt gehad. Sommigen gaven zelfs toe dat het moeilijker was om het verlies van hun ex te overwinnen dan om de dood van een familielid te verwerken. Dus vraag om hulp wanneer je denkt er niet uit te komen, het is een teken van kracht om dit te erkennen.

Tip #5 Wees niet bang om alleen te zijn

Het is belangrijk om te leren en te weten dat je heel eenzaam kunt zijn. Wanneer je dat begrijpt, dan zal je beter om kunnen gaan met je eenzaamheid. Wanneer je niet meer voor de eenzaamheid vlucht zul je een diepe kracht in jezelf ervaren.

Het probleem voor veel mensen is dat ze bang zijn om alleen te zijn. Omdat ze bang zijn, blijven ze klagen en vervallen ze in zelfmedelijden, waardoor ze niet gelukkig worden. Maar omdat ze bang zijn om alleen te zijn, zitten ze vast en kunnen ze niet vooruitkomen in het genezingsproces om hun liefdesverdriet te verwerken.

Single zijn vandaag wordt soms gezien als een mislukking. Je vrienden kunnen je soms dwars zitten als ze je vragen wanneer je nu eindelijk weer eens een date hebt. Ik wil je echter vertellen dat het helemaal zo gek nog niet is om single te zijn. Hier een aantal voordelen:

Je hebt nu veel meer tijd voor jezelf
Je hebt meer rust en je hoeft niet met anderen rekening te houden
Je bent vrij om te doen en te laten wat je wilt

Dit zijn nog maar een paar voordelen van het vrijgezellenleven. Geniet ervan en leer dat de eenzaamheid ook je beste vriend kan zijn.

Wil je begeleiding bij het verwerken van je liefdesverdriet?
Wil je hulp bij het terugwinnen van je ex?
Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe is dé coach bij al jouw liefdesvragen


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: liefdesverdriet
Aantal keer gelezen: 3523x
Toegevoegd: 16-02-2018 20:05
Gewijzigd: 22-02-2018 15:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!