Linkbuilding, wat is het precies?

Linkbuilding, wat is het precies?

Linkbuilding, wat is het precies?Als het gaat om internet marketing, is linkbuilding een belangrijk onderdeel, dat veel wordt gehanteerd door online marketing professionals. Linkbuilding houdt in feite in dat je backlinks verzamelt vanaf andere websites, naar jouw eigen website.

Google hecht waarde aan deze backlinks en beoordeelt dit als een soort stemmen. Hoe meer stemmen, hoe beter dit zal uitpakken voor jouw website. Let er echter wel op dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Aantallen zijn niet zo zeer belangrijk meer, het is de kwaliteit en relevantie dat telt. In dit artikel zullen we wat verder in gaan op linkbuilding.


Zorg voor een natuurlijk linkprofiel

Google ziet het liefst dat mensen uit interesse en waardering voor jouw content een link opnemen vanaf hun eigen website naar jouw website/artikel. Van linkbuilding is in dat geval dus geen sprake, aangezien de linkplaatsing natuurlijk verloopt. Je hoeft er niet om te vragen. Dit is het meest ideale scenario. De praktijk werkt echter vaak anders. Het is belangrijk dat je linkpartners gestaag toenemen en niet in één klap. Dit wordt als onnatuurlijk gezien en heeft vaak een spammy karakter. Zorg binnen je online marketing strategie dus voor een natuurlijke inzet van linkbuilding.

 Betrouwbare linkbuilding is nog altijd van grote betekenis als het gaat om een effectieve zoekmachine optimalisatie strategie.Zorg er daarnaast ook voor dat de backlinks die je verzamelt relevant zijn aan jouw website. Het is niet logisch om een fietsenwinkel te laten linken naar een website voor een bouwbedrijf bijvoorbeeld. Zorg dus voor relevantie. Hoe relevantere links, hoe beter.


Voor een natuurlijk linkprofiel is het ook belangrijk om links te verzamelen vanaf verschillende IP adressen. Op het moment dat je bijvoorbeeld 100 links ruilt met 100 websites die op hetzelfde IP adres staan, heeft het weinig effect. Sterker nog, dit zal nadelige gevolgen gaan hebben voor jouw website.  


Dit zijn enkele belangrijke elementen die je binnen je linkbuilding campagne dient mee te nemen. Zorg er voor dat je de juiste dingen doet en desnoods een specialist inschakelt om geen problemen te krijgen met de rankings van je website.

Bronnen:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: RBOnline
Aantal keer gelezen: 11000x
Toegevoegd: 17-02-2014 10:37
Gewijzigd: 11-05-2015 20:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!