vrouw aan het bellen in apotheek

Medicijnen bestellen

vrouw aan het bellen in apotheekHeb je medicijnen nodig? Dan kun je op een eenvoudige manier medicijnen bestellen. Zorg daarom dat je nu meer te weten komt hoe je medicijnen kunt bestellen. In dit artikel worden vragen als deze beantwoord over medicijnen bestellen.

Medicijnen gebruiken

Als je een bepaalde aandoening hebt, kan het zijn dat je dagelijks medicatie moet gebruiken. Je zou hierbij kunnen denken aan schildklierproblemen bijvoorbeeld. Mensen met problemen aan de schildklier hebben iedere dag medicatie nodig om er voor te zorgen dat ze niet moe zijn en gewoon vooruit kunnen. Er zijn ook andere aandoeningen waarbij de medicatie voor veel mensen onmisbaar is. Daarom is het belangrijk dat we weten hoe we het beste medicijnen kunnen bestellen en waar dit kan. Daarover gaan we nu meer vertellen. Zorg dat je goed weet hoe je je medicatie op kunt halen en hoe je deze in moet nemen. Door vragen te stellen, word je alleen maar wijzer en dat is bij medicatie wel van belang.

Medicijnen bestellen apotheek

Normaal gesproken ga je naar de huisarts als je klachten hebt die over je gezondheid gaan. De arts kan je dan onderzoeken en vragen stellen en aan de hand daarvan kunnen er medicijnen aan je voor worden geschreven. Hoe gaat dat in zijn werk?

 • De arts legt je uit hoe je de medicijnen moet gebruiken, geeft aan hoeveel je nodig hebt en waar je rekening mee kunt houden qua bijwerkingen.
 • Er zal gekeken worden welke andere medicatie je gebruikt en aan de hand daarvan kan er gekeken worden of alles goed samen kan of dat er iets gewijzigd moet worden.
 • Je zult een recept meekrijgen van de arts, zodat je daarmee naar de apotheek kunt.
 • Bij de apotheek geef je het recept af en meestal kun je wachten tot je medicijnen klaar zijn gemaakt. Soms komt het voor dat medicatie niet op voorraad is en dat je later terug moet komen om het op te halen.
 • Sommige huisartsenpraktijken zijn moderner en sturen de recepten meteen door naar de apotheek. Wanneer jij bij de huisarts weggaat, ligt bij de apotheek je medicijn vaak al klaar. Je kunt dus na je bezoek aan de arts meteen naar de apotheek en je medicijnen ophalen.
 • Bij de apotheek geven ze uitleg over de medicijnen. Soms word je even apart genomen, zodat ze uitleg kunnen geven over de inname van de medicijnen, bijvoorbeeld wanneer je voor de eerste keer astma medicijnen gaat gebruiken.
 • Je krijgt meestal nog wat informatie mee van de apotheek waarin uitgebreid staat beschreven welke medicijnen je nu krijgt, waarom en wat mogelijke bijwerkingen zijn.

Online medicijnen bestellen

De mogelijkheid om online medicijnen te bestellen bestaat al een tijdje. Er zijn echter nog niet zoveel mensen die hier gebruik van maken. Veel mensen twijfelen of dat het veilig is om online medicatie te bestellen. De veiligheid is bij medicatie van groot belang. Er is dan ook extra controle bij de verkoop van medicatie en je mag niet zomaar online medicatie aanbieden. Wanneer je online medicatie gaat bestellen dan zijn er wel verschillen met de gewone apotheek:

 • Wanneer je online medicatie gaat bestellen, dan kun je met een paar drukken op knop medicatie bestellen en deze wordt per post naar je opgestuurd. Meestal heb je de medicijnen binnen een paar dagen binnen.
 • Als je met spoed medicatie nodig hebt dan kan de internet apotheek je vaak niet helpen.
 • Je krijgt geen persoonlijk advies bij een internet apotheek. 

Er zijn dan ook risico’s verbonden aan het online bestellen van medicijnen. Het kan namelijk zijn dat je ze op een illegale website gaat bestellen (ook al ziet het er erg professioneel uit). Er kan je ook geen garantie aan worden geboden dat een medicijn voldoet aan de normen voor kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid. Op de website kan staan dat het er wel aan voldoet, maar het kan niet bewezen worden. Het kan ook zijn dat medicijnen niet meer goed zijn, maar ook dat kun jij niet controleren.

Aandachtspunten medicijnen bestellen

Het is belangrijk dat medicijnen op een goede manier gebruikt worden. Als dat niet zo is, dan kan dat gevolgen hebben voor je gezondheid en dat wil jij toch ook niet? Als je medicatie gaat bestellen, dan is het belangrijk dat een arts op de hoogte is en heeft gekeken naar de keuze en het gebruik van een medicijn. Hierbij moet er namelijk rekening worden gehouden met de juiste diagnose en het juiste middel wat bij jou past. Een arts zal je dan ook niet het advies geven om medicijnen online te bestellen. Maar het kan voor jou soms wel voordeliger zijn om die keuze te maken. Ga je toch online medicatie bestellen, dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk zo dat een betrouwbare medicijnleverancier minimaal de volgende productinformatie over een medicijn moet weergeven op de website:

 • De naam van het middel.
 • De naam van het werkzame bestanddeel.
 • De naam van andere bestanddelen, want soms kunnen andere stoffen in een medicijn zorgen voor problemen bij sommige mensen, zoals een allergische reactie.
 • Ook moet er uitleg gegeven worden waarvoor het product geschikt is.
 • Er moet ook uitleg gegeven worden wanneer een product niet gebruikt mag worden. Hierbij kun je denken aan zwangerschap, borstvoeding, allergie, bij bepaalde aandoeningen.
 • Er moet uitleg gegeven worden hoe dat een medicijn gebruikt moet worden.
 • De mogelijke bijwerkingen moeten beschreven staan op de website.
 • De naam en vestigingsplaats van de fabrikant moeten vermeld staan.
 • Ook moet de datum waarop de informatie over het medicijn is aangepast vermeld staan op de website.

Als je online medicijnen gaat bestellen, let dan goed op bovenstaande punten, zodat jij in ieder geval veilig gebruik kunt maken van de medicatie. Ook kan er online vaak informatie op worden gezocht over een site. Anderen plaatsen berichten op social media en forums. Je kunt dan bekijken wat de ervaringen van hen zijn, wat zij als sterke punten ervaren en wat zij niet goed vinden. Aan de hand van ervaringen van anderen kun jij de keuze maken of je wel of niet online medicatie gaat bestellen. Zorg daarom dat je je goed gaat voorbereiden en weet wat er aan opties zijn. Daarnaast dien je ook goed op te letten en bij te houden welke medicatie je zelf nu al gebruikt en of dat het samen gaat met de medicatie die je nu wilt bestellen. En bij twijfel..raadpleeg de arts, je gezondheid is te belangrijk om met medicatie te experimenteren of te knoeien.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 1836x
Toegevoegd: 30-06-2016 11:53
Gewijzigd: 19-07-2016 22:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3013 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!