man vertelt mop op kantoor

Moppen vertellen en verzinnen, tips

man vertelt mop op kantoorWil je graag moppen verzinnen en vertellen? Dan kun je nu meer te weten komen over moppen en je vindt hier ook een paar voorbeelden. Lees hier de tips waar je zoal moppen kunt vinden en wat je er allemaal mee kunt doen, erg leuk!

Een gezellige avond, daar hoort moppen tappen bij

Bijna in elke familie of kennissenkring zit een goede moppentapper. Ga je eigen familie en kennissenkring eens na, of ben jij zelf die goede moppenverteller. Een mop goed kunnen vertellen is een kunst op zich de mop. Hoe vaak maak je het mee dat iemand halverwege het vertellen van een mop niet meer precies weet hoe de mop verder gaat, of hij moet zelf zo enorm om de mop lachen dat hij het einde van de mop niet haalt? Ook kinderen hebben daar vaak last van. Dat wil echter niet zeggen dat er niet gelachen kan worden. Integendeel, juist die spontane acties, die lachbuien, werken bij iedereen op de lachspieren. Je moet van beton zijn om dan je lach in te kunnen houden. Zorg er bij kinderen wel voor, dat zij weten dat ze niet uitgelachen worden, want in dat geval zullen zij nooit meer een mop durven vertellen, of erger nog in een groep durven spreken. Lachen is gezond, uitlachen kan echter vergaande gevolgen hebben.

Meester in het vertellen

Er zijn mensen die zich best meester mogen noemen in het vertellen van moppen. Houd hen in ere. Heb jij ook een familielid of kennis die daar erg goed in is? Op elke verjaardag zal er ruimte worden genomen om hem of haar aan het woord te laten. Is het suggestie of zijn er in werkelijkheid meer mannen dan vrouwen die goed zijn in  het vertellen van moppen? Leuk om er een onderzoek aan te wagen in je eigen kring!  

Lig jij ook in een deuk bij het horen van moppen?

Moppen moet je goed kunnen vertellen. Het is belangrijk wie de mop vertelt en hoe hij de mop vertelt. Soms lig je al in een deuk als de moppenverteller er zelf niet meer uitkomt omdat hij zo erg moet lachen…. Heb jij dat ook? Geeft niets, als er maar gelachen wordt. Let er eens op als de ene begint met het vertellen van een mop dan volgen er meer mensen die een mop kennen. Zeg nooit dat je een mop al kent, dan is de pret er vaak al af voor de verteller en de andere toehoorders. Krom liggen van het lachen, in een deuk liggen, lachen, gieren en brullen, het zal je ontspannen. Er wordt niet voor niets beweerd dat lachen gezond is en "een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd".

En dat is een waarheid als een koe om op dezelfde wijze verder te gaan met spreuken. Heb jij het ook weleens meegemaakt dat je alleen thuis was, een mop las en vervolgens in een deuk lag. Of je zit achter het stuur, er wordt een mop op de radio verteld en ook dan zit jij smakelijk te lachen. Sta je in de file dan zie je meteen of jouw "buren" naar dezelfde radiozender luisteren. Zij zitten dan vermoedelijk ook heerlijk te schateren. Of sta je aan de kassa in de rij en denk je aan die ene mop, ook dan kun je heerlijk in de schieten, zonder dat omstanders weten waarom.

Cadeautip

Het zoeken naar een geschikt cadeau kan soms best lastig zijn. Vergeet echter niet dat een boek en dan met name een moppenboek erg leuk is om te geven. De inhoud krijg je straks in stukjes verteld terug…. Er zijn speciale moppenboeken voor kinderen, voor jeugd en voor volwassenen. Je kunt ook een moppenboek op thema kopen. Denk bijvoorbeeld aan schoolmoppen, of moppen over meesters en juffen enz. Zet je naam in het boek, de datum en waarom je dit boek cadeau geeft. Dit is erg leuk voor de ontvanger om dit later nog eens te lezen.

Grappen, moppen en raadsels

Je organiseert een kinderfeest ook dan is het gezellig om tijdens het drinken en het eten van iets lekkers moppen en grappen te vertellen en raadsels op te geven. Sommige kinderen schudden zo een paar moppen uit hun mouw. Je wilt iedereen mee laten doen, zorg daarom voor een moppenboekje. Degenen die geen moppen uit hun hoofd kennen mogen dan een leuke mop voorlezen. En let maar eens op voor je het weet wil iedereen een mop voorlezen en gaat het boekje van hand naar hand en het boekje wordt helemaal uitgelezen.

Wat is een mop en waarom bestaan moppen?

Een mop is een kort verhaal om mensen te laten lachen. Moppen worden mondeling doorverteld. Zelfs de Grieken en de Romeinen vertelden al moppen. Niet iedereen heeft dezelfde humor en niet iedereen zal om dezelfde moppen kunnen lachen.  Moppen bestaan om de volgende redenen en hebben een doel:

  • om wantoestanden aan de kaak te stellen;
  • om een spiegel voor te houden;
  • om rampen te verwerken, deze moppen lijken vaak erg hard, maar zijn nodig om verdriet en onmacht te verwerken.

Online moppen lezen

Steeds meer mensen zijn op internet op zoek naar moppen. Er zijn dan ook veel sites waar je online moppen kunt lezen. Vaak kun je een categorie kiezen, zoals dieren, liefde, kinderen of bijvoorbeeld uitgaan. Hier worden dan leuke grappen over verteld en deze kun jij weer aan anderen vertellen.

Kinderen en moppen

Kinderen zijn vaak erg dol op moppen. Ze kunnen er ook hun eigen draai aan geven. Laat de kinderen maar eens wat moppen lezen en als zij ze leuk vinden, zullen zij ze ook aan anderen vertellen. Dit maakt het erg leuk, omdat ze soms alles anders vertellen of iets toevoegen waardoor de mop bijvoorbeeld nog leuker kan worden. Zorg dat je altijd op zoek gaat naar leuke moppen, zodat je iedereen weer aan het lachen kunt maken. Er zijn ook eenvoudigere moppen die je aan de kinderen kunt vertellen en samen kunt delen, ook dat is erg leuk!

Moppen op tv

Er zijn veel programma’s op tv waar ze moppen vertellen. Soms is dat tussen de gesprekken door, maar er zijn ook programma’s waarbij het vertellen van moppen centraal staat. Je kunt hierdoor dus de hele dag in aanraking komen met moppen, waar je ook bent. Ook op de radio worden vaak moppen verteld.

Moppen voorbeelden

Hieronder een paar moppen als voorbeeld:

Kleine Frits krijgt van z'n oma wat geld voor zijn rapport. Zegt zijn moeder: "Wat zeg je dan, Frits?" Frits: "Is dat alles?"

Jantje komt thuis en laat zijn mama zijn rapport zien.
Nou, Jantje, zegt mama, dat lijkt nergens op, hé, allemaal vijven enne... gedrag zelf een VIER!!
Wat zal papa wel niet zeggen, als hij volgende week uit de gevangenis thuiskomt?

Vader bekijkt het rapport van zijn zoon. "Ik mis een 10," zegt hij. "Een 10? waarvoor?" "Voor de moed om me zo'n rapport te laten zien!"

De nieuwe baas wil luie werknemers aan de deur zetten. Hij doet zijn ronde in de fabriek en ziet iemand tegen de muur geleund. Hij vraagt: "He, jij daar, hoeveel verdien je per week?" "400 euro, mijnheer." "Goed", zegt de nieuwe baas: "blijf staan waar je staat." De baas snelt naar zijn bureau en keert ijlings terug met enkele bankbiljetten. Hij zegt: "Neem deze 800 euro en ik wil je hier niet meer zien." De jongeman neemt het geld aan en maakt zich uit de voeten. Triomfantelijk kijkt de baas naar de werknemers die getuigen waren van het incident en zegt:" Kan iemand me vertellen wat die luie kerel precies deed?" Een klein stemmetje antwoordt:" Hij bracht net een Pizza en wachtte op zijn centen..."


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 4939x
Toegevoegd: 30-04-2016 12:54
Gewijzigd: 14-05-2016 23:24

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!