Muziekindustrie tot de bouw gaat over op software

Muziekindustrie tot de bouw gaat over op software

Muziekindustrie tot de bouw gaat over op softwareIn dit artikel gaan we in op de ontwikkelingen in de bouwbranche en muziekindustrie en software. Er is veel activiteit op dat gebied en daar liggen ook veel kansen, je moet innovatie en software omarmen en juist inzetten om succes te behalen!

In dit artikel gaan we in op de ontwikkelingen in de bouwbranche en muziekindustrie en software. Er is veel activiteit op dat gebied en daar liggen ook veel kansen, je moet innovatie en software omarmen en juist inzetten om succes te behalen!

In bijna iedere branche gaat de ontwikkeling van software met een razend tempo door. Dit ook in twee grote branches in Nederland waaronder de bouw en de muziekindustrie. Beide branches wordt er nog relatief gezien traditioneel gehandeld, wat resulteert in verlies van tijd en kwaliteit. In het algemeen kunnen we concluderen dat software een groot voordeel heeft indien het juist ingezet wordt.
In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van software in de muziekindustrie en bouwbranche. Daarnaast gaan we ook enkele praktijkvoordelen benoemen die belangrijk zijn voor het succes. Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Laat het ons gerust weten in een reactie!

De digitale artiest

Een artiest en de gehele muziekindustrie wordt elke dag verder gedigitaliseerd. Neem als voorbeeld Spotify die een groot deel van de markt heeft overgenomen en Cd’s buiten spel gezet. Als artiest is het tegenwoordig een must om actief bezig te zijn met Spotify en de streams die daarbij horen.
Als je gaat kijken naar bereik en je fans aan je weten te binden is social media weer essentieel. Je bent als artiest dan ook bijna ieder uur bezig met het online en digitaal bezig zijn en verkopen van je carrière. Alles speelt zich digitaal af, hoe dat vroeger nog offline was door bijvoorbeeld marketing acties in de stad uit te voeren. Er is tegenwoordig ook slimme artiesten managementsoftware ontwikkeld waarin je een complete carrière kunt managen.

De muziekindustrie schakelt snel

In de muziekindustrie worden sommige beslissingen snel gemaakt en zo ook het gebied van techniek. De structuren en manier van werken kan per dag veranderen, waardoor je snel moet handelen en inspelen om de nodige veranderingen. Als je kijkt naar lange termijn veranderingen zoals de transitie van de Cd naar streamingsdiensten, moet je daar op tijd bij zijn.
Ben je niet gemaakt om snel op de nieuwe trends in te spelen? Dan is de kans groot dat je jezelf over een aantal jaren tegenkomt en loopt tegen een beperking die niet fijn is. Je moet bovenop de nieuwste technieken zitten en deze goed in de gaten houden!Blockchain in de muziekindustrie

De blockchain kent men voornamelijk uit de cryptocurrencies, maar de techniek daarachter de blockchain – ben je daar ook bekend mee? Misschien niet en dat is jammer! De blockchain technologie moet heel veel problemen in de wereld gaan oplossen, problemen die voornamelijk voortkomen uit het digitale tijdperk waar digitale structuren zoals de verdeling van geld als artiest systematisch en automatisch opgelost moeten worden.
Je kunt je misschien wel voorstellen dan als je vanaf 20 verschillende stromingen geld krijgt als artiest en dit verdeeld moet worden onder 15 belanghebbende met de juiste percentages en periodes, dit een lastige en on transparante klus is. De blockchain zou dit moeten automatiseren en structureren in een digitale ketting waar iedereen toegang in heeft en alles inzichtelijk is, simpel aanpassingen maken om de boel voor de gek te houden is dan ook niet eenvoudig!

Traditioneel werken in de bouw

Dan nu de bouwbranche… Wat gebeurd daar nou allemaal? De bouw is ook erg complex qua structuren, afspraken en budgetteringen. Daarbij is de bouw ook erg traditioneel, men wordt niet altijd opgeleid om innovatief en digitaal te werken, wat wel een groot verschil kan maken en erg belangrijk is!
Men houdt er nog veel van om traditioneel te werk te gaan wat vaak ten koste van de kwaliteit en efficiëntie gaat!
De bouw komt langzaam op gang met hulp van de overheid
De overheid is bezig met nieuwe wetgeving rondom de kwaliteit van de bouwbranche. Zo komt er een nieuwe wet kwaliteitsborging aan die bouwbedrijven moet gaan stimuleren en verplichten om de kwaliteit van de bouw te borgen. Na een aantal gevoelige incidenten waarbij bijvoorbeeld een parkeergarage instortte, is de urgentie hoog om de kwaliteit van Nederlandse gebouwen te verbeteren.
Dit proces wordt ook flink gedigitaliseerd om zo risicopunten inzichtelijk te krijgen. Door middel van software en big data kunnen bouwbedrijven nu een bak met data opbouwen waarmee ze weer aanpassingen kunnen gaan doorvoeren, echter gaat dit proces erg langzaam en keuzes worden traag gemaakt. Dit door de traditionele mid-set die erg aanwezig in de bouw, met moet snel digitaliseren en hierbij moet personeel ook omgeschoold worden, dit gaat niet altijd even makkelijk.

Tablet op de bouw

Een veel voorkomend verschijnsel is het gebruik van een tablet op de bouw. De tablet lijkt een ideaal apparaat voor de bouwbranche voor de workflow die gehanteerd wordt. Je ziet het terg in de huizenbouw, utiliteitsbouw, weg en waterbouw en nog veel meer. Het scherm heeft de juiste grote, software en apps zijn toegankelijk en tegelijkertijd is het erg portable en net een kladblok wat met mee moet nemen.
De tablet biedt dus zo ver veel mogelijkheden voor de bouwbranche in combinatie met slimme software en apps waarmee men de bouw naar een hoger niveau kan tillen! Wij zijn erg benieuwd wat er nog allemaal voor innovaties gaan komen en wat trends als bijvoorbeeld artifical intellegence en machine learning kan gaan doen voor de verbetering in de bouwbranche.

Software in het algemeen

Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent maar in het algemeen is het zo dat je niet stil moet zitten maar boven op de ontwikkelingen en software. Als je de software en digitalisering links laat liggen zal je al snel merken dat je het niet gaat halen, de concurrentie zal je op termijn snel voor zijn waardoor je je eigen business kapot kunt maken. Omarm daarom innovatie of denk met je team erover hoe je dit juist kunt doen. De ontwikkelingen in de bouw en muziekindustrie gaan nou eenmaal snel en hier moet je dan ook boven op zitten. Niet alleen voor de consument gebeuren er interessante dingen zoals Spotify maar ook voor de ondernemer zoals de kans om met blockchain te gaan werken waar weer heel veel nieuwe kansen voor nieuwe ondernemingen liggen. Zulke innovaties brengen heel veel kansen met zich mee op te ondernemen en plezier uit te halen!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jeffreyaudioblogger
Aantal keer gelezen: 1498x
Toegevoegd: 20-02-2019 16:16
Gewijzigd: 20-02-2019 22:52

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3529 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!