bedrijfsfeest kayak

Organiseer een verrassend personeelsfeest

bedrijfsfeest kayakBen je verantwoordelijk voor het personeelsfeest dit jaar? Leuk, maar ook best een lastige klus! Het bedenken en organiseren van zo'n evenement heeft immers behoorlijk wat voeten in de aarde. Lees hieronder een aantal interessante tips.


Hoe zorg je er nu voor dat niet alleen de medewerkers op het feest zelf het naar hun zin hebben, maar dat u het ook nog gezellig vindt om het allemaal te regelen? En hoe ontdek je het meest originele en passende idee? Belangrijk is vooral dat het een onvergetelijke dag wordt.
Aan een personeelsfeest kun je uiteraard verschillende thema’s ophangen. Van creatieve workshop tot een enerverend themafeest. Of van een uitdagend teamuitje in het bos tot een wijnproeverij aan boord van een sloep. 

Binnen of buiten?

Belangrijk is dat je een keuze maakt tussen een buiten of een binnen uitje. Ga je met uw collega’s de bossen in of heeft u meer zin in het verkennen van een stad met de bruisende gezelligheid die het uitgaansleven te bieden heeft. Of vindt je dit helemaal niet geschikt en heeft u meer zin in een hip dansfeest. Allemaal keuzes die zeer bepalend zijn voor het slagen van een personeelsfeest.
Wat bijvoorbeeld van een volledig verzorgde avond waar veel muziek en entertainment centraal staat? Of een personeelsfeest met spannende teambuilding? Belangrijk is natuurlijk dat u deze dag dichter bij uw collega’s komt te staan en jullie er nog lang over na kunnen praten. Een teamuitje of personeelsfeest moet met name vrolijk en ontspannend zijn en vooral bijdragen aan het groepsgevoel.
                                                         
Nederland lijkt klein maar is wat dat betreft de mogelijkheden toch best groot. Het biedt je in ieder geval voldoende keuzes qua bruisende steden en provincies.

Het bepalen van het budget is uiteraard het eerste waar je mee begint. Wat kan en mag u besteden aan het personeelsfeest. Bij veel feesten slokt de locatie al een enorm deel van het budget op zonder dat er ook maar iets gegeten of gedronken is. Het is verstandig om het terug te rekenen naar kosten per persoon. Hoeveel wil je per personeelslid besteden en wat vindt je belangrijk als doel van de dag? Is het puur om alle personeelsleden een leuke dag te bezorgen of wil je misschien toch ook wel dat ze elkaar beter leren kennen.

Een avontuurlijk feest

Met een avontuurlijk personeelsfeest kun je bijvoorbeeld gaan flyboarden, vliegeren of quadrijden. Niet alleen goed voor de adrenaline maar ook zeker voor de gespreksstof. Maar er is natuurlijk ook natuurlijk een rustige sportieve dag te bedenken zoals een dagje golfen. Inmiddels een sport die bijna iedereen beoefend. Ook kunt u kiezen voor een lekkere dag buiten in de natuur. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld onder begeleiding een kayak tocht of een strandsportdag. Dit is de uitgelezen locatie om eens goed de strijd aan te gaan met uw collega’s. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een echte extreme dag en bijvoorbeeld gaan bungeejumpen. Helaas niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Een creatieve dag

Zijn je collega’s creatief en hebben ze zin in een workshop zoals keramiek beschilderen of graffiti op een muur spuiten. Of zelf sieraden met een edelsmid. Een creatieve dag is vooral een leerzame dag. Alles is mogelijk als de creatieve geest geprikkeld moet worden. Deze dag is vooral gericht op creativiteit maar ook op teambuilding. Samen iets bereiken en beleven.
Een teamuitje is erop gericht samen iets te doen, iets te bereiken.


Een culinair uitje

En daar houden de opties nog lang niet op. Een origineel en geslaagd uitje kan uiteraard ook een culinair uitje zijn. Als je zin hebt een bepaalde stad culinair uit te pluizen is het misschien een idee om een culinaire wandeling in een stad naar keuze te maken. Dan geniet je van ieder gang in een ander restaurant. Ondertussen ontdek je de geheimen van de stad doordat je er ’s avonds op je gemak doorheen wandelt. Maar het is ook aan te raden om bijvoorbeeld de avond op een sloep door te brengen. Heerlijk ontspannen varen in een luxueuze sloep over de grachten met een drankje in uw hand.

Gespecialiseerde bedrijven

Het kan heel handig zijn om een deel van het regelwerk uit handen te geven. Dat kan bij diverse bedrijven. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in teamuitjes met een avontuurlijk karakter, bedrijven die originele themafeesten organiseren of bedrijven die alle restaurants in een stad op hun duimpje kennen en een leuke culinaire wandeling voor u uitstippelen.

Ze kunnen met je meedenken over hoe jouw idee het best tot uitvoer kan worden gebracht. Maar natuurlijk heb je ook veel invloed en kunt u samen tot een passend uitje komen. Het wordt uiteraard zo georganiseerd dat het perfect aansluit bij jou en je bedrijf. Met maximale vrijheid en flexibiliteit, en tegelijkertijd zo min mogelijk stress over de precieze organisatie van het personeelsfeest.

Inventariseer alle mogelijkheden en creëer zo een onvergetelijke dag voor het personeel én voor uzelf.

Tot slot, een handige checklist om u vast op weg te helpen:

 • Stel je budget vast
 • Ga je de dag zelf organiseren of besteedt je deze uit?
 • Hoeveel mensen nemen deel aan de dag?
 • Brainstorm met een aantal collega’s
 • Stel het doel vast; teambuilding, kennismaking, een plezierige dag etc.
 • Prik een goede datum, doordeweeks, in het weekend etc.
 • Is het alleen voor medewerkers of ook voor hun partner?
 • Is iedereen fysiek in staat deel te nemen aan het programma?
 • Wat ga je doen als het regent?
 • Heb je nog speciale wensen voor op de locatie?
 • Is het bedrijf hiervoor verzekerd of moet er een verzekering afgesloten worden?
 • Wil je nog foto- of video-opnames van de dag?
 • Hoe gaat de uitnodiging er uitzien?
 • Hoe komt iedereen op de locatie? Per bus of eigen vervoer.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: JIBD
Aantal keer gelezen: 7612x
Toegevoegd: 28-01-2016 13:55
Gewijzigd: 28-01-2016 21:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!