Soorten evenementen en waarom mensen bijeenkomen

Soorten evenementen en waarom mensen bijeenkomen

Soorten evenementen en waarom mensen bijeenkomenOndanks het feit dat de meeste mensen af en toe gefrustreerd raken door vergaderingen en ze misschien zelfs bespotten, worden mensen gedreven om samen te komen - om elkaar te ontmoeten. Er zijn net zoveel manieren om samen te komen als dat er individuen en agenda's zijn. In dit artikel leer je alles over alle soorten evenementen.

Zakelijke evenementen

Zakelijke evenementen worden bijna altijd ontworpen en gehouden om een bedrijf, organisatie of overheidsinstantie in het algemeen te verbeteren, of om zich te concentreren op een bepaald aspect ervan - bijvoorbeeld nieuwe technologie - en om de capaciteit van werknemers te verbeteren om te leren, te implementeren en uit te voeren.

Hoewel soms behoorlijk saai en sober - bijvoorbeeld een speciale hoorzitting van de Verenigde Naties - erkennen en omarmen zakelijke groepen wereldwijd het feit dat mensen kennis opdoen en beter produceren als ze gelukkig zijn en plezier hebben.
Hier is een lijst van de belangrijkste zakelijke evenementen, het doel dat ze dienen en een passende styling ideeën voor elk.

Bestuursvergaderingen

Raad van bestuur is verantwoordelijk voor het geven van richting aan en het toezicht op bedrijven en organisaties; ze houden toezicht op beleid, doelen, chief executives, financiën en budgetten en eerlijke stakeholderpraktijken. Als ze elkaar ontmoeten, draait het allemaal om de klus te klaren en wat ze echt nodig hebben, is een beveiligde en besloten vergaderruimte met comfortabele stoelen, voldoende tafelruimte, versnaperingen, gevraagde technologie en gemakkelijke toegang tot een messenger of boodschapper en een bedrijf dienstencentrum. Decor, anders dan een elegant bloemstuk op een bijzettafeltje, is in het algemeen overbodig.

Conventies

De verscheidenheid aan typen congressen is onbeperkt; in een periode van twaalf maanden kan de stad Las Vegas congressen organiseren voor managers van kredietverenigingen, personeel van de National Park Service, fotografen, leveranciers van medische apparatuur, kerkelijke geestelijken, de National Meat Association, de nationale veterinaire en appartementverenigingen, de Association of University technology en nog tientallen. De meeste spelen zich af in het megahotel en de congrescentra van de stad; in Las Vegas en elders trekken conventies meestal grote groepen, dus het is belangrijk om ze te huisvesten waar ze bijeenkomen. De stijlen van de evenementen zijn alles van sober tot elegant zoals voorgeschreven door de visies van de organisatoren.

Algemene vergaderingen

Veel bedrijven en non-profitorganisaties houden jaarlijkse algemene vergaderingen waar medewerkers op executive en managementniveau een paar dagen samenkomen om richting te geven aan het bedrijf, te socialiseren en te netwerken, teambuilding, erkenning te geven en moreel op te starten. Omdat deze evenementen zoveel elementen bevatten - praktijken en bijeenkomsten die in veel gevallen op zichzelf staan als individuele evenementen - zijn vaak mooie eigenschappen zoals een vier- of vijfsterrenhotel vaak aangewezen. Deelnemers worden verwend door de luxe en inrichting die inherent zijn aan de faciliteit, die voldoende kleine vergaderzalen en een balzaal voor een cocktailparty en / of diner moet hebben.

Intensives

Intensives zijn typisch leiderschaps- en teambuildingevenementen die het uithoudingsvermogen en het zelfvertrouwen van de deelnemers opbouwen en tegelijkertijd hun probleemoplossend vermogen en teamspelvaardigheden verbeteren. Veel van dergelijke evenementen bevatten outdoor touw, zipline en klimmuur cursussen en zelfs outdoor survival training. Deze evenementen zijn zeer geschikt voor buitentraining of militaire voorzieningen, en bezoekers bivakeren vaak in tentengemeenschappen, soms maandenlang.

Retraites

Retraites, per definitie, kansen voor een groep mensen om "er even tussenuit te gaan" en zich specifiek te concentreren op een of twee elementen van hun persoonlijke of professionele bestaan. Ze zijn soms ontworpen om overwerkte managers te helpen gewoon te ontspannen en zich weer heel te voelen; anderen richten zich op het verbeteren van een vaardigheid met nadruk dag in dag uit op zaken als onderhandelen, communicatie en het motiveren van anderen. Elke plaats die geheel ongewoon is voor de deelnemers is ideaal; bijvoorbeeld, een groep gehaaste advocaten in Miami kan het goed doen op een afgelegen ranch waar ze omgaan met en leren omgaan met stress door te rijden en paarden op te ruimen en 's avonds kaarten te spelen in hun hutten die geen toegang hebben tot telefoons, internet of televisie.

Sales meetings

Omdat verkoopvergaderingen zich richten op bepaalde producten of diensten en de verkoopmedewerkers trainen om het product of de dienst te leren kennen, omarmen, de voordelen ervan communiceren en zich voorbereiden op een succesvolle verkoopcampagne, kan verkoopvergadering intens en vermoeiend zijn. Managers kiezen vaak een resortinstelling voor deze vergaderingen omdat het geven van leuke afzetmogelijkheden aan de medewerkers als beloning voor hun harde werk twee doelen bereikt: de ervaring maakt hen gelukkig, dus effectiever en het bouwt ook loyaliteit op. Sommige elementen van retraite-isolatie kunnen ook handig zijn voor verkoopvergaderingen omdat focus en betrokkenheid de namen van het verkoopspel zijn.

Aandeelhoudersvergaderingen

Aandeelhouders zijn zeer belangrijke personen voor bedrijven. Ze komen meestal eenmaal per jaar bijeen om de directeuren van het bedrijf te kiezen. Wanneer deze vergaderingen plaatsvinden, moeten de aandeelhouders echt worden erkend voor hun bijdrage aan de financiële stabiliteit en het management van de onderneming. Een gecharterd jacht is een ideale locatie voor een dergelijke vergadering; het is privé en luxueus, en zodra het bedrijf klaar is, kunnen de aandeelhouders worden bedankt met lekker eten, watersporten, de luxe van privécabines en een uitzonderlijk personeel en een kans om van elkaars gezelschap te genieten in een puur elite-escapistische omgeving.

Teleconferenties / webconferenties

Teleconferenties, ook wel teleseminars genoemd, stellen mensen in staat om te vergaderen, zelfs als sommigen van hen zich op het moment van de vergadering in een andere stad of een ander land bevinden. Vereenvoudigt, teleconferenties maken gebruik van audio- en videotechnologie om een persoon of groep mensen alleen via audio of audio / video naar een andere groepsvergadering te brengen. Deze vergadertechnologie is altijd goedkoper dan het vervoeren van de ene groep naar een andere verre bestemming, ze op te zetten en vergaderruimte te bieden. Hedendaagse teleconferentietechnologieën omvatten computers online, telefoondienst, Voice over Internet Protocol (of VOIP) en verschillende softwaretoepassingen van zoekmachines. Het enige dat nodig is voor dit type vergadering zijn de juiste technologie online en vergaderruimtes of faciliteiten voor de deelnemers.

Webcasts

Het beste te omschrijven als internetuitzending, webcasts stellen een willekeurig aantal mensen overal ter wereld in staat om een "programma" live te bekijken of het on-demand te openen. Webcasts bevatten zelden interactiviteit tussen kijkers, maar als een bedrijf of organisatie een onbeperkt aantal mensen over zowat alles moet informeren, kunnen ze webcasting gebruiken om educatieve middelen te verzenden en presentaties te geven aan de bezoekers van de webcast op hun individuele bureaus of kantoren.

Educatieve evenementen

Vaak zakelijke evenementen of elementen van zakelijke evenementen, komen educatieve bijeenkomsten steeds meer los als stand-alone voor mensen die willen leren over vaardigheden en technieken voor zelfverbetering.

Educatieve evenementen hebben één gemeenschappelijk doel: deelnemers iets nieuws leren. Wat hen onderscheidt, zijn factoren als de grootte en duur van het evenement, hoe praktisch de deelnemers moeten zijn, hoe diep in een of meer vakken het curriculum duikt.

Primaire categorieën van educatieve evenementen en een voorbeeld van een mogelijk doel en styling volgen:

Lessen en seminars

Bedrijven en speciale belangengroepen gebruiken vaak lesomgevingen in de klas om werknemers te informeren over vorderingen in hun vakgebied of nieuwe informatie te introduceren met betrekking tot een groepsfocus. Wanneer deze klassen niet gemakkelijk kunnen worden gehouden via internetuitzendingen, kunnen luchthavenhotels goede locaties zijn, omdat bezoekers in wezen rechtstreeks naar de vergaderlocatie kunnen vliegen. Voor deze evenementen hebben zitplaatsen in klaslokaal de voorkeur omdat elke deelnemer werktafelruimte voor zijn zitplaatsen heeft; voldoende audio / video is essentieel. Luchthavenhotels kunnen wat afgelegen zijn, dus planners moeten ervoor zorgen dat ze maaltijd- en entertainmentmogelijkheden voor de gasten bieden.

Clinics

Clinics vereisen doorgaans hands-on deelname van deelnemers. Een groep dierenartsen kan bijvoorbeeld samenkomen om te leren hoe ze tandheelkundige radiografie moeten uitvoeren op een grote verscheidenheid aan dieren en vervolgens tandheelkundige reparaties kunnen uitvoeren op basis van bevindingen met röntgenfoto's. In dit geval is de beste locatie voor de clinic on-site in een veterinair ziekenhuis dat volledig is uitgerust met ultramoderne apparatuur. Clinics vinden meestal niet plaats in hotels, dus zorg moet worden besteed aan accommodaties, eten en drinken en transfers voor de gasten.

Forums

Forums bieden alle aanwezigen de kans om deel te nemen aan discussies over onderwerpen die doorgaans worden geleid door een panel van experts. Voor een kleine groep is een u-vormige opstelling in een vergaderruimte voldoende, maar als de groep extreem groot is, bijvoorbeeld in het geval van een grote politieke bijeenkomst, is een coliseum de beste optie. Diegenen die alleen willen observeren, kunnen in de buitenste ringen van zitplaatsen zitten, terwijl degenen die van plan zijn te spreken dichter bij het centrale podium kunnen zijn. In deze opstelling moeten grote monitoren en een geweldig geluidssysteem worden gebruikt, zodat alle aanwezigen de actie kunnen zien en horen, en microfoons moeten toegankelijk zijn voor zitblokken rondom de onderste rail. Het kan ook essentieel zijn om de moderators van tevoren een lijst van deelnemers en onderwerpen / vragen te geven en na elke sessie open vragen en antwoordperioden toe te staan.

Hoorcolleges

Zoals de naam al aangeeft, zijn deze evenementen zeer geschikt voor hogescholen of universitaire auditoria in theaterstijl. De spreker moet een tafel, podium, water en snoep op het podium hebben en voorzien zijn van audio / video-apparatuur zoals gevraagd. Hoewel er meestal niet veel hoeft te worden gedaan in de manier van decoreren voor een lezing of lezingenreeks, wil de spreker misschien voorbeelden of visuele hulpmiddelen bieden op het podium of in de lobby.

Symposia

Net als bij forums, betrekken symposia deelnemers als presentatoren. In tegenstelling tot forums staan deze presentatoren op de sprekersagenda en hebben ze lange presentaties voorbereid. Theaters kunnen goede locaties zijn voor symposia vanwege de zitcapaciteit en de omvang van het podium. Elke spreker kan zijn materiaal achter het podium gereed houden terwijl hij de presentaties van de andere sprekers bijwoont. Theaters bieden ook gelegenheid voor presentaties op groot scherm met volledige audio, zodat gasten achterin of op het balkon alles goed kunnen zien en horen.

Trainingen

Trainingsevenementen vereisen vaak dat alle deelnemers uitrustingen uitproberen, oefeningen doen en deelnemen aan een verscheidenheid aan fysieke activiteiten. Een vergaderingsplanner kan een luchthavenhangar gebruiken voor een trainingsevenement omdat deze gemakkelijk toegankelijk is vanaf de luchthaven van bestemming en afgesloten maar voldoende ruimte biedt voor activiteiten. Wanneer je een hangar-trainingsprogramma plant, probeer dan een te vinden die ook in de buurt van een luchthavenhotel ligt voor het gemak van accommodatie en zorg ervoor dat de hangar voldoende sanitaire voorzieningen heeft (minimaal één toilet per 70 deelnemers).

Workshops

Net als trainingsprogramma's, houden workshops vaak hands-on participatie van deelnemers in. Als de workshop bedrijfsgerelateerd is, houdt je deze in een bedrijfsmagazijn, waar bezoekers kunnen worden ondergedompeld in de aard en producten van het bedrijf misschien precies wat je zoekt. Lege magazijnen, vaak geconfigureerd voor het hosten van ambachtelijke beurzen en rommelmarkten kunnen ook goed werken voor workshops, omdat ze ruimtes hebben om carieuze fasen van het hands-on programma op te zetten en deelnemers kunnen van project naar project gaan wanneer ze elke vorige voltooien.

Speciale evenementen

Men zou kunnen stellen dat er niet zoiets bestaat als een essentiële speciale gebeurtenis. Mensen hoeven niet vermaakt, verlicht en geïntroduceerd te worden voor nieuwe dingen ... of wel? Sommige evenementen, zoals fondsenwervers en beurzen, hebben bijvoorbeeld een tastbare impact: ze creëren inkomstenstromen voor politici en goede doelen, en beurzen kunnen waardevolle marketinginstrumenten zijn voor producten en diensten.

Modeshows en sportevenementen, vanuit het perspectief van de deelnemer, lijken misschien alleen maar entertainment; maar in feite fungeert de eerste als het gezicht van een multi-miljard dollar industrie en bouwt zijn omzet op, en de laatste creëert een multi-miljard dollar industrie en omvangrijke zakelijke dienstverlenende sectoren om dit te ondersteunen.

Dit zijn slechts enkele van de speciale evenementen die wereldwijd regelmatig worden gehouden, en korte aantekeningen over hun doel en styling potentieel:

Kunsttentoonstellingen

Meestal is het gewoon het eenvoudigst om kunsttentoonstellingen in bestaande galerijen te hosten, in plaats van het kunstwerk naar een andere locatie te vervoeren; het transporteren van illustraties is duur en vereist een verzekering en speciale behandeling. Kunstenaars roepen hun werken echter periodiek bijeen voor speciale shows en tentoonstellingen. Herenhuizen zijn goede tentoonstellingshallen voor evenementen, omdat ze meestal grote kamers en hoge plafonds hebben, waardoor er zeer grote stukken en grote menigten kunnen worden ondergebracht. Een van de belangrijkste elementen om te onthouden bij het plannen van een kunsttentoonstelling is beveiliging; van elektronica tot beveiligingspersoneel, actief tijdens de tentoonstelling en na uren, beveiliging is van het grootste belang voor het beschermen van waardevolle kunstwerken.

Veilingen

Afhankelijk van wat wordt geveild, kan een arena een zeer goede locatie zijn, omdat de items op de vloer kunnen worden weergegeven voor weergave vóór de veiling en vervolgens tijdens de veiling zelf op een overheadscherm kunnen worden geprojecteerd. Als de veilingmeester elektronische "zoemers" gebruikt om biedingen te registreren, kunnen de deelnemers overal in de arena zitten; als biedingen visueel worden geregistreerd, mag slechts ongeveer een derde van de arena open zijn voor zitplaatsen, zodat het veilingsteam alle bieders kan zien.

Signeersessies 

Boek signeersessies kunnen bijna overal worden gehouden waar voldoende ruimte is voor de verwachte menigte en een manier om de boeken gemakkelijk naar de signeerlocatie te transporteren. Overweeg bij het opzetten van een signeersessie een strategische alliantie te ontwikkelen met een botanische tuin die altijd of voor het publiek toegankelijk is. Een pad door de tuin geeft de aanwezigen iets om van te genieten terwijl ze op hun beurt wachten met de auteur. Openbare tuinen verwelkomen dergelijke evenementen vaak omdat ze de fans van de tuin vergroten.

Klant / medewerker waardering en eerbetoon

Wanneer een bedrijf of individu een formeel eerbetoon of dankjewel-evenement wil organiseren, is dit altijd een heel speciale en oprechte gelegenheid. Country of golfclubs zijn goed voor dergelijke evenementen vanwege hun exclusiviteit. Zulke locaties sturen het bericht "je betekent veel voor ons en dit is een heel speciale gebeurtenis." Dergelijke eerbetoon moet elektronische of andere visuele weergaven hebben van de relevante geschiedenis van het individu, of individuen, die worden geëerd; over het algemeen is een elegant en formeel sit-down diner een hoeksteen van het evenement.

Gemeenschapsprogramma's

Wanneer een organisator plannen maakt voor een evenement dat de hele gemeenschap uitnodigt, moet het op een vertrouwde en gecentraliseerde locatie worden gehouden, zoals 'Main Street'. Als er gestructureerde activiteiten zijn zoals lezingen, presentaties en / of eten, is het verstandig om een faciliteit als een stadhuisgebouw of grote tent om aanwezigen te beschermen tegen slecht weer. Met wat planning vooraf zullen de meeste steden en dorpen een aantal blokken afzetten, behalve autoverkeer, voor een dergelijk evenement. Parkeren, vergunningen en verzekeringen zijn belangrijke overwegingen bij het plannen van gemeenschapsprogramma's buiten.

Concerten

Concertzalen zijn de voor de hand liggende locaties voor veel muzikale evenementen, maar niets bevalt een menigte meer dan een concert in het park. Overwegingen moeten worden gemaakt om de muzikanten en hun instrumenten te beschermen tegen weersveranderingen en om achtergrondgeluid zoals straatverkeer te vermijden. Het geluidssysteem moet ook meer dan voldoende zijn vanwege de open lucht en het is ook raadzaam om ruimtes te reserveren voor mensen om te dansen. Als de groep of bands hoog in het vaandel staan, kan het nodig zijn om ze te voorzien van beveiliging, kleedkameraanhangwagens en een VIP-toegangsgang.

Exposities en handels- / consumentenshows

Bij het plannen van een grootschalig evenement waar veel exposanten hun displays en producten van over de hele wereld zullen brengen, wordt het ten zeerste aanbevolen dat planners gevestigde en doorgewinterde expofaciliteiten gebruiken. Deze faciliteiten weten hoe ze de ruimte moeten plannen, voldoende elektriciteit en andere middelen moeten leveren aan elk cabinegedeelte en hebben teams van decorateurs en andere dienstverleners waarmee ze regelmatig samenwerken. Om een beurs of expo te houden, het starten op een niet-geteste locatie zonder ervaren personeel is een kolossale onderneming en niet aanbevolen.

Beurzen en festivals

Van agrarische evenementen in de provincie tot piraten en middeleeuwse extravaganzas, organisatoren kunnen gewoon niet winnen van het gebruik van bestaande kermissen. Net als bij expo-centra hebben kermisterreinen een managementteam die goed op de hoogte is van welke aspecten van elk evenement het meest geschikt zijn voor bepaalde delen van het pand, hoe de verkeersstroom te beheren, waar draagbare sanitaire voorzieningen te plaatsen en hoeveel er nodig zijn, en wie alle lokale leveranciers van essentiële goederen en diensten zijn. Kermissen zijn een one-stop-shop voor indoor / outdoor festivals en andere evenementen.

Modeshows

Elke plaats met voldoende ruimte voor modellen, kleding, dressoirs en backstage en make-up voor haar en make-up, en ruimte voor een ruime catwalk en zitplaatsen is een goede plek voor een modeshow. Hoewel deze shows soms in theaters worden gehouden en het podium gebruiken, is dit niet ideaal, omdat een startbaan door het publiek alle aanwezigen gelijke visuele toegang tot de getoonde kleding geeft. Modeshowlocaties zouden ook een ruimte moeten hebben waar bezoekers, ontwerpers en modellen een meet and greet kunnen hebben na de show en een praatje kunnen maken over eten en drinken.

Fondsenwervers

Musea kunnen uitstekende locaties zijn voor alle soorten fondsenwervers omdat ze mensen wijs en groots laten voelen, een humeurcombinatie die vrijgevigheid bevordert. Zorg bij het gebruik van een museumruimte altijd voor voldoende beveiliging voor bestaande exposities en plan de verkeersstroom door verschillende 'geef'-ruimtes; je wilt bijvoorbeeld wijn in de stille veilingruimte hebben, cocktails in het gebied voor contante donaties, enz. Op die manier zullen gasten van gelegenheid naar gelegenheid gaan terwijl ze voedsel- en drankvariëteiten nastreven.

Historische re-enactments

Deze evenementen vereisen doorgaans veel ruimte en veel deelnemers hebben een aanzienlijke investering in hun uitrusting gedaan, dus toegang tot beveiligde opslag kan nodig zijn. Ideaal terrein of openbaar terrein met barachtige faciliteiten en een royale parkeerplaats ver weg van de actie is ideaal. Staten en provincies hebben uiteenlopende vereisten voor grootschalige bijeenkomsten zoals historische re-enactments, dus organisatoren moeten ervoor zorgen dat alle vergunningen, bestemmingsplannen, sanitaire en veiligheidsvoorschriften worden verkregen en nageleefd.

Politieke bijeenkomsten

Niets brengt een groep meer in een patriottische sfeer dan een historisch gebouw doordrenkt van politieke geschiedenis. Politieke bijeenkomsten staan erom bekend dat ze onverwachte resultaten opleveren, dus planners van hen moeten voorbereid zijn om een onverwacht groot publiek zowel binnen als buiten de zaal te huisvesten, en veiligheid is essentieel. Wanneer je een rally organiseert in een historische locatie, moet je van plan zijn om luidsprekers en videoschermen buiten toe te voegen in geval van een overloop en toestemming te krijgen om een gebied rond de locatie af te zetten voor veiligheid en verkeersstroom.

Roadshows

Roadshows zijn evenementen die oppakken, inpakken, van bestemming naar bestemming gaan, uitpakken en alles opnieuw doen. Dit kunnen zakelijke roadshows zijn waar medewerkers potentiële investeerders ontmoeten, optredens met band- of theatergroepen, autoshows of evenementen zoals de Antiques Road Show die mensen uitnodigt bezittingen voor taxatie meenemen. In veel van deze gevallen is een enorme parkeerplaats ideaal. De omtrek van de kavel kan worden gebruikt voor parkeren terwijl het interieur is ingesteld met een tent en / of podium, ruimtes voor VIP-accommodatie, eet- en drinkgelegenheden, enz. Omdat parkeerplaatsen een schone lei zijn, is het ontwerp van de roadshow kan gemakkelijk op elke locatie worden aangesloten zonder veel herconfiguratie.

Sportevenementen

De overgrote meerderheid van sportevenementen vereist een bepaald type 'speelveld' zoals racebanen en arena's. Net als bij exposities en beurzen, moeten organisatoren van sportevenementen voor de planning van evenementen sterk afhankelijk zijn van de vaardigheden en expertise van locatiepersoneel; deze mensen weten hoe ze verkeer, crowd control, ticketing, audio video, eten en drinken, en nog veel meer moeten beheren. Als het evenement minder beperkt is voor het milieu, bijvoorbeeld een jacht, is het verstandig om te overleggen met regionale jachtclubs en spelautoriteiten over vergunningen, locatie en beste veiligheidspraktijken.

Sociale evenementen

Elke bruid zal je vertellen dat ze op een of ander moment tijdens de planning van haar huwelijk aan extreme sticker-shock leed. Het is verbazingwekkend - en soms alarmerend - hoeveel geld mensen zullen uitgeven om met hun vrienden en familie te verzamelen voor een feestelijk evenement, ceremonie of feest.

Het is echter geen verrassing dat, omdat sociale evenementen emotionele gebeurtenissen zijn; mensen bereid zijn te investeren in de grote emotionele mijlpalen van hun leven. Bovendien is alles mogelijk bij het thema van een persoonlijk evenement. Hier zijn een paar stijlideeën voor en motivaties achter sociale evenementen:

Jubilieumbijeenkomsten

Jubileumbijeenkomsten lenen zich uitstekend voor tamelijk intieme bijeenkomsten van familie en naaste familieleden. Een dag in een wijnmakerij waar bezoekers wijnen kunnen proeven, door de wijngaarden kunnen dwalen, zich in kleine kunnen mengen groepen en geniet van de viering tijdens een sit-down maaltijd zorgt voor een zeer gedenkwaardige viering. Veel wijngaarden hebben of zijn aangesloten bij resorthotels waardoor het jubileum ook als familiereünie kan dienen.

Ceremonies

Kerken en andere religieuze voorzieningen zijn voor de hand liggende locaties voor ceremonies die mensen samenbinden; velen hebben ook functiehallen en uitgebreide eigendommen voor buitenceremonies en recepties. Als spiritualiteit of kwesties van legaliteit niet noodzakelijk elementen van ceremoniële evenementen zijn, kunnen ze overal door iedereen worden uitgevoerd. Parkeren, vergunningen, verkeersstromen, sanitaire eisen, stroomvoorziening en andere voorzieningen, eten en drinken en weersveranderingen zijn allemaal fundamenteel voor het plannen van goed geleide ceremonies.

Cocktailrecepties

Zeilen en cocktails gaan al eeuwen hand in hand en niemand gooit een betere cocktailreceptie dan een high-end jachtclub. De meeste clubs vereisen dat evenementen worden geboekt door een lid of leden, dus dit kan een obstakel vormen. Als een jachtclub niet beschikbaar is, zal elke locatie die een stemming oproept die geschikt is voor het doel van de receptie goed werken. Een groep kunstenaars zou bijvoorbeeld genieten van een receptie in een galerij en een groep financiers zou er een kunnen genieten op de bovenste verdieping van een gebouw met uitzicht op het financiële district. Wanneer je cocktailparty's organiseert, moet je de regels kennen en volgen die voorkomen dat bezoekers te veel drinken en zorg ervoor dat je vergunning om te serveren op zijn plaats is door de bar of locatie.

Gala's

Een gala is per definitie een luxe evenement: groot, dramatisch thema, duur. Gala's omvatten meestal eten, drinken en dansen; restaurants met aparte bars en dansvloeren in de eetkamer zijn een goede keuze voor dergelijke evenementen. Omdat het eten en drinken al ter plaatse is, kan de galaplanner zich richten op inrichting en muziek, het menu en zelfs het ontwerpen van kenmerkende drankjes die bij het thema passen. Deze restaurants beschikken ook over uitzonderlijk personeel en sfeer.

Reünies

Wanneer oude vrienden of familie samenkomen voor een reünie, is het meestal goed om het een paar dagen te laten duren, zodat iedereen de kans heeft om weg te splinteren en elkaar weer te leren kennen. Cruiseschepen zijn ideaal voor reünies omdat ze tweedaagse tot vele weken cruises bieden, en alles is inbegrepen: eten, drinken, accommodatie, entertainment, recreatie, etc. Deze bijeenkomsten gaan niet zozeer over het bij elkaar houden van de hele groep voor gestructureerde activiteiten, maar over het creëren van een plek waar dergelijke activiteiten kunnen, maar niet hoeven te gebeuren. Cruiseschepen proberen mensen zo veel of weinig van alles toe te staan als ze willen.

Showers

Typisch voor bruiden en aanstaande moeders bieden showers een kans voor mensen wier leven op het punt staat te veranderen, om te genieten van hun familie en vrienden. Hoewel de meeste mensen denken aan stranden voor bruiloften, zijn ze ook een geweldige locatie voor showers omdat ze ontspannen zijn; en iedereen die op het punt staat te trouwen of ouder te worden, heeft wat ontspanning nodig. Houd bij het plannen van een shower in een strandhuis of restaurant zelf rekening met dat het weer aan de kust behoorlijk veranderlijk kan zijn en niemand houdt van windgeblazen zand in hun cake.

Bruiloften

Bij de meeste bruiden en bruidegoms wordt een groot deel van hun trouwfoto's buiten genomen, en bloemen spelen een belangrijke rol in de inrichting van de ceremonie en de receptie. Botanische tuinen zijn dus een idee voor bruiloften, omdat ze vooraf zijn versierd met levende planten en bloemen en bijna altijd een atrium of serre hebben die perfect zijn voor de ceremonie en het gevoel geven van een buitenhuwelijk terwijl de deelnemers worden beschermd tegen slecht weer.

We hopen dat deze korte beschrijvingen van soorten evenementen en potentiële stijlen je als eventplanner inspireren om een creatieve visionair te zijn. Deze voorbeelden laten nog slechts het topje van de ijsberg zien als het gaat om evenement variëteit en diversiteit. Vergeet niet te luisteren naar de behoeften van jouw klant en gebruik vervolgens je verbeelding om een evenement type en stijl te kiezen die de verwachtingen overtreffen en onuitwisbare herinneringen creëren.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DanielXP
Aantal keer gelezen: 1653x
Toegevoegd: 20-11-2019 11:12
Gewijzigd: 17-01-2020 20:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!