Play Store

Play Store installeren

Play StoreWil je gebruik maken van Play Store? Dan leggen we je in dit artikel graag uit hoe je Play Store kunt installeren. Lees het door en gebruiken maar!

Google Play Store-app

Veel mensen gebruiken de Google Play Store-app voor muziek, boeken, Android apps, films en games. Deze applicatie is geïnstalleerd op een Android apparaat die Google Play ondersteunt. Hoe ga je te werk?

  • Je gaat de Play Store openen.
  • Dan ga je naar apps op je apparaat.
  • Vervolgens ga je naar het Play Store pictogram.

 Het kan zijn dat je de app niet kunt vinden of niet kunt openen, dan doe je het volgende:

  • Je gaat eerst bekijken of dat je een ondersteund Android apparaat gebruikt.
  • Het kan zijn dat de app verborgen is, dan moet je deze eerst opnieuw inschakelen.
  • Je gaat het apparaat dan eerst uitschakelen en dan weer inschakelen. Dan zoek je de app weer op en open je hem alsnog.

Ook nu kan het nog steeds gebeuren dat de Google Play Store-app niet wordt weergegeven. Als dat zo is, dan kun je het beste contact opnemen met je mobiele provider of met de fabrikant. Het zou ook nog kunnen zijn dat de app niet op je apparaat staat, dan kun je hem alsnog downloaden.

Google Play Store werking

Er wordt iedere maand door Google een nieuwere Google Play versie op de markt gebracht en deze heeft iedere keer weer nieuwe functies. Er is bijvoorbeeld een nieuw design toegevoegd en ook de ondersteuning van PayPal is nu aanwezig bij Google Play. Het beste kun je zelf een keer Google Play openen en dan bekijken wat je hier allemaal kunt doen. Het is erg uitgebreid en je zult je eigen voorkeur hebben. Misschien wil je wel iets doen met films, of juist met muziek, maak jouw keuze zodat je gaat ontdekken wat je het beste kunt gebruiken van Google Play. Maar bekijk eerst of dat Google Play goed is geïnstalleerd om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Wat is Google Play?

Je vraagt je misschien af wat Google Play nu eigenlijk is. Maar dit is de officiële naam van de app winkel van Google. Daar kun je zowel apps als games downloaden, maar ook muziek en boeken, of films en tijdschriften. Alles samen valt onder Google Play. Je kunt hier de ‘content’ kopen en downloaden en films kun je soms huren. Voorheen kon je daar alleen gebruik van maken met een creditcard, maar sinds mei 2014 kun je als je Android gebruiker bent, ook met een PayPal account hier gebruik van maken. Dit koppel je dan gewoon aan je Google Play profiel. Het is daardoor een stuk makkelijker om de content te kopen. Het kan natuurlijk zijn dat je geen PayPal account hebt, dan zou je ook een Google Play cadeaubon kunnen kopen. Je hebt ze van 15 euro, 25 euro, 50 euro en deze kun je bij verschillende winkels kopen. Deze bonnen kun je dan weer bij Google Play inwisselen en ze kunnen gebruikt worden voor apps, muziek, films, games en veel meer!


Instellen van Google Play

Het moment is daar en je wil iets kopen van Google Play. Hoe ga je dan te werk?

  • Als je de keuze hebt gemaakt wat je wil kopen in Google Play, dan kun je naar de koopknop gaan.
  • Je gaat dan naar het koopvenster en daar klik je op het pijltje naar onderen en dan zie je de prijs staan.
  • Dan zie je de betalingsopties in beeld komen. Je kunt hierbij de keuze maken die jij wil gebruiken.
  • Je kunt hier direct je PayPal account toevoegen. Wanneer dat is gebeurd, dan kun je op dezelfde manier de betalingsoptie kiezen die je wil gebruiken.

Neem de tijd om alles goed in te stellen, dan weet je direct voor de volgende keer hoe alles werkt.

Google Play en geld terug krijgen

Het kan zijn dat je na je aankoop bij Google Play graag je geld terug wil van een app of een game. Dit zou je kunnen doen wanneer een app niet goed werkt of wanneer hij niet aan je verwachtingen voldoet. Je hebt vaak maximaal twee uur de tijd om dat te doen. Hoe kun je het bedrag terugvragen via Google Play? Dit kun je als volgt doen:

  • Je hebt een app of een game gekocht bij Google Play.
  • In de Store ga je naar dezelfde pagina van deze app of game.
  • Je ziet daar een knop staan waarmee je het aankoopbedrag weer terug kunt vragen.

Downloaden bij Google Play

Veel apps en games die je vindt in Google Play kun je gratis downloaden. Maar dat wil niet zeggen dat de app ook altijd helemaal gratis moet zijn. Er zijn vaak advertenties in de app toegevoegd, zodat er toch geld mee verdiend kan worden. Op deze manier verdienen de ontwikkelaars toch geld aan de apps wanneer jij deze gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld bij het spel Candy Crush dingen kopen en daardoor wordt er geld verdiend. Veel dingen zijn gratis bij Google Play, waardoor er dagelijks ook veel gebruik van wordt gemaakt. Je kunt er nu zelf ook meer over te weten komen en zelf bekijken wat je hier allemaal kunt downloaden.

Veiligheid Google Play

Als je Google Play op je telefoon hebt staan, dan kunnen kinderen dus ook verschillende aankopen doen met je Android toestel. Dit kun je voorkomen, want je kunt de Google Play-app openen en dan kun je op de menuknop linksboven klikken en dan kiezen voor instellingen. Ga dan even scrollen door het menu, kies voor gebruikersinstellingen en kies dan voor de optie om verificatie te vereisen voor aankopen. Dan kun je kiezen voor alle aankopen via Google Play op dit apparaat. Dan voer je een wachtwoord in om je keuze te bevestigen. Als je dan een betaalde app of een in-app aankoop wil doen, dan is er altijd een wachtwoord nodig. Kinderen kunnen daardoor niet zomaar iets kopen via Google Play op je telefoon. Het is echter wat lastiger om de advertenties uit te schakelen. Je kunt ze alleen wel weghalen met een in-app aankoop. Je zou bijvoorbeeld wel de vliegmodus van je telefoon aan kunnen zetten als je een app of een game met een advertentie gaat gebruiken. Als er namelijk geen internetverbinding is, dan kunnen de advertenties ook niet geladen worden. Zo kun je dus wel aan de veiligheid werken en het een en ander uitschakelen, bijvoorbeeld wanneer je kinderen graag een spelletje doen op je telefoon.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3504x
Toegevoegd: 09-01-2017 09:04
Gewijzigd: 30-04-2017 21:18

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3867 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!