Grieks eiland

Rijke Egyptenaar wil eiland kopen voor vluchtelingen

Grieks eilandVeel vluchtelingen, wereldwijd, op zoek naar veiligheid, waar moeten ze toch allemaal naar toe? Een Egyptische multimiljonair heeft de oplossing. Een eiland kopen voor vluchtelingen, lees hier zijn ideeŽn.

Vluchtelingen wereldwijd

Er zijn wereldwijd veel vluchtelingen die geen idee hebben waar dat ze naar toe moeten. Sommige landen mogen ze in, maar dan moeten ze snel weer weg. Geen vaste plek waar ze kunnen blijven en een heel onzeker bestaan. Daar moet zo snel mogelijk een einde aan komen volgens de Egyptische multimiljonair Naguib Sawiris.

Eiland kopen

De Egyptische multimiljonair Naguib Sawiris heeft een idee om alle vluchtelingen te helpen. Hij wil voor hen een eiland kopen, zodat ze opgevangen kunnen worden. Hij weet dat er veel mensen schoenen sturen, maar ook knuffels en mensen geven aan dat de vluchtelingen bij hen op de zolder mogen slapen. Maar Naguib Sawiris gaat net wat verder en zegt dat hij veel Syrische vluchtelingen wil helpen en voor hen een eiland wil kopen. De bedoeling is dan dat de gevluchte Syriërs opgevangen kunnen worden. Hij schrijft op zijn Twitterpagina dat het misschien wel een gek idee is, maar dat ze hierdoor in ieder geval wel een veilig onderdak hebben tot ze naar hun eigen land terug kunnen.

Verlaten eilanden van Griekenland en Italië

Naguib Sawiris heeft ook al bepaalde eilanden in gedachten, die hij zou kunnen kopen. Hij richt zich momenteel op de verlaten eilanden van Griekenland en van Italië. Er zijn veel landen die iedere dag kampen met een enorme vluchtelingenstroom. Op een van deze verlaten eilanden zou hij duizenden vluchtelingen op kunnen vangen. De vluchtelingen krijgen hier dan onderdak, maar kunnen hier later ook opgeleid worden. Hij zou ze willen leren om huizen te bouwen, maar ook scholen, universiteiten en ziekenhuizen en deze later ook leren runnen.

Kosten eiland kopen

Volgens Naguib Sawiris is het een realistisch plan. Hij zegt namelijk dat er tientallen verlaten Griekse en Italiaanse eilanden zijn, die hij zo zou kunnen opkopen en onafhankelijk kan maken. Voor een eiland zou hij tussen de tien en honderd miljoen dollar betalen is zijn schatting. Het meeste geld gaat zitten in het in orde maken van de infrastructuur.

Idee eiland kopen

Het idee dat Naguib Sawiris heeft om een eiland te kopen voor de vluchtelingen is ontstaan door het vele ongenoegen over de huidige gang van zaken. Hij zegt dat de vluchtelingen nu als vee worden behandeld. Als ze een eigen eiland hebben dan kunnen ze in ieder geval een menselijk bestaan leiden. Naguib Sawiris heeft in een interview met de Egyptische televisie gezegd dat hij binnenkort contact op gaat nemen met de Italiaanse en Griekse regering over zijn plannen. Het is nog even onduidelijk wanneer en hoe dat af gaat lopen.

Kanttekening eiland kopen

Er is een kritische kanttekening bij de acties van de ideeën van de Samaritaan. Er zijn namelijk in zijn thuisland Egypte ook 130.000 gevluchte Syriërs die nauwelijks rondkomen. Zij hebben te maken met discriminatie en er zijn nauwelijks integratiemogelijkheden. Dit is bekend gemaakt uit een analyserapport van de VN. Wanneer in nood verkerende Syriërs nu aankloppen bij de Egyptische douane dan mogen zij de grens niet meer over. Ook voor de vluchtelingen uit Afrika zijn momenteel de grenzen gesloten. De vraag is alleen waarom doet Sawiris dan niets aan de vluchtelingencrisis in zijn eigen land.

Griekenland en Italië overtuigen

Naguib Sawiris heeft nu de belangrijke en wellicht moeilijke taak om Griekenland en Italië te overtuigen om een van de eilanden te kunnen kopen. En ook al zou dat lukken, dan speelt er nog een juridische kluif: het verkrijgen van wettelijk bestaansrecht voor zijn land. Over de naam hoeft hij niet meer na te denken, deze is er al, namelijk Independence.

Realistisch

Sommige mensen vragen zich af of dat het wel realistisch is om een eiland te kopen. Er kunnen dan duizenden vluchtelingen onderdak vinden, maar de velen die nog volgen? Of zou dit nog maar het begin zijn van Naguib Sawiris en koopt hij naderhand nog meer eilanden? Allemaal vragen die voorlopig onbeantwoord zullen blijven. Maar Naguib Sawiris vindt zijn idee realistisch en is echt van plan het eiland te kopen. Hij gaat contact opnemen met Griekenland en Italië en zijn idee voorleggen. Wat daar uit gaat komen is voor iedereen nog een grote vraag. Als de eilanden toch verlaten zijn én de landen kunnen er geld mee verdienen, waarom niet? Het is maar de vraag hoe de regeringen van beide landen tegenover dit idee staan en dan zal de keuze over een tijdje bekend worden gemaakt.

Vluchtelingen helpen

Veel mensen willen de vluchtelingen helpen en daar zijn zij en veel landen ook erg blij mee. Maar hoe kunnen we deze mensen het beste helpen? Tijdelijk onderdak en tijdelijk alles aanbieden of is het idee van Naguib Sawiris toch beter, zodat ze een vaste bestemming hebben van onderdak en daar zelf een bestaan op kunnen bouwen waarbij ze alles zelf kunnen leren? De meningen zijn er nog over verdeeld. Het is nog afwachten hoe en of de vluchtelingen nu echt geholpen gaan worden door Naguib Sawiris.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 2495x
Toegevoegd: 07-09-2015 10:08
Gewijzigd: 24-09-2015 19:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!