SEO coaching als oplossing

SEO coaching als oplossing

SEO coaching als oplossingHoog scoren in Google kan je een hoop meer klanten opleveren. Dat weet je zelf ook wel. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Met handige tips of gewoon met hulp van bijvoorbeeld een SEO coach.

Leuk hoor: die zoekmachines. Maar ja, helaas ben je niet de enige die graag hoog scoort in deze zoekmachines. Google is leuk hoor, maar kan je soms ook tot wanhoop drijven. Wil je echt voordeel halen uit je aanwezigheid op internet, dan zullen mensen je ook moeten kunnen vinden. En dat vinden gebeurt toch via, meestal, Google. En helaas ben jij daar niet de enige in. Want met jou willen ook jouw concurrenten graag gevonden worden. Dus zal je hoger moeten scoren om zo eerder gezien te worden door toekomstige klanten! Zijn de soortgelijke bedrijven eerder gevonden, dan heb je immers grote kans dat zij de klanten voor je neus wegkapen! Om het voor elkaar te krijgen om hoger te scoren, is SEO het grote toverwoord!

Wat is SEO?

SEO staat voor search engine optimization. In normaal Nederlands: zoekmachine optimalisatie dus. Leuk, maar daar schieten we natuurlijk nog niets mee op. Zoekmachine optimalisatie bereik je door zo interessant mogelijk te zijn volgens Google. Dit bereik je bijvoorbeeld door regelmatig te vernieuwen, reviews te laten plaatsen en bijvoorbeeld gebruik te maken van social media. Je naam moet eigenlijk zo vaak mogelijk terug komen op internet, om zo als interessant over te komen bij Google. Naast nieuw content op je site en veel op social media voor te komen, kan je ook denken aan een vermelding bij Google Mijn Bedrijf (kan je mooi je reviews op laten zetten!) en aan linkbuilding te doen.

Linkbuilding

Linkbuilding kan je op meerdere manieren toepassen. Door je link achter te laten als je ergens op internet reageert op artikelen, bijvoorbeeld. Of maak diverse social media profielen aan, denk hierbij aan platforms als Twitter, Facebook, Instagram of bijvoorbeeld Pinterest. Daarnaast kan je ook aan bekenden vragen of zij een link op hun site willen plaatsen. Natuurlijk kan je daar een vriendendienst van maken door voor hen ook een link op jouw site te plaatsen. Hier kan je een aparte pagina aan wijden onder het kopje links. Maar je kan ook een pakkend verhaal ervan maken en de link erin verwerken. Durf het ook gewoon aan anderen te vragen als zij een zijdelinkse overeenkomst hebben met jouw bedrijf.
Content plaatsen

Content plaatsen klinkt niet moeilijk, toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Google houdt van nieuw en uniek: eigenlijk ook wel logisch. Zorg dus dat jouw stukje uniek is en niet al meer geplaatst is. Uiteraard is het verboden om plagiaat te plegen. Verwerk in je content keywords, zodat Google snapt waar je stukje over gaat. Maar voorkom onleesbare stukjes die alleen nog maar uit keywords bestaat. Dit jaagt niet alleen Google weg, maar je klanten al helemaal! Door voor interessante artikelen te zorgen, laat je zien dat je weet waar je het over hebt. Naast zichtbaarheid op Google, haal je zo ook meer klanten binnen door het stukje zelf. Mensen komen graag nog eens terug om te kijken of je nog meer interessants hebt te vertellen. Een mooie afbeelding erbij doet wonderen, want dat valt als eerste op en veel mensen vinden een afwisselend stukje met tekst en plaatjes veel fijner om te lezen. Natuurlijk geldt ook voor foto’s dat jij het recht moet hebben om ze te mogen gebruiken. Heb je zelf geen foto’s dan kan je op internet mooie afbeeldingen vinden, die je gratis mag gebruiken of waar je voor moet betalen. Een eigen gemaakte foto maakt het wel unieker, natuurlijk.

Tekstschrijver

Geen tijd, zin of heb je zelf geen kaas gegeten van het schrijven van teksten? Dit kan je laten doen. Zoek een tekstbureau die dit voor jou uit handen wil nemen. Er zijn bureaus die gewoon op vaste basis teksten voor je schrijven en het eventueel ook meteen voor je plaatsen. Handig en het ontneemt jou weer enige werkdruk! Je kan hierbij kiezen om zelf de onderwerpen aan te dragen of zelfs om het tekstbureau de vrije hand te geven om interessante stukken te schrijven.

Cursussen

Nu kan je natuurlijk nog veel meer doen met SEO. Wil je het goed aanpakken, dan zijn er genoeg cursussen te vinden die je hiermee willen helpen. Of complete studies. Natuurlijk word je hier nooit dommer van, maar er kleeft 1 nadeel aan: het is net zo algemeen als dit stukje en dus niet afgestemd op jouw specifieke behoeftes. Wil je geholpen worden met SEO, maar dan echt op jouw bedrijf toegespitst? Dan is er tegenwoordig nog een alternatief: de SEO coach!

SEO coaching: persoonlijke aanpak wat werkt 

Ik hoor je denken: niet weer een soort coach. Want tegenwoordig noemt iedereen zich coach… Toch durf ik deze vorm van coaching van harte aan te bevelen. Een SEO coach handelt immers met veel expertise op het gebied van Google én doordat hij persoonlijk contact heeft met jou is zijn advies volledig toegespitst op jouw situatie. Uiteraard kan je alles uit handen geven en een extern bureau het hele online plaatje laten opknappen. Maar dat moet je ook maar willen (en betalen). Een SEO coach is niet iemand die alles regelt en jou op de achtergrond plaatst. Een SEO coach zal het juist samen met jou doen. Jij krijgt bijvoorbeeld de tips/opdrachten wat je moet doen om hoger te scoren. Bij een volgende afspraak gaan jullie kijken of dit is gelukt. Natuurlijk zal niet iedere coach hetzelfde werken, maar dat is wel ongeveer de werkwijze. Er zijn coaches die bij jou langs komen of jij bij hen. Maar nog makkelijker is een SEO coach die alles gewoon online regelt. Het directe contact gaat dan ook heel simpel via Skype of Google Hang out. Groot voordeel hierbij is natuurlijk dat er geen reistijden zijn en je alles gewoon vanaf je eigen werkplek kunt doen. Geen files of treinen die niet rijden, je blijft waar je bent! SEO coaching kan dus voor iedereen de juiste oplossing zijn. Daarnaast zal een SEO coach ook even met een frisse blik je site scannen en misschien wel onlogische dingen vinden waar je zelf nooit aan had gedacht! Het proberen waard dus.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Wil
Aantal keer gelezen: 2127x
Toegevoegd: 21-12-2018 15:56
Gewijzigd: 22-12-2018 17:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!