zoek machine optimalisatie

Wat is SEO?

zoek machine optimalisatieWil je graag meer over SEO weten? Lees de belangrijke informatie erover in dit artikel. Als je namelijk je eigen website hebt, is het goed om de richtlijnen van SEO in de gaten te (laten) houden. Hierdoor kan je website beter scoren in de zoekmachine Google. We geven je ook tips over het SEO (laten) optimaliseren van je website.

SEO

De letters SEO staan voor Search Engine Optimalization. Ben je ondernemer dan is het belangrijk voor de groei van je bedrijf dat je goed vindbaar bent in de media, bijvoorbeeld Google. SEO zou je daar goed mee kunnen helpen. SEO wil eigenlijk niets meer zeggen dan dat je een zoekmachine optimaliseert. Met het gebruik van SEO kun je je website verbeteren met als gevolg dat je beter wordt gevonden in verschillende zoekmachines. Je zou SEO kunnen inzetten om de website van je bedrijf beter bekend te maken. Als je het bedrijf een grotere bekendheid geeft zou het zomaar kunnen zijn dat je meer bezoekers op je website gaat krijgen. Krijg je meer bezoekers op je website dan zal het zeker zo zijn dat je hier ook weer klanten aan over gaat houden. Als je bijvoorbeeld met je bedrijf snel wat nodig mocht hebben dan kan SEO er voor zorgen dat je snel een leverancier gevonden hebt.

Zoekwoorden

Als je op een zoekmachine een zoekwoord in gaat typen dan zal er bijna altijd een volgorde aan websites worden getoond. Als de zoekmachine je website maar relevant genoeg vindt zul je zeker hoog komen staan bij de zoekresultaten. De meeste bedrijven vinden het van groot belang dat ze hoog komen staan in de zoekresultaten, dit is wel belangrijk voor je bedrijf maar niet het allerbelangrijkste. Als je met het bedrijf gebruik maakt van SEO dan zorgen zij ervoor dat je met je website met de juiste zoekwoorden bovenaan in de zoekresultaten zult staan.

Relevante zoekwoorden

Als je SEO gaat gebruiken dan neem je als eerste stap de zoekopdrachten die relevant zijn voor jou website. Je kunt een zoekopdracht belangrijk noemen als deze vaak door jouw doelgroep wordt gezocht. Je zou ook graag een antwoord op de vraag hebben welke woorden er het meest online worden gezocht die met jouw bedrijf te maken hebben. Als je niet weet welke woorden voor jouw bedrijf het beste gebruikt kunnen worden zou je gebruik kunnen maken van een zoekwoordenplanner. Als je meer informatie leest over SEO dan zul je er achter komen dat SEO vooral draait om relevantie en eerlijkheid. Als je SEO gebruikt weet je zeker dat de url’s en tussenkopjes goed overeenkomen met de inhoud van de website van je bedrijf. Tegenwoordig zie je dat zoekmachines steeds meer gericht zijn op bepaalde selecties, het wordt kwalitatief dan ook allemaal een stuk beter.

Zoekmachine optimalisatie

Als je een eigen website hebt, is het belangrijk dat je aan de richtlijnen van SEO denkt, zo kun je je website verbeteren en scoort hij hoger in de zoekmachines zoals Google. Met SEO zorg je ervoor dat je website een hoge positie krijgt in de zoekresultaten.

 • Let goed op, want bij Google gaat het over de resultaten in het midden van de pagina.
 • Bij zoekmachine optimalisatie gaat het over hoe je website is opgebouwd en is ingericht.Tips website optimaliseren

Het optimaliseren van je website gebeurt niet automatisch. Daarom een paar SEO tips, die je toe kunt passen, zodat jouw website hoger gaat scoren in de zoekmachines.

 • Het eerste wat je gaat doen, is bekijken hoe goed jouw website vindbaar is in de zoekmachines. Je kunt in Google een paar relevante termen intypen en dan bekijken op welke positie jouw website staat. Wat wil jij verbeteren? Je kunt het zelf onderzoeken en aanpassen, maar je kunt ook een SEO bureau inschakelen die je gaat helpen.
 • Als je kiest voor zoekmachine optimalisatie dan zijn er drie dingen belangrijk. Allereerst moet je bekijken of je website technisch in orde is en of je website goed leesbaar is voor de zoekmachines. Ten tweede ga je kijken hoe je jouw zoekmachine gaat vertellen waar je site over gaat, welke elementen er van belang zijn binnen je website en welke elementen gebruik jij om bepaalde termen te benadrukken? Als derde moet je bekijken hoe populair je website is. Linken andere websites ook naar jouw site? Dat is namelijk ook van belang als je hoger in Google wil komen.
 • De juiste zoektermen kiezen is van groot belang, ook wel keywords genoemd. Het gaat hier over woorden waar je op gevonden wil worden. Je kunt denken aan een en meerdere zoekwoorden en dan aan enkelvoud en meervoud.
 • Het optimaliseren van de website kan nu beginnen. Je krijgt een beeld van de sterke en zwakke punten van de website. Deze kun je bijvoorbeeld laten onderzoeken door een SEO bureau.
 • Het is belangrijk om te controleren of dat je alle relevantie informatie op je site hebt staan. Denk aan een telefoonnummer, een mailadres en een contactformulier, zodat klanten je kunnen bereiken en vragen kunnen stellen aan je.
 • Populair worden is ook van belang. Daarom let goed op de inkomende links, want dat is van belang. Maar ook de natuurlijke stroom van bezoekers naar je site is van groot belang om te zorgen voor bekendheid.

Checklist zoekmachine optimalisatie

Er is een checklist opgesteld voor de zoekmachine optimalisatie die je kunt gebruiken als leidraad.

 • Zorg dat je de zoekwoorden terug laat komen in je titels, metatags en in de inhoud van je pagina’s.
 • Zorg dat je een sterke en unieke inhoud maakt. Daarbij moeten de zoekwoorden vooral in de eerste 200 woorden voorkomen. Niet op iedere regel, anders is het spam!
 • Als je verschillende pagina’s hebt, geef ze dan allemaal goede titels en een beschrijving. Je ziet de titel terug in de zoekresultaten. In de beschrijving moet meteen duidelijk worden waar je site over gaat.
 • Het is aan te raden om metatags te gebruiken. Een metatag is een code in de programmering die je informatie geeft over een pagina. Deze staan in de broncode van de website.
 • Je moet zorgen dat er geen foute links op je site staan. Controleer dit ook goed, want het is niet goed als mensen ergens op klikken en ze krijgen een melding dat de pagina niet bestaat.
 • Zorg dat de pagina’s snel laden en goed te lezen zijn voor de zoekmachines.

Goede links website

Het is belangrijk voor je website dat je goede links krijgt. Hoe ga je dat doen? Je kunt om te beginnen klanten en leveranciers vragen om naar jouw website te linken. Je kunt ook een artikel schrijven voor een blog of de website van een vaktijdschrift uit jouw branche. Je kunt ook op veel sites reageren en dan kun je een onderbouwde reactie geven met als afzender jouw website.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 12316x
Toegevoegd: 19-12-2015 08:57
Gewijzigd: 31-05-2016 15:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!