SEO teksten

Zoekmachine optimalisatie: SEO teksten schrijven

SEO tekstenWil je je website optimaliseren voor zoekmachines? Het schrijven van goede SEO teksten is een belangrijk onderdeel van de zoekmachines. SEO teksten schrijven is niet zo moeilijk, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je dit moet doen. In dit artikel leggen wij in 5 stappen uit hoe je teksten schrijft die ervoor zorgen dat je website hoger rankt in de zoekmachines.

Stap 1: Kies de juiste zoekterm uit

Als je een SEO tekst wilt gaan schrijven, moet je eerst een zoekterm uitzoeken waar je hoger op wilt ranken. Je kunt ook kiezen voor twee zoektermen, indien je een langere tekst schrijft. Met behulp van de keyword planner van Google AdWords kun je zien hoeveel maandelijkse zoekopdrachten een bepaalde zoekterm heeft en wat de concurrentie is. Het beste is natuurlijk om voor een zoekterm te gaan die veel zoekopdrachten heeft en slechts weinig concurrentie. Zorg er wel altijd voor dat de zoekterm bij het onderwerp van je website past. Als dat niet het geval is, zijn de bezoekers die via deze zoekopdracht binnenkomen waarschijnlijk ook niet zo relevant.

Stap 2: Bedenk een SEO-vriendelijke titel

Het schrijven van een artikel begint natuurlijk met het bedenken van een titel. Bij een SEO tekst moet je ervoor zorgen dat de zoekterm (of de zoektermen) in deze titel zijn verwerkt. Je kunt je titel het beste starten met de zoekterm. Dit lijkt soms lastig, maar het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Kijk maar hoe wij dit hebben gedaan bij de titel van dit artikel, waarbij 'zoekmachine optimalisatie' de zoekterm is. Je titel moet wel altijd aantrekkelijk blijven, want dan nodigt hij bezoekers ook uit om de tekst te lezen.

Stap 3: Schrijf de tekst

Nadat je een goede titel hebt bedacht, ga je aan de slag met het schrijven van een tekst. Schrijf een tekst van minimaal 300 woorden, maar het liefst van 500 woorden of meer. Denk niet teveel na over de zoektermen, maar schrijf de tekst zoals je normaal gesproken doet. Als de tekst ook echt met de zoekterm te maken heeft, zul je de zoekterm waarschijnlijk wel een aantal keer in het artikel verwerken zonder hierover na te denken. Zodra je de tekst hebt geschreven kun je controleren of je de zoekterm in het artikel hebt genoemd. Dit hoef je maar een aantal keer te doen, ongeveer twee tot vijf keer bij een tekst van 300 woorden. Als je zoekterm minder vaak in de tekst staat, kun je het keyword nog een paar keer in de tekst zetten. Probeer het keyword in ieder geval in een van de kopjes te verwerken. Doordat je de tekst in eerste instantie niet schrijft voor de zoekmachine optimalisatie, richt je je op de bezoekers van je website. Je probeert de tekst niet vol te zetten met zoektermen en daarom is het voor bezoekers ook leuk om het artikel te lezen.

Content laten schrijven door Tekstbureau 2Bcontent: ☑️ IJzersterke content ☑️ Creatief ☑️ + 100 ervaren tekstschrijvers ☑️ SEO proof ☑️ Bewezen resultaten

Stap 4: Bedenk een meta title en description

De meta title van een pagina of bericht is de titel die zichtbaar is in de zoekmachines. Vaak kun je de titel van je tekst hiervoor gebruiken, maar in sommige gevallen is deze te lang. De meta title wordt namelijk na 50 tot 60 tekens afgebroken. Kort de titel van je artikel iets in en zorg er tegelijkertijd voor dat de zoekterm blijft staan en dat de titel nog steeds aanspreekt. In de meta description geef je een korte samenvatting van de pagina. De optimale lengte voor dit stukje tekst is 140 tot 160 tekens. Verwerk de zoekterm minimaal een keer in de meta description. De meta title en meta description hebben geen invloed op de ranking van je website. Maar een goede meta title en meta description kunnen er wel voor zorgen dat meer mensen jouw site aanklikken in de zoekresultaten.

Stap 5: Geef afbeeldingen alt teksten mee

Een tekst met afbeeldingen is altijd veel fijner om te lezen dan een tekst zonder afbeeldingen. Het is dan ook zeker aan te raden om een of meerdere afbeeldingen bij je tekst te plaatsen. Zoekmachines weten ook dat bezoekers dit leuker vinden en hierdoor kan de pagina of het bericht ook weer hoger ranken. Als je afbeeldingen bij je SEO teksten plaatst, is het goed voor de zoekmachine optimalisatie om de alt teksten in de vullen. De alt tekst vertelt de zoekmachines namelijk wat er op de afbeelding staat, aangezien de spiders dit niet zelf kunnen zien. Het is slim om in de alt tekst van de afbeelding ook de zoekterm van de tekst te verwerken.

Keyword spamming

Bij het schrijven van SEO teksten moet je altijd uitkijken voor keyword spamming. We hebben al eerder genoemd dat je de zoekterm slechts een aantal keer in de tekst moet verwerken. Dit is veel fijner om te lezen dan een tekst vol met keywords. Er is echter nog een reden waarom je moet oppassen met het gebruik van zoektermen. Zoekmachines houden tegenwoordig namelijk rekening met keyword spamming en straffen websites af die teveel zoektermen in de teksten verwerken. Als je een goede tekst schrijft en de zoekterm hier een aantal keer in verwerkt, is er gelukkig niets aan de hand. Zorg er alleen voor dat niet een groot gedeelte van je tekst uit keywords bestaat.

Content marketing

Content marketing is tegenwoordig een veel gehoord begrip. Het wordt steeds moeilijk om je website te laten ranken door links te verzamelen en deze manier wordt eigenlijk ook afgekeurd door zoekmachines. Het plaatsen van nieuwe content wordt echter wel zeer gewaardeerd en daarom wordt content marketing steeds belangrijker. Als je een blog plaatst op je website, kun je ook regelmatig nieuwe content online zetten. Zo houd je je website actief en geef je bezoekers meer informatie; zoekmachines houden hiervan! Verder kun je in elke blogtekst een andere zoekterm verwerken, waardoor je site op nog meer zoektermen vindbaar is. In deze tijd is het dus heel verstandig om een blog te starten op je website en goed bij te houden.

Het schrijven van SEO teksten kan een grote invloed hebben op de zoekmachine optimalisatie. We hebben je in dit artikel in vijf stappen uitgelegd hoe je zelf een goede SEO tekst kunt schrijven. Ga nu eens aan de slag met drietal SEO teksten en plaats deze op je website. Binnen twee maanden zul je zien welke resultaten dit voor jouw bedrijf oplevert!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 8773x
Toegevoegd: 04-09-2015 14:37
Gewijzigd: 24-09-2015 20:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!