In 6 stappen hoger in Google

In 6 stappen hoger in Google

In 6 stappen hoger in GoogleHet is geen geheim dat een prominente positie in de zoekresultaten van Google de sleutel kan zijn tot het vergroten van je online zichtbaarheid en het stimuleren van je bedrijfsgroei. Voor MKB-bedrijven is het essentieel om hoog in Google te verschijnen om meer leads, klanten en orders via het internet te genereren. Maar hoe kun je deze felbegeerde plek in de zoekresultaten veroveren en daadwerkelijk geld verdienen door hoog in Google te komen?

Wat is hoog in Google komen?

Hoog in Google komen betekent dat jouw website bovenaan of in ieder geval op de eerste pagina van de zoekresultaten verschijnt wanneer potentiële klanten relevante zoektermen invoeren.
Dit is van onschatbare waarde, aangezien de meeste mensen niet verder kijken dan de eerste pagina van de zoekresultaten. Door hier te staan vergroot je jouw kansen om bezoekers aan te trekken en uiteindelijk om te zetten in betalende klanten.

Hoe kom je hoger in Google?

1. Begrijp de intentie van online zoekers

In de reis naar zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het essentieel om eerst de diepte van de zoekintentie van je potentiële klanten te peilen, voordat je je in de wereld van zoekwoorden en optimalisatie stort. Dit inzicht vormt de hoeksteen van je SEO-strategie.
Wanneer mensen bepaalde zoektermen invoeren, wat proberen ze dan precies te ontdekken? Het ontcijferen van deze zoekintentie is van onschatbare waarde. Het fungeert als je kompas bij het creëren van content die naadloos aansluit bij de behoeften en vragen van je doelgroep.
Door de motieven en verwachtingen achter zoekopdrachten te doorgronden, kun je content ontwikkelen die niet alleen relevant is, maar ook waarde toevoegt aan de levens van je potentiële klanten. Dit legt de basis voor een sterke online aanwezigheid en uiteindelijk voor het bereiken van hoge topposities in de zoekresultaten.

2. Doe onderzoek naar zoekwoorden

Een cruciale bouwsteen binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) wordt gevormd door zoekwoorden – de ruggengraat van een effectieve online aanwezigheid.
Het vereist een strategische benadering om te bepalen welke zoektermen het meest relevant zijn voor je bedrijf en waar potentiële klanten actief naar zoeken.
Een grondige zoekwoordanalyse begint met het begrijpen van de taal van je doelgroep en hun behoeften. Identificeer zoekwoorden die nauw aansluiten bij de kern van je diensten of producten.
Om inzicht te krijgen in zoekvolumes en de mate van concurrentie voor deze zoektermen, kun je hulpmiddelen zoals de Google Zoekwoordplanner gebruiken. Dit geeft je een gedetailleerd beeld van hoe vaak specifieke zoektermen worden gezocht en hoe moeilijk het kan zijn om in de zoekresultaten op te vallen.
Door zorgvuldig te selecteren welke zoekwoorden je wilt richten, kun je je SEO-inspanningen nauwkeurig afstemmen op de behoeften van je doelgroep en de kansen benutten die zich voordoen in de online markt.

3. Optimaliseer je site op gevonden zoekwoorden

Met je strategisch gekozen zoekwoorden in de hand, is het nu tijd om je website te transformeren tot een goed geoliede SEO-machine. Deze fase van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is als het plaatsen van de puzzelstukjes op de juiste plek om een volledig beeld te creëren.

 • H1 - Titel: De titel van je pagina, ook bekend als de H1-tag, is van uiterst belang. Zorg ervoor dat je belangrijkste zoekwoord hierin is verwerkt, maar houd het natuurlijk en relevant voor de inhoud van de pagina.
 • H2 en H3 - Koppen: Gebruik H2- en H3-koppen om je content te structureren. Deze subkoppen bieden lezers en zoekmachines een duidelijke hiërarchie van je inhoud. Laat je zoekwoorden subtiel terugkomen in deze koppen voor consistentie.
 • Interne linkjes: Breng een web van interne linkjes tot stand, waarbij je relevante pagina's aan elkaar verbindt. Dit versterkt niet alleen de gebruikerservaring, maar helpt ook zoekmachines om de samenhang van je website te begrijpen.
 • Body content: Laat je zoekwoorden organisch integreren in je content, maar laat waarde altijd voorop staan. Schrijf informatieve, goed leesbare teksten die je doelgroep aanspreken. Vermijd overmatig gebruik van zoekwoorden, want Google beloont inhoud die nuttig is voor bezoekers.
 • Metatags: Zorg dat je zoekwoorden in de meta-beschrijving voorkomen, maar zorg ervoor dat deze ook verleidelijk genoeg is om op te klikken. Metatags zijn als het visitekaartje van je pagina in de zoekresultaten.
 • CTA's - Call-to-Actions: Implementeer duidelijke call-to-actions op je pagina's. Deze activerende knoppen leiden je bezoekers naar vervolgstappen, zoals het aanvragen van informatie of het doen van een aankoop.

4. Schrijf ijzersterke SEO teksten

De kracht van content blijft onmiskenbaar in de wereld van SEO. Het schrijven van impactvolle SEO-teksten gaat echter verder dan alleen zoekwoorden opnemen; het draait om het creëren van waardevolle, verleidende content die zowel zoekmachines als bezoekers aanspreekt.
Content met SEO-focus:
Laat je zoekwoorden natuurlijk versmelten met je content, maar laat ze niet de boventoon voeren. Schrijf informatieve, relevante teksten die een diepgaand begrip van je onderwerp weerspiegelen. Dit trekt niet alleen de aandacht van zoekmachines, maar ook van je bezoekers.
Waarde voor bezoekers:
Houd altijd de behoeften van je bezoekers voor ogen. Bied oplossingen, antwoorden en inzichten die waarde toevoegen aan hun leven. Content die nuttig is, heeft een hogere kans om gelezen te worden en leidt tot betrokkenheid en vertrouwen.
Structuur en leesbaarheid:
Organiseer je content in duidelijke secties met goed gedefinieerde koppen. Gebruik tussenkopjes (H2 en H3) om de inhoud te structureren en lezers gemakkelijker door de tekst te leiden.
Conversiegericht:
Naast SEO-gericht, moet je content ook conversiegericht zijn. Gebruik duidelijke en aantrekkelijke call-to-actions (CTA's) om je bezoekers te begeleiden naar gewenste acties, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop.

Het schrijven van hoogwaardige SEO-teksten is een delicate balans tussen het aanbieden van waardevolle informatie en het optimaliseren voor zoekmachines.

5. Investeer in kwalitatieve backlinks

Backlinks, de inkomende links van andere websites naar jouw website, fungeren als krachtige aanbevelingen voor zoekmachines. Google beschouwt kwalitatieve backlinks als een teken van de waarde en relevantie van je content.
Handige linkbuildingtips:

 • Gastbloggen: Bied waardevolle inhoud aan andere websites binnen je branche in ruil voor een backlink naar je eigen site.
 • Branchevermeldingen: Zorg dat je bedrijf wordt genoemd in relevante branchevermeldingen en bedrijvengidsen.
 • Partnerships en samenwerkingen: Werk samen met andere bedrijven voor co-branded content of events, waarbij ze naar je site linken.

Belangrijke aspecten van kwalitatieve backlinks:

 • Relevantie: Backlinks van websites die gerelateerd zijn aan jouw branche of onderwerp dragen meer gewicht.
 • Autoriteit: Links van websites met een sterke reputatie en autoriteit hebben een grotere impact.
 • Natuurlijkheid: Zoekmachines waarderen organisch verkregen links meer dan kunstmatige, gekochte links.
 • Anchor-tekst: De tekst waarmee wordt gelinkt, moet natuurlijk en relevant zijn voor de gelinkte pagina.

6. Houd rekening met het algoritme van Google

Het Google algoritme, een complex systeem, bepaalt hoe websites worden gerangschikt in zoekresultaten. Dit algoritme wordt voortdurend geüpdatet om zoekresultaten te verbeteren en te verfijnen. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van deze updates om je SEO-strategie te optimaliseren.
Hier ene aantal recente Google-updates:

 • BERT-update (oktober 2019): Verbeterde begrip van natuurlijke taal en context in zoekopdrachten.
 • Page Experience Update (juni 2021): Focus op gebruikerservaring, laadsnelheid, mobiele vriendelijkheid en veiligheid.
 • Spam Update (juli 2021): Vermindering van spammy content en ongeoorloofde linkbuilding-tactieken.
 • Product Reviews Update (april 2021): Bevordering van uitgebreide en informatieve productreviews.
 • Page Experience Update (september 2021): Nadruk op gebruikerservaring en siteprestaties.

Door te begrijpen hoe het Google algoritme werkt en de impact van recente updates te kennen, kun je je SEO-strategie afstemmen op de meest recente vereisten.

Wil jij ook hoger in Google?

Hoog in Google komen is geen gemakkelijke taak, maar de beloningen zijn groot. Een hogere positie in de zoekresultaten kan leiden tot meer organisch verkeer, meer leads en uiteindelijk meer omzet voor je MKB-bedrijf.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Marcobouman
Aantal keer gelezen: 236x
Toegevoegd: 10-11-2023 13:47
Gewijzigd: 13-11-2023 09:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!