Schone lucht is belangrijk. Een luchtreiniger helpt

Schone lucht is belangrijk. Een luchtreiniger helpt

Schone lucht is belangrijk. Een luchtreiniger helptSchone lucht is zeer belangrijk voor onze gezondheid en welzijn. We brengen het grootste deel van onze tijd binnen door, en de kwaliteit van de lucht in onze huizen en kantoren kan een aanzienlijke invloed hebben op onze gezondheid. Gelukkig kan een luchtreiniger de helpende hand bieden.

Gezonde lucht is belangrijk!

Gemiddeld ademen we 12 tot 20 keer per minuut in rust. Dit betekent dat we 17.000 tot 30.000 keer per dag ademen. Het aantal ademhalingen per dag kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals lichamelijke activiteit, stress en gezondheidstoestand. Schone lucht is zeer belangrijk voor onze gezondheid en welzijn We brengen het grootste deel van onze tijd binnen door en de kwaliteit van de lucht in onze huizen en kantoren kan een aanzienlijke invloed hebben op onze gezondheid. Met name in de goed geïsoleerde woningen is de ventilatie vaak onvoldoende.
Het inademen van vervuilde lucht kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder luchtweginfecties, allergieën, astma, hartaandoeningen en zelfs kanker.Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de lucht binnenshuis en maatregelen te nemen om deze te verbeteren.

Luchtreinigers

Het gebruik van luchtreinigers in huis kunnen de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Luchtreinigers zijn apparaten de verontreinigde lucht zoals fijnstof, pollen, schimmel, bacteriën en virussen en andere allergenen die in de lucht zweven uit de lucht kunnen filteren. Er zijn veel verschillende luchtreinigers op de markt. De beste luchtreinigers voor in huis zijn luchtreinigers die voorzien zijn van een HEPA-filter of ULPA filter. Deze filters filteren de stof, fijnstof en andere rondzwevende deeltjes uit de lucht en houden deze vast in het filter. HEPA-filters kunnen maar liefst 99,97% van de rondzwevende deeltjes uit de lucht filteren. Luchtreinigers met een HEPA-filter verbeteren de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk. Het nadeel van een luchtreiniger met HEPA-filter is dat het HEPA filter regelmatig vervangen dient te worden en dat er altijd een ventilator nodig is om de lucht door het filter heen te zuigen. HEPA-filters gaan afhankelijk van gebruik ongeveer een half jaar mee en dan dient dit filter vervangen te worden. Wacht niet te lang met het vervangen van dit filter omdat er anders de kans ontstaat dat het filter niet meer goed werkt.  De meeste luchtreinigers zijn voorzien van een indicatielampje welke aangeeft dat het filter vervangen dient te worden.

Luchtreinigers met Ionisator
Naast een HEPA-filter zijn moderne luchtreinigers tegenwoordig voorzien van een Ionisator. Een ionisator creëert negatieve ionen deze negatieve ionen binden zich aan de positief geladen luchtverontreiniging waardoor ze zwaarder worden en op de grond vallen of aan een filter blijven plakken. Luchtreinigers met een ionisator zijn zeer effectief in het verwijderen van kleine fijnstofdeeltjes uit de lucht maar in de meeste gevallen produceren deze luchtreinigers ook ozon wat schadelijk kan voor de gezondheid bij hoge concentraties. Vraag voordat u een luchtreiniger aanschaft altijd naar een ozoncertificaat of stel u er zeker van dat de uitstoot van ozon minder is dan 0.05PPM. Wanneer dit is geval is dient u er ook nog rekening mee te houden dat u altijd goed ventileert en dat u de luchtreiniger altijd in de aanbevolen ruimte plaatst dus niet in te kleine ruimtes.

Luchtreinigers met koolstof.
Een luchtreiniger met een koolstoffilter zorgt ervoor dat u chemische dampen uit de lucht filtert waaronder rooklucht, uitlaatgassen en kookdampen. Ook als u last heeft van bijvoorbeeld rokende onder of bovenburen kan het handig zijn een luchtreiniger met koolstoffilter aan te schaffen. Ook een koolstoffilter raakt verzadigd en gaat afhankelijk van gebruik ongeveer een half jaar mee. De meeste luchtreinigers hebben een indicatielampje die aangeeft wanneer dit filter vervangen dient te worden. Een koolstoffilter kunt u net als het HEPA-filter bij het restafval gooien. Wanneer de luchtreiniger zelf is afgedankt dient u deze bij de lokale afvalverzamelpunten van de gemeente in te leveren.

Luchtreinigers met een UV-C filter.
Om virussen en bacteriën uit de lucht te filteren gebruiken luchtreinigers een UV-C lamp. Een UV-C lamp zorgt voor ultraviolette straling om bacteriën, virussen en andere micro-organismen in de lucht te doden. UV-C licht wordt al jaren gebruikt laboratoria en ziekenhuizen om de lucht te desinfecteren. Een luchtreiniger met UV-C wordt vooral aangeraden voor mensen die extra gevoelig zijn voor virussen zoals griep maar ook voor mensen met vogels en huisdieren om zo de kans van besmetting van virussen tegen te gaan.
Luchtreinigers zonder filter
Om kosten te besparen zijn er tegenwoordig moderne luchtreinigers voorzien van een elektrostatisch filter. Dit filter hoeft niet vervangen te worden alleen maar gereinigd met een iets vochtige doek. Het voordeel van deze luchtreinigers is niet alleen het filter dat niet vervangen hoeft te worden maar ook dat ze geen geluid produceren omdat er geen ventilator inzit en vrijwel geen stroom verbruiken waardoor u ze het hele jaar aan kunt laten staan. Progenion heeft hierin diverse keuzes aan gecertificeerde modellen voor kleine en grotere ruimtes. Let er wel op bij deze ionisator komt dus een geringe hoeveelheid ozon vrij u dient dus goed te ventileren en de luchtreinigers niet in te kleine ruimtes te plaatsen.

Luchtreinigers van Progenion
Progenion biedt verschillende soorten luchtreinigers voorzien van alle bovengenoemde filtersystemen voor gebruik in huis of kantoor. Zo hebben ze bijvoorbeeld luchtreinigers met HEPA-filters, koolstoffilters, Ionisator en UV-C. Deze luchtreinigers bieden u de helpende hand bij het zuiveren van de lucht in huis. De luchtreinigers van Progenion zijn ontworpen om effectief allergenen, stof, pollen, schimmels, bacteriën en virussen uit de lucht te verwijderen en zo de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Bovendien bieden ze verschillende opties en functies, zoals de mogelijkheid om de luchtsnelheid aan te passen, de timer in te stellen en verschillende filters te vervangen, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Als u op zoek bent naar een luchtreiniger voor in huis, kan het de moeite waard zijn om de luchtreinigers van Progenion te overwegen en te kijken welke het beste bij uw behoeften past. Met namen mensen die allergische klachten hebben zoals hooikoorts en astma kunnen baat hebben bij een luchtreiniger. Laat u van tevoren goed adviseren.
Kortom werkt u meer thuis, woont u in een omgeving met veel luchtvervuiling van bijvoorbeeld auto’s, houtrook van houtkachels en andere luchtvervuiling. Dan is het overwegen van het aanschaffen van een luchtreiniger zeker de moeite waard. Luchtreinigers kunnen helpen om deze verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen en zo de luchtkwaliteit in huis te verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn van u en uw gezin.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: dyronics
Aantal keer gelezen: 531x
Toegevoegd: 06-03-2023 11:19
Gewijzigd: 08-03-2023 15:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!