Snel geld lenen betaal automaat

Snel geld lenen met een minilening

Snel geld lenen betaal automaatKom je aan het einde van de maand steeds net iets tekort voor de wekelijkse boodschappen? Of is je wasmachine kapot gegaan en heb je geen geld om een nieuwe te kopen? Een minilening kan dan een goede uitkomst bieden. Hiermee kun je snel geld lenen tot een bepaald bedrag en dit staat binnen enkele dagen op je rekening. In dit artikel lees je meer over snel geld lenen met een minilening.

Hoe werkt het?

Snel geld lenen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Je bekijkt hoeveel geld je nodig hebt en vervolgens vraag je een minilening aan voor dit bedrag bij een kredietverstrekker naar keuze. Dit kun je vrijwel altijd online doen, waardoor je hier helemaal niet veel tijd aan kwijt bent. Aangezien het niet om een heel groot bedrag gaat, kun je in de meeste gevallen al een kleine lening afsluiten zonder papierwerk te overleggen. Wel kijkt de kredietverstrekker of je financiële situatie het mogelijk maakt om de lening binnen de gestelde termijn terug te betalen.

Nadat je de aanvraag hebt gedaan zal de kredietverstrekker dit controleren. Vervolgens ontvang je een bevestiging als de aanvraag is goedgekeurd. Het bedrag wordt dan over het algemeen direct overgemaakt en dit zal dan ook binnen enkele dagen na het afsluiten van de minilening op je bankrekening staan. Het geleende bedrag en de rente over dit bedrag dien je na een vooraf besproken termijn terug te betalen. Soms is het eveneens mogelijk om dit in termijnen op te delen, zodat je niet in één keer een groot bedrag hoeft terug te geven.

Snel geld lenen met BKR registratie

Bij vrijwel elke lening of hypotheek die je afsluit controleert de aanbieder of je geregistreerd staat bij het BKR. Als dit het geval is, kun je over het algemeen geen lening of hypotheek afsluiten. Dit komt doordat de kans dan groter is dat je het geleende bedrag niet kunt terugbetalen. Je kunt bij sommige aanbieders echter wel snel geld lenen met een BKR registratie. Sommige verstrekkers van kleine leningen controleren dit namelijk niet als je de lening aanvraagt. De rente die je moet betalen voor deze minileningen is vaak wel een stuk hoger, omdat de aanbieders een groter risico lopen dat je het geld niet terugbetaalt.

Waarvoor kun je een minilening afsluiten?

Een minilening kun je afsluiten voor grotere aankopen, zoals een nieuwe wasmachine of televisie. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een bedrag van 500 of 1000 euro lenen. Je kunt echter ook snel geld lenen om aan het einde van de maand boodschappen te doen, als je zonder geld zit. In dat geval kun je beter niet kiezen voor een kleine lening van 500 of 1000 euro, want dan leen je meer dan je nodig hebt. Over dit bedrag zul je dan ook een hogere rente moeten betalen. Leen daarom nooit meer geld dan je nodig hebt.

Kleine lening voor studenten

Studenten komen regelmatig geld tekort aan het einde van de maand. Als je een student bent, kun je ook snel geld lenen met een minilening. Er zijn kredietverstrekkers die speciale kleine leningen voor studenten aanbieden. Hiermee kun je een laag bedrag lenen om de maand toch nog door te komen. Het voordeel van een kleine lening voor studenten is dat de rente over het algemeen laag is. Zo kom je als student niet nog meer in de problemen.

Hoeveel kun je lenen?

Het grote risico van snel geld lenen is dat veel mensen niet goed onderzoeken welk bedrag ze kunnen lenen. Dit is wel van groot belang, omdat je anders in de problemen kunt komen. Je wilt natuurlijk niet in grote schulden belanden, omdat je een nieuwe televisie wilde kopen. Bereken daarom van tevoren welk bedrag je het beste kunt lenen.

Welk bedrag kun je terugbetalen?

Aan de hand van het doel waarvoor je het geldbedrag wilt gebruiken, kun je bepalen hoeveel geld je precies nodig hebt. Leen in ieder geval nooit meer dan dit bedrag, want hier dien je ook rente over te betalen. Ga ook na in welke termijn(en) je dit bedrag moet terugbetalen aan de kredietverstrekker en onderzoek of dit voor jou mogelijk is.

Om te bepalen of je de lening op tijd kunt terugbetalen bepaal je eerst hoeveel inkomsten je maandelijks hebt. Daarna onderzoek je je maandelijkse uitgaven. De maandelijkse uitgaven bestaan over het algemeen uit vaste lasten, wekelijkse boodschappen, kleding en make-up en vervoerskosten. Het kan echter zijn dat je ook nog andere maandelijkse uitgaven hebt. Houd er altijd rekening mee dat er onverwachtse onkosten kunnen zijn en tel daarom minimaal 100 euro extra op bij je uitgaven. Vervolgens trek je de uitgaven van je inkomsten af en dan zie je welk bedrag je kunt terugbetalen aan de kredietverstrekker.

Hoe bereken je het te lenen bedrag?

Als je de kleine lening een maand later terug moet betalen, kun je slechts het bedrag dat je in één maand overhoudt terugbetalen. Dit is het bedrag dat je kunt terugbetalen aan zowel het geleende bedrag als de rente. Met behulp van de calculator op de website van de kredietverstrekker kun je zien wat dan precies het bedrag is dat je kunt lenen.

Kun je het bedrag terugbetalen in drie maanden waarbij je elke maand een deel betaalt? In dat geval kun je driemaal het bedrag dat je maandelijks overhoudt terugbetalen aan het geleende bedrag en de rente. Als je het gehele bedrag kunt aan de verstrekker kunt terugbetalen na drie maanden, dan kun je hetzelfde bedrag terugbetalen. Houd er echter rekening mee dat je een derde deel van het geldbedrag dat je moet terugbetalen apart zet in de eerste twee maanden, zodat je het gehele geleende bedrag en de rente aan het einde van de drie maanden kunt terugbetalen.

Minilening aanvragen

Een minilening aanvragen is helemaal niet zo moeilijk. Je hoeft hiervoor enkel een aantal gegevens in te vullen en dit vervolgens naar de kredietverstrekker te versturen. Ook dien je hierbij aan te geven hoeveel geld je wilt lenen en soms kun je aangeven in welke termijn je het bedrag wilt aflossen. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, maakt de aanbieder het geldbedrag direct naar je over.

Kredietverstrekkers vergelijken

Je kunt snel geld lenen bij verschillende lening aanbieders en deze kredietverstrekkers hanteren andere voorwaarden en prijzen. De ene kredietverstrekker hanteert een hoger rentepercentage dan de ander, sommige aanbieders controleren het BKR register en anderen doen dit niet. Je kunt bij een aantal verstrekkers snel geld lenen en het bedrag terugbetalen in meerdere termijnen, terwijl andere aanbieders verwachten dat je het gehele bedrag na één maand terugbetaalt. Ga van tevoren goed na welke aanbieding voor jou de beste voorwaarden en prijzen biedt.

Aanbieders van kleine leningen

Er zijn een aantal bekende aanbieders van leningen waar je snel geld kunt lenen. Hieronder beschrijven wij de voorwaarden van deze twee kredietverstrekkers.

Ferratum
De lening aanbieder Ferratum is een betrouwbare verstrekker van kleine leningen. Je kunt bij deze organisatie snel geld lenen met een bedrag vanaf 100 euro tot 800 euro. Als je voor de eerste keer bij Ferratum leent, kun je een geldbedrag tot 400 euro lenen. De looptijd van de lening is 15 tot 45 dagen en aan het einde van de looptijd dien je het gehele geldbedrag en de bijbehorende rente terug te betalen.

Het aanvragen van de lening bij Ferratum kun je heel eenvoudig online doen door je gegevens en wensen in te voeren en een kopie van je Nederlandse ID en het ondertekende contract toe te sturen. Bij het aanvragen van de kleine lening dien je een garantsteller te kiezen, zoals het bedrijf Global Guarantee of iemand in je omgeving. Verder dien je 0,01 euro over te maken naar Ferratum of zij maken dit over naar jouw rekening. Dit is om je bankrekeningnummer te controleren. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, maakt Ferratum het geldbedrag binnen 24 uur naar je rekening over.

Cashper
Bij Cashper kun je snel geld lenen met een bedrag vanaf 100 euro tot 1000 euro. De looptijd van de kleine lening is 15 of 30 dagen en het geldbedrag en de rente dien je aan het einde van de looptijd terug te betalen. Over het algemeen wordt de  aanvraag binnen 3 dagen goedgekeurd en daarna wordt het bedrag direct naar je rekening overgemaakt.

Het is echter mogelijk om bij Cashper te kiezen voor een bepaalde bundel of voor extra opties. Hiervoor betaal je dan een bepaald bedrag. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een snellere afhandeling in 3 uur of zelfs in 10 minuten. Daarnaast is het mogelijk om de documenten tegen betaling per fax of e-mail te versturen en om een factuur per post te ontvangen. Cashper voert een kredietcontrole uit bij ontvangst van een aanvraag voor een kleine lening. Als je 21 jaar of ouder bent en een minimaal inkomen hebt van 900 euro per maand, wordt je aanvraag goedgekeurd.

Snel geld lenen online

Tegenwoordig wordt bijna alles online gedaan en dus ook snel geld lenen. De meeste kredietverstrekkers hanteren tegenwoordig ook alleen een online service, omdat dit voor hen gemakkelijker en voordeliger is. Je kunt snel geld lenen online door op de website van de aanbieder een online formulier in te vullen. In dit formulier wordt gevraagd om je gegevens en je wensen met betrekking tot de minilening. Verder dien je meestal ook nog een aantal documenten mee te sturen met dit online formulier. Je ontvangt vaak een bevestiging van de goedkeuring van je aanvraag via e-mail en soms ook via SMS.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4901x
Toegevoegd: 30-10-2015 11:35
Gewijzigd: 09-06-2016 23:54

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!