Tea Tree Oil, wat is het?

Tea Tree Oil, wat is het?

Tea Tree Oil, wat is het?Tea Tree Oil wordt steeds vaker gebruikt en je hoort er steeds meer mensen over. Wat is Tea Tree Oil? Wat doet Tree Oil met de huid? Zitten er nadelen aan deze etherische olie en waar kun je het kopen? Op al deze vragen krijg je antwoord via deze pagina.

Tea Tree Oil is een olie die wordt gewonnen uit de bladeren van de Theeboom. Tea Tree Oil is een etherische olie en wordt alleen gewonnen aan de kust van Nieuw-Zuid-Wales, Australië.

Wat is Tea Tree Oil? 

Tea Tree Oil is een olie met groene en gele kleuren. Voor de olie is er een standaard neergezet waardoor de samenstelling altijd ongeveer hetzelfde is. Tea Tree Oil is niet eetbaar en kun je het best niet in het gebied rondom je mond smeren. Tea Tree Oil is voor de rest van het lichaam niet schadelijk en het zorgt vrijwel nooit voor uitslag of irritaties. Tea Tree Oil wordt gebruikt als geurstof in bijvoorbeeld de sauna en als schoonmaakmiddel. Het middel is echter bekender als aromatherapie en zou helpen tegen tal van ongemakkelijkheden als bijvoorbeeld verkoudheid en acne.

Tea Tree Oil schijnt een medicinale werking te hebben en is instaat om schimmel tegen te werken. Sommige mensen gebruiken Tea Tree Oil dan ook voor het behandelen van voetschimmel. In Australië gebruiken verschillende volkeren de olie al honderden jaren. Volgens de overlevering zou een rivier met theeboomblaadjes veranderd zijn in een rivier met geneeskrachtige eigenschappen. In de jaren twintig werd Tea Tree Oil nog bekender en bleek het dat de olie zelfs zou helpen tegen de tyfus.

Wat doet Tea Tree Oil met de huid?

Tea Tree Oil heeft belangrijke eigenschappen voor het doden van bacteriën. De olie is puur natuur en desinfecteert volgens veel mensen net zo goed als gels met chemische bestanddelen.
Tea Tree Oil moet je eens op een wondje smeren om de geneeskrachtige werking te ervaringen. Het middel prikt niet en zal alsnog desinfecteren zoals je dat ook met bijvoorbeeld alcohol doet.

Tea Tree Oil werkt goed tegen puistjes en het schijnt binnen een dag al te werken. Smeer een klein beetje Tee Tree Oil op je huid en de volgende dag kan de acne al verminderd zijn. Ben je verkouden? Dan kun je eventueel een aantal druppeltjes Tea Tree Oil gebruiken bij het stomen. De luchtwegen kunnen zich op deze manier openstellen met het verlichtende aroma uit de theeboombladeren.

Heb je last van schimmels? Ook in dat geval is Tea Tree Oil een oplossing om hiermee af te rekenen. Denk naast voetschimmel ook aan schimmels op andere plaatsen van het lichaam. De werking van de olie is voor sommige mensen bewonderenswaardig en geeft direct een verlichtend effect. Vaak worden er veel verschillende middeltjes geprobeerd om met schimmels af te rekenen en blijkt Tea Tree Oil de oplossing. Er zijn nog een aantal andere situaties waarin je Tea Tree Oil kunt inzetten om sneller te genezen:

  • Waterpokken

Smeer een aantal druppeltjes Tea Tree Oil op om het aantal waterpokken te verminderen. Binnen een dag merk je of de etherische olie effect heeft of niet. Raadpleeg een arts wanneer de homeopathische behandeling niet voldoende blijkt en vraag of je Tea Tree Oil mag gebruiken.

  • Griep en verkoudheid

Maak een pan met kokend water en hang hier met je hoofd boven. Voeg een paar druppeltjes Tea Tree Oil aan de pan toe met kokend water en hang er vervolgens boven om te stomen. Het geeft een verlichtend gevoel en weert bacteriën en schimmels uit de luchtwegen.

  • Roos

Als je last van roos hebt kun je Tea Tree Oil toevoegen aan de shampoo die je gebruikt. Tea Tree Oil zou het aantal schilfers en de roodheid van de hoofdhuid verminderen.

  • Mondverzorging

Bacteriën in de mond zijn soms moeilijk te weren. Tea Tree Oil zou ook uitstekend werken ter mondhygiëne en voor ontstoken tandvlees. Doseer in het begin zeer minimaal om te ontdekken of je geen last krijgt van Tea Tree Oil. Niet iedereen blijkt goed te reageren op het gebruik van Tea Tree Oil in de mond.

  • Koortslip

Voel je een koortslip komen? Dan wil je het liefst dat de koortslip als sneeuw voor de zon verdwijnt. Druppel een klein beetje Tea Tree Oil op de koortslip en ervaar het effect van deze etherische olie.

Nadelen Tea Tree Oil

Niets lijkt in de weg te staan om Tea Tree Oil te gebruiken, maar er zitten ook een aantal nadelen aan het goedje. Voor veel mensen kan Tea Tree Oil teveel naar plant ruiken en uiteraard is dat een geur die niet iedereen lekker vindt. Toch wordt het vaak als verfrissend ervaren en kunnen de meeste gebruikers hier goed mee toe.

Tegelijk moet je uitkijken met honden en katten. Tea Tree Oil is giftig voor deze dieren en wanneer een hond of kat je likt als je de etherische olie op hebt kan dit vervelende reacties opleveren.

Waar kan je Tea Tree Oil kopen?

Bij de meeste drogisterijen is Tea Tree Oil te koop en ook in diverse webwinkels kun je het kopen. Niet iedere drogisterij heeft Tea Tree Oil en het is dan ook verstandig om via het internet te kijken welke aanbieders er zijn.
Verwacht niet dat je veel van het goedje nodig hebt. De meeste flesjes worden verkocht in flesjes van slechts 10 ml etherische olie. De olie is zwaar geconcentreerd en dat is te zien aan de prijs.

Per ml betaal je voor Tea Tree Oil al snel €1,- en voor een flesje van 10 ml is dat dus €10,-. Je kunt zuinig zijn met Tea Tree Oil en je hoeft er slechts een aantal druppels per keer van te gebruiken. In Nederland kun je Tea Tree Oil kopen van onder andere Dr. Organic, The Body Shop en De Tuinen. In België is Tea Tree Oil te koop bij vrijwel elke drogisterij of via één van de gespecialiseerde webwinkels.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 7323x
Toegevoegd: 17-03-2015 15:23
Gewijzigd: 15-08-2015 20:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!