Tips om zwanger te worden

Tips om zwanger te worden

Tips om zwanger te wordenWil je graag zwanger worden en zoek je naar tips om dit mogelijk te maken? Dan zit je op deze pagina op de juiste plaats. Op deze pagina nemen we de belangrijkste tips door om de kans op een zwangerschap te verhogen.

Wanneer je op de juiste manier met de tips aan de slag gaat is de kans een stuk groter dat je zwanger wordt. Lees het onderstaande rustig door en ga direct met de tips van start.

 • Ga naar de huisarts wanneer het al langere tijd niet lukt om zwanger te worden. De huisarts heeft passende oplossingen en kan de eventuele oorzaak achterhalen. Wanneer je het nog niet hebt geprobeerd is het niet nodig om naar de huisarts te gaan. Vaak geeft men de suggestie om het minimaal een half jaar te proberen en dan pas naar de huisarts te gaan.
 • Slik foliumzuur om de kans op een zwangerschap te verhogen. Wanneer je het supplement neemt zal de kans op zwangerschap toenemen. Foliumzuur kun je bij de drogist kopen en is onschadelijk wanneer je het zoals aanbevolen gebruikt.
 • Wanneer je het moeilijk vindt om nat te worden is het van belang om glijmiddel te gebruiken dat de kans op zwangerschap verhoogt. Sommige glijmiddelen zijn zaaddodend waardoor de kans op een zwangerschap ongeveer tot nihil wordt verkleind.
 • Als vrouw is het belangrijk om een orgasme tijdens de seks te krijgen. Wanneer je van de seks geniet zal je vochtiger zijn en door de samentrekkende bewegingen tijdens een orgasme is de kans groter dat het zaad op de juiste plaats komt.
 • Wanneer je cyclus onregelmatig is kun je moeilijk inschatten wanneer je het best seks kunt hebben en eventueel kan er iets anders aan de hand zijn. Maak bij voorkeur een afspraak met de huisarts om aan te geven dat je een onregelmatige cyclus hebt. Vanaf dat moment word je doorgestuurd voor een onderzoek.
 • Wanneer je seks hebt gehad is het voor de vrouw raadzaam om even op bed te blijven liggen om sperma de kans te geven. Als je direct naar het toilet gaat zal alle sperma weer uit de vagina komen.
 • Om zwanger te worden kun je het best seks hebben in de missionarispositie, als een lepeltje of op z’n hondjes. Op deze manier is de kans klein dat het sperma weer uit de vagina stroomt en kan het goed worden opgenomen.
 • Het is zowel voor de man als vrouw belangrijk om gezond te leven. Op deze manier functioneert ons lichaam het best en is de kans op zwangerschap het grootst. Zorgt dat je geen ondergewicht of overgewicht hebt. Voor vrouwen is een BMI dat tussen de 20 en 30 ligt het best om de kans op zwangerschap te vergroten.
 • Wanneer je op de juiste momenten seks hebt kun je de kans op een zwangerschap vergroten. Gebruik eventueel een ovulatietest om het ideale moment te bepalen.
 • Gebruik je liever geen ovulatietest en heb je ongeveer om de dag seks? Dan is de kans groot genoeg om zwanger te worden en heb je de ovulatietest niet nodig.
 • Overdrijf de frequentie waarin je seks hebt niet. De kwaliteit van het sperma neemt af wanneer een man te vaak seks heeft. Als een man vaker klaarkomt zit er minder sperma in het zaad en is de kans op zwangerschap kleiner.
 • Een man moet het sperma echter niet te lang sparen en wat dat betreft is het een uitdaging om circa drie keer per week tot een lozing komen.
 • Voor een man is het belangrijk om geen vitamines of mineralen tekort te krijgen. De kwaliteit van het sperma zal hier behoorlijk onder lijden en verkleint de kans op een zwangerschap. Kijk ook uit met veel bezoekjes aan de sauna of langdurig zitten.
 • Stress is sowieso schadelijk voor de kwaliteit van seks en een manier waarop überhaupt de kans op zwangerschap verkleint. Zorg ervoor dat je het stressniveau laag houdt en dat je ontspanning zoekt wanneer dat mogelijk is.
 • Drugs, drinken en roken is niet goed voor de gezondheid en zeker niet wanneer je graag zwanger wilt worden. Wanneer je bereid bent om te stoppen met alcohol, drugs en roken vergroot dit de kans op een zwangerschap.
 • Minder met cafeïne en schakel bij voorkeur over op koffie of frisdrank zonder cafeïne.
 • Wanneer het slijm in de baarmoeder vrij glad is en schoner is wordt de kans groter dat je zwanger wordt. Als slijm de optimale kwaliteit heeft is de kans het grootst dat een spermazaadje de weg naar het ei vindt.
 • Zorg dat je goed in je vel zit en dat je een stabiele relatie hebt. Op deze manier wordt de kans groter dat je zwanger wordt.
 • Wanneer je sport kun je dit beter niet overdrijven wanneer je graag zwanger wilt worden. Lichaamsbeweging geeft een goed gevoel, maar wanneer je overmatig sport kan het te heftig zijn en verklein je juist de kans op een zwangerschap.

Ben je al een aantal maanden bezig om zwanger te worden en lukt het gewoonweg niet? Ga dan met zoveel mogelijk van deze tips aan de slag en probeer je vooral niet te frustreren. Wanneer het echt niet lukt is er medische hulp mogelijk waarmee je de kans op een zwangerschap behoorlijk kunt vergroten. Breng een bezoek aan de huisarts om hierover een gesprek te voeren en om naar de mogelijkheden te vragen.

Voorbereiden op zwangerschap

Weet je nog maar net dat je zwanger wilt worden en begin je het al te proberen? Dan is het tijd om de woning klaar te maken en andere voorbereidingen te treffen. Eventueel heb je op sommige dagen oppas nodig of is het noodzakelijk om met je partner te verhuizen voor een extra kinderkamer. Uiteraard kun je hier ook nog even mee wachten, want er bestaat tijdens de zwangerschap nog genoeg tijd om de juiste voorbereidingen te treffen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jos Huizinga
Aantal keer gelezen: 5137x
Toegevoegd: 01-07-2015 10:49
Gewijzigd: 22-08-2015 13:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!