Top zeven redenen om thuis bier te brouwen

Top zeven redenen om thuis bier te brouwen

Top zeven redenen om thuis bier te brouwenVoor het brouwen van je eigen bier ben je van plan om ongeveer 4 uur te besteden aan het brouwproces, daarna ongeveer 1-2 uur aan het bottelen. Dit zal het brouwproces op een zeer eenvoudige manier afbreken.

7. Home brouwen kost niet veel geld

 De meeste mensen denken dat je een paar honderd dollar moet uitgeven om thuis bier te kunnen brouwen. Dat is gewoon niet waar. Er zijn een aantal uitstekende home brew kits beschikbaar voor minder dan $100 die alles hebben wat je nodig hebt om te beginnen met het maken van je eigen bier. Ook, na het brouwen van verschillende partijen ben je eigenlijk geld aan het besparen op het kopen van bier in de winkel.

6. Ontlast de stress

Het is goed om een hobby te hebben die je gepassioneerd bent om je gedachten af te leiden van de dagelijkse stress die we allemaal tegenkomen. Het is soms moeilijk om af te wikkelen als je niet bezig bent met iets wat je graag doet. Als je al een bierdrinker bent, kan dit een geweldige manier zijn om een beetje spanning te verlichten en wat tijd te besteden aan iets leuks - bier.

5. Een gevoel van trots en voldoening

Thuis brouwen is je kans om een biertje uit te vinden met een eigen onderscheidende smaak. Na je eerste partij zal je waarschijnlijk het recept meer naar je smaak gaan aanpassen. Er zijn verschillende gevallen geweest van thuisbrouwers die geld verdienen aan hun recepten nadat ze hun nieuwe smaak of stijl hebben ontdekt. Er zijn ook veel regionale wedstrijden waaraan je kunt meedoen om te zien hoe je thuisbier zich opstapelt tegen andere brouwers. Echter, ongeacht het niveau van roem dat je bier heeft, zul je een gevoel van trots en prestatie voelen wanneer je dat eerste bier dat door jou gebrouwen is openbreekt!

4. Home brouwen is gemakkelijk

Als je water kunt koken en de instructies kunt volgen, kun je bier maken. Sommige recepten kunnen ingewikkeld worden, maar je hoeft niet iets ingewikkelds te maken om groots bier te brouwen. Begin met iets simpels, verfijn je techniek en ga van daaruit verder. Of je nu een kant-en-klare ingrediëntenset gebruikt of gewoon het juiste recept vindt, iedereen die de aanwijzingen kan volgen kan een batch maken.

3. Je zult in staat zijn om je favoriete winkel-bier na te bootsen.

Of je nu van Ankerstoom, Guinness of Beck's houdt, er zijn letterlijk honderden recepten die ontworpen zijn om je te helpen de smaak van je favoriete bieren te klonen. Het is best cool om mensen voor de gek te houden door te denken dat ze iets drinken wat je hebt gekocht wanneer ze een drankje drinken dat je zelf hebt gebrouwen. Plus, na verloop van tijd zul je uiteindelijk geld besparen ten opzichte van bier dat je in de winkel hebt gekocht.

2. Home brouwen smaakt geweldig

Zowat alle thuisbrouwers zullen u vertellen dat thuisgebrouwen bier net zo lekker, zo niet beter is dan het in de winkel gekochte bier. Dit komt omdat het spul dat je thuis maakt veel verser is dan alles wat je op een slijterijplank vindt. Bovendien weet alleen jij precies wat voor soort bier je lekker vindt, dus je kunt je recept aanpassen aan hoe je je huisbier wilt laten smaken. Het is net als bij pizza - de basiscomponenten zijn hetzelfde, maar iedereen houdt van verschillende toppings.
1. Het is leuk.

Laten we niet wegkomen van het feit dat het brouwen van bier thuis heel leuk is! Je brengt tijd door in de keuken, speelt met een stel coole spullen en het eindresultaat is Bier. Geweldige proeverij, uniek thuisbier. En is dat niet de reden waarom we er überhaupt bij betrokken zijn geraakt?

Home bier brouwen: de snelle geschiedenis

Vandaag de dag, als we denken aan bier, is het waarschijnlijk een commercieel merk van een van de grote internationale brouwerijen of, misschien, een lokale micro-brouwerij geproduceerd door een kleinere, lokale fabriek. Maar bier is al bijna sinds het begin bij ons. De archeologische geschiedenis leert ons dat bier de oudste bereide drank ter wereld is, met bewijzen die dateren van bijna 10.000 jaar geleden. Dit betekent dat het thuisbier al veel langer bestaat dan het fabrieksbier, omdat de brouwerijen pas in de vroege middeleeuwen zijn verschenen. Het eerste schriftelijke verslag van het brouwen van bier kwam van het Sumerische volk. Het was een lofzang op hun godin van het brouwen en de vruchtbaarheid die ook verdubbelde als een manier om zich een specifiek recept te herinneren in een cultuur waar maar weinig mensen konden lezen. Bier was zo belangrijk in de Sumerische samenleving dat bijna de helft van hun graanproductie in brouwerijen terechtkwam. Er zijn ook verslagen van een bier gemaakt van rijst in China zo'n 7.000 jaar geleden.

Vervolgens brachten de Babyloniërs het thuisbierproces naar een ander niveau. Omdat ze een goed gereguleerde maatschappij waren, ontwikkelde hun 6e koning, Hamurabi, de eerste geschreven wetten van de mensheid (de code van Hamurabi) en werd het bier erin opgenomen. De code specificeerde zo'n 20 verschillende soorten bier en de eerste regelgeving die de bierproductie en -consumptie controleerde. Naarmate de tijd verstreek en de rijken stegen en daalden, migreerden de mensen naar Europa en namen ze hun vaardigheden om bier te maken mee naar huis. Rond 1.000 jaar na Christus begonnen de brouwerijen hun intrede te doen, vaak verbonden met een klooster of abdij. In de loop van de volgende honderden jaren begonnen deze brouwerijen groter te worden omdat steeds minder mensen de moeite namen om thuis bier te brouwen.

Tips voor het proeven van uw huisbier

Als u vrij nieuw bent in het thuisbier maken, ben ik er zeker van dat een van uw grootste uitdagingen is om lang genoeg te wachten tot het gistingsproces is voltooid voordat u die eerste smaak van de nieuwe partij neemt. Geloof me, we hebben allemaal dezelfde uitdaging gehad! Maar waar ik het hier over wil hebben is niet het kwellende wachten tot de partij klaar is, maar de manier waarop u het bier proeft als het klaar is. Deze tips zijn wat ik en mijn vrienden in de loop van de tijd hebben bedacht en ze werken voor ons. Maar voel je vrij om ze aan te passen aan je specifieke behoeften. Eet niet voordat je geproefd hebt: Het doel hier is om het bier te proeven dat je net hebt gemaakt en niet om te eten!

Als je rookt, zet het dan uit: Roken zal de manier waarop je je nieuwe bier proeft verstoren. Zelfs het hebben van rook in de lucht zal veranderen hoe je de partij proeft. Schenk het bier in een helder glas: Dit doet een paar dingen; Een, het laat het bier toe om een kop te vormen. Twee, het laat je de kleur en de helderheid zien, en drie, het zal je helpen het aroma van de nieuwe partij volledig te waarderen. De eerste smaak: Neem net genoeg in om je tong te bedekken. Verschillende recepten zullen zwaarder of lichter aanvoelen, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Houd het bier een beetje in je mond voordat je het doorslikt, zodat je smaakpapillen de volle smaak van alle ingrediënten die je aan het brouwsel toevoegt, kunnen ervaren.

Daar is het dan. Je hebt je eerste smaak van de partij ervaren. Hopelijk heeft het de kleur, de body, het aroma en de smaak die u zich had voorgesteld. Als je tijdens het brouwproces zorgvuldig hebt bijgehouden, kun je deze resultaten op elk gewenst moment nabootsen. Als iets niet helemaal naar wens is gekomen, of als je een idee hebt hoe je de volgende keer je batch kunt verbeteren, dan geven deze gegevens je de informatie die je nodig hebt om het recept de volgende keer te "tweaken". Het nemen van die eerste smaak van een nieuwe partij is voor mij een van de beste onderdelen van het thuisbrouwen van bier als hobby. Ik ben er vrij zeker van dat het ook de jouwe zal zijn.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BoltPosts
Aantal keer gelezen: 1459x
Toegevoegd: 19-11-2020 07:34
Gewijzigd: 19-11-2020 10:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!