Trouwen met je kinderen erbij

Trouwen met je kinderen erbij

Trouwen met je kinderen erbijTegenwoordig is het helemaal in: om te trouwen wanneer de kinderen al wat groter zijn. Of in ieder geval, na de zwangerschap. Want wat is er leuker dan op de mooiste dag van je leven - naast de geboorte van je kind(eren) natuurlijk - je kids aan je zijde te hebben?

Bewuste keuze

Maar hoe komt het nou dat dit de nieuwe trend is? Vroeger was men verplicht te trouwen vóór de zwangerschap. Maar tijden veranderen en zo ook bepaalde gewoonten. Sommige stellen kiezen er bewust voor pas het ja-woord te zeggen wanneer zij hun gezinnetje hebben gevormd. Want hoe leuk is het als je dochter(s) en/of zoon(s) papa en mama óók hebben meegemaakt bij het altaar? Vooral wanneer ze al wat groter zijn en de leeftijd hebben bereikt waarop ze deze dag bewust kunnen meemaken. Maar ook met een baby is trouwen een stuk leuker. Je kleintje kan zich er later misschien weinig van herinneren, maar voor jullie als verloofden is het toch geweldig om je zoon of dochter erbij te hebben?

Het hoeft overigens niet altijd een bewuste keuze te zijn. Denk bijvoorbeeld aan samengestelde gezinnen, waarbij de vader of moeder na de scheiding opnieuw verliefd wordt op een ander en deze liefde alsnog wil bezegelen. Dit kan moeilijk zijn voor de kinderen in beide gezinnen, maar ook vinden ze het belangrijk om hun ouder weer gelukkig te zien in de liefde. Daarom is het in die gevallen extra belangrijk om de kinderen hierin te betrekken.

De kids als hulpje

Iets wat kinderen - vooral wanneer zij nog wat kleiner zijn - geweldig vinden, is om papa of mama te helpen. Natuurlijk wel wanneer de taken die ze mogen doen leuk zijn. En welk kind wil nou niet zijn ouders helpen op hun grote dag en zo ook het idee hebben dat zij een rolletje daarin kunnen spelen? Met kleine baby’s heeft zoiets natuurlijk vrij weinig zin, maar kinderen die oud genoeg zijn om alles bewust mee te kunnen maken zullen het geweldig vinden.

Taken die kinderen zouden kunnen doen zijn bijvoorbeeld de ringen dragen, de sleep dragen, bloemblaadjes gooien wanneer papa en mama naar het altaar lopen, iets laten zeggen of een ingestudeerd liedje zingen/dansje doen. En de beste bruidsmeisjes en -jongens zijn natuurlijk je eigen kinderen.Soms hebben ze misschien een beetje hulp nodig van de grotere bruidsmeisjes en jonkers, maar dat vinden ze vast heel leuk om te doen.

Wat trek je ze aan?

Het leukste is natuurlijk als de kleren die je kinderen op je bruiloft aan hebben perfect passen bij jouw eigen trouwjurk. Dit is dan mooie bruidskleding die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is, maar bij die enkele gelegenheid blijft het dan ook. Net als jouw jurk zullen deze jurkjes of pakjes op een mooie plek, maar wel ergens in de hoek van de kast belanden. Dat kun je juist belangrijk vinden - je trouwt immers ook maar één keer, dus waarom de bruidskleren meerdere keren aantrekken? Maar je kunt het ook zonde vinden.

Dan is een mooie jurk of chique pak dat wel helemaal in het plaatje past, maar ook nog draagbaar is na de trouwerij een betere optie. Sommige kledingmerken hebben een aparte bruidscollectie die nét even bijzonderder is dan anders, maar ook weer niet niet té chique is. Want voor de kinderen is het natuurlijk ook leuk om de mooie kleren die hen herinneren aan jouw mooie dag vaker aan te kunnen doen.Accessoires voor de bruidskinderen

Behalve de kleding zijn de echte eyecatchers natuurlijk de accessoires - en dan met name de sieraden. Nog een goede tip om je kids écht bij jullie bruiloft te betrekken is door hen iets te geven. Alle kinderen houden natuurlijk cadeautjes. Zo zou je de sieraden ze die dag aan krijgen aan hen kunnen geven als aandenken, iets wat ze zeker zullen waarderen. Niet alleen dat, ook staat dit cadeau symbolisch voor jullie trouwerij met z’n allen. Je zou er voor kunnen kiezen om dezelfde sieraden voor jezelf te laten maken als voor je kinderen. In ieder geval een matchende set. Dan voelt je dochter zich ook een beetje de bruid en kan ze haar sieraden bewaren voor later als ze groot is. Misschien als ze zelf gaat trouwen.

Het leukste is natuurlijk om deze sieraden voor jouw speciale dag zelf te laten maken. Hierdoor kun je ze helemaal naar je eigen smaak samenstellen en ze laten matchen met die van je kindje(s). Helemaal leuk is het wanneer je zelf een tekst of jullie namen of de trouwdatum laat stempelen op deze accessoires. Ook deze bijzondere sieraden zorgen ervoor dat je iets hebt om terug te denken aan je bruiloft en te bewaren voor later. Extra speciaal is dit wanneer je kind op jullie trouwdag nog een baby was. “Kijk eens hoe klein je polsje was toen je dit armbandje aan had op deze trouwdag!” Hoe schattig is dat? En deze accessoires maken het plaatje op jullie trouwfoto’s natuurlijk helemaal compleet.

Leuk én spannend

Je ziet het steeds vaker voorbij komen, en nu willen jullie ook gaan trouwen wanneer de kinderen wat groter zijn. Maar alhoewel het ontzettend leuk is als je schatjes er ook bij zijn, kan het ook voor wat extra spanning zorgen. Dat is extra spanning voor jou, maar ook voor je kinderen. Want zij staan nu in de spotlight. Hoe leuk dat van tevoren misschien lijkt - en ook ís natuurlijk -, als het op het moment zelf aankomt, kan al die aandacht er misschien voor zorgen dat ze een beetje verlegen worden. Hoe mooi hun kleren ook zijn, hoe chique hun sieraden er ook uitzien. Hún papa en mama gaan trouwen en dat maakt jullie dag ook een beetje hun dag. En alle aandacht die op jullie gericht is, wordt nu ook gericht op je schattige kindje.

En dat is allemaal helemaal niet erg, maar houd er ook rekening mee dat dat ingestuurde liedje of dansje er misschien toch niet van komt. Of dat ze zich verschuilen achter opa of oma. Trouwen met kinderen erbij is geweldig, maar wanneer niet alles helemaal verloopt zoals je had gedacht is dat ook oké. Het belangrijkste is dat je met elkaar ben, met z’n alle geniet van deze bijzondere dag. Een leuke dag, met pracht en praal, mooie kleren en luxe sieraden. En ook een dag die spannend is, een enthousiasme dat je mag delen met je kind.

Zorg ervoor dat er iemand buiten de gasten beschikbaar is om de kinderen op te vangen. Als dat nodig is kan zij de kinderen meenemen naar een rustige plek of misschien een dutje laten doen. Dan mist niemand die erbij hoort te zijn een seconde van jullie mooiste dag en zit jij met een gerust hart. Want ook al ben je de bruid, je bent en blijft moeder die er voor haar kinderen wil zijn. Iemand inhuren om deze taak op zich te nemen is zeker aan te raden en zal je veel rust geven.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: webschrijver
Aantal keer gelezen: 1761x
Toegevoegd: 10-10-2019 21:42
Gewijzigd: 11-10-2019 09:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!