Tuin opnieuw inrichten: 10 tips.

Tuin opnieuw inrichten: 10 tips

Tuin opnieuw inrichten: 10 tips. Je buitenruimte is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de frisse lucht. Maar het kan ook een gelegenheid zijn om je huis te verfraaien en tijd door te brengen met vrienden en familie. Wanneer je je tuin opnieuw inricht, kun je een ontspannende oase creëren of een functionele ruimte die aan je behoeften voldoet. Van kleine tot grootschalige projecten, hier zijn een aantal verschillende ideeën voor het herinrichten van jouw tuin.

Een pergola of loopbrug toevoegen

Het toevoegen van een pergola of loopbrug aan je tuin is een uitstekende manier om een gevoel van ruimte te creëren. Een pergola kan buiten als middelpunt dienen en in de warmere maanden voor schaduw zorgen. Onder de pergola wil je ook een zitje, zoals een schommel. Dit type buitenruimte is perfect om overdag van een drankje te genieten of een pauze in te lassen. Een eenvoudig looppad kan ook de aantrekkingskracht van jouw buitenruimte vergroten. Op deze manier wordt jouw achtertuin meer een woonkamer met voldoende zitplaatsen in de buurt. Je zult merken dat een pergola echt een verrijking van je tuin is. Je kunt er ook heerlijk 's avonds vertoeven.

Een nieuwe tuin aanleggen

Je buitenruimte is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de frisse lucht. Maar het kan ook een gelegenheid zijn om je huis te verfraaien en tijd door te brengen met vrienden en familie. Wanneer je je tuin opnieuw inricht, kun je een ontspannende oase creëren of een functionele ruimte die aan je behoeften voldoet. Van kleine tot grootschalige projecten, hier zijn een aantal verschillende ideeën voor het herinrichten van jouw tuin.

Toevoegen aan je bestaande tuin

Als je een nieuwe tuin wilt aanleggen of een tuin wilt toevoegen aan jouw bestaande tuin, zijn er een aantal geweldige manieren waarop je dat kunt doen.
  • Je kan bijvoorbeeld bloemen en groenten planten. 
  • Je kan ook een waterpartij installeren om het groen in jouw ruimte te verfraaien.
Voor een meer natuurlijke uitstraling kun je overwegen om rotsen en andere natuurlijke elementen aan jouw ruimte toe te voegen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor het tuinontwerp dat je in gedachten hebt.

Verplaatsen van bomen en struiken

Als je een boom of struik hebt die te veel ruimte in je tuin inneemt, kun je hem verplaatsen. Als je de boom moet houden en alleen de locatie wilt veranderen, kun je hem hergebruiken als een centraal punt in je tuin. Als je bijvoorbeeld een eik in jouw voortuin heeft, kun je er verschillende bloemen onder planten om er iets moois van te maken. Omgekeerd, als er geen ruimte is voor de boom in een ander deel van jouw tuin, probeer dan wat struiken en bloemen rond de basis van de boom te planten, zodat het er netjes uitziet.

Een nieuw hek of scherm plaatsen

Zoals het gezegde luidt, "goede hekken maken goede buren." Dit geldt vooral voor je tuin. Een nette omheining creëert niet alleen een grens tussen jouw eigendom en dat van jouw buren, maar het kan ook nieuwsgierige voorbijgangers uit je tuin houden. Het voorkomt ook dat dieren jouw tuin binnendringen en je landschapsarchitectuur vernielen. Hekken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, zodat je kan kiezen wat het beste bij jou past. Je kunt ook een hek krijgen dat past bij de stijl van je huis. Als je wilt pronken met de binnenkant van je huis zonder iedereen uit te nodigen over, wil je misschien een decoratieve scherm te installeren in plaats van een hek. Schermen zijn vaak gemaakt van baksteen of steen en zijn een geweldige manier om visueel belang toe te voegen aan de buitenkant van jouw woning. En in tegenstelling tot omheiningen, voorkomen schermen niet dat mensen van buitenaf in je tuin kunnen kijken - ze sturen alleen hun blik in de ene of de andere richting.


Een overwoekerde jungle aanpakken

Soms staat de overwoekerde jungle net buiten je deur te wachten. Als je planten hebt die je tuin overwoekeren, is de eerste stap om ze weg te halen. Probeer unieke exemplaren te redden, maar voel je niet slecht over het kappen van de rest. Onkruid kan lastig te verwijderen zijn, dus doe het bij voorkeur als ze nog jong zijn en gemakkelijk uitgetrokken kunnen worden. Begin vervolgens met spitten. Verwijder zoveel mogelijk bovengrond en vervang het door verse nieuwe grond. Dit zal ervoor zorgen dat je tuin gezond zal groeien met voldoende voedingsstoffen in de grond. Je kan zelfs wat verse compost of mest toevoegen voor extra voedingsstoffen. De volgende stap is het aanbrengen van een laag mulch om onkruid weg te houden en de grond te helpen vocht vast te houden tijdens warme zomerdagen. Bedenk of je bloemen, groenten of beide in je tuin wilt voordat je beslist hoeveel ruimte elk moet krijgen. Als dit werk gedaan is, wil je een manier om alles netjes te houden! Een goedkope optie is het gebruik van schermen rond individuele planten of delen van je tuin - of zelfs het plaatsen van een aantal stenen rond de randen van jouw eigendom - om rommelige delen te verbergen uit het zicht, terwijl nog steeds het licht schijnt door in je tuin. Je kan ook decoratieve keien of standbeelden in hoeken of in de buurt van andere kenmerken van je huis plaatsen voor een meer decoratief tintje dat niet al te veel onderhoud van jouw kant zal vergen.

Maak je tuin stijlvoller

Als je op zoek bent naar een manier om je buitenruimte stijlvoller te maken, zijn hier enkele ideeën die kunnen helpen. - Voeg buitenverlichting toe. Dit creëert een leuke en feestelijke sfeer als de zon ondergaat. - Maak een vuurplaats. Dit is een geweldig idee als je op kille avonden of tijdens de zomermaanden met vrienden en familie wilt rondhangen. - Kweek fruit en groenten in bakken. Dit is een leuke toevoeging als je al bloemen in je tuin kweekt. - Hang kunst aan bomen of palen in je tuin. Dit is een uitstekende manier om zonder al te veel moeite persoonlijkheid aan je ruimte toe te voegen!

Plan voor de toekomst

De eerste stap bij het opnieuw inrichten van je tuin is het maken van plannen voor je toekomstige behoeften. Bedenk wat je over een paar jaar van je buitenruimte verwacht en hoe dat kan veranderen ten opzichte van het huidige seizoen. Als je hoopt tijdens de zomermaanden meer tijd buiten door te brengen, kun je overwegen een patio of terras aan te leggen. Maar als je verwacht meer tijd door te brengen met natte spullen, dan is een opbergoplossing wellicht noodzakelijk. Door nu te plannen, heb je voldoende tijd om aanpassingen te maken en het beste plan voor je huis te bedenken.

' Bottom line '

De gemakkelijkste manier om je tuin te verfraaien is door planten toe te voegen. Planten zijn er in allerlei kleuren, vormen en stijlen en kunnen bijna overal worden geplaatst. Je kan ze in potten zetten of ervoor kiezen ze direct in de grond te planten. Door planten toe te voegen aan je tuin creëer je direct een mooiere ruimte. Voor sommige mensen is de tuin gewoon een plek voor groenten en kruiden. Maar voor anderen is de tuin een kans om een uitnodigende ruimte te creëren die past bij hun eigen originele esthetiek. Op Pinterest en andere social media sites vind je veel goede ontwerpideeën - zoek maar eens op "tuinen" of "yards".

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: edwinm83
Aantal keer gelezen: 950x
Toegevoegd: 09-05-2022 09:48
Gewijzigd: 09-05-2022 16:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!