Veel meer ontdekken van de natuur, door een camperreis

Veel meer ontdekken van de natuur, door een camperreis

Veel meer ontdekken van de natuur, door een camperreisMet een camperreis kun je veel meer van de natuur ontdekken. Het voordeel van een camper is dat je alles altijd bij de hand hebt. Het is wel belangrijk dat je een camperreis goed voorbereid zodat je weet op welke plekken je allemaal kunt komen. Met een camper kun je heerlijk lang buiten blijven zitten. Ga op zoek naar dit avontuurlijke gevoel!

Voorbereidingen van een camperreis

Begin op tijd met de voorbereidingen van de camperreis. Zorg dat je alle benodigdheden in huis haalt die van belang zijn. Vooral wanneer je naar een land gaat wat minder bekend en groot is, kan het verstandig zijn om thuis de reis al uit te stippelen. Bedenk vooraf ook goed welke voorzieningen jullie nodig hebben wanneer je onderweg bijvoorbeeld even wilt stoppen. Het is fijn om dan een camperplaats te hebben die voldoet aan de wensen. Zorg ervoor dat je comfortabel met de camperreis kunt beginnen. Bestudeer de actuele en lokale verkeersregels van het desbetreffende land goed, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan tijdens het rijden. 

Ga je een langere tijd met de camper weg? Bedenk dan goed welke spullen jullie allemaal mee moeten nemen om de camperreis succesvol te laten lopen. Vertrek gemakkelijk vanuit huis als je een camperreis hebt binnen Europa. Dit zorgt ervoor dat je veel spullen kunt meenemen. Kies je voor een fly-drive camperreis, dan kun je niet alles in het vliegtuig meekrijgen. Bedenk dan goed welke spullen meegaan en welke je beter in het desbetreffende land kunt kopen. Beleef op eigen tempo het prachtige land waar je heengaat en ervaar hoe het is om op eigen wielen de mooiste ervaringen op te doen. 

Natuurkamperen met de camper 

Op reis gaan met de camper wordt steeds populairder. De vrijheid omdat je kunt gaan en staan waar je wilt, trekt veel mensen aan. Er zijn ook bepaalde regels waar je aan moet houden en dat is per land verschillend. Denk aan de impact op de natuur en duurzaamheid. In veel landen mag je niet overal zomaar een camper neerzetten en gaan kamperen. Zorg ervoor dat je legale plekken vindt waardoor je ergens veilig staat. Houd er rekening mee wanneer je gaat natuurkamperen dat er geen of heel weinig standaard voorzieningen zijn. Zorg ervoor dat je bezig houdt met duurzaamheid wanneer je gaat natuurkamperen. Maak gebruik van duurzame producten en laat niets slingeren. 

Het voordeel aan natuurkamperen is dat je wakker wordt aan een rivier, een helder blauw bergmeer of diep in een prachtig groen regenwoud. Het geeft een geweldig gevoel omdat je heerlijk kunt genieten van de natuur. Zorg ervoor dat je weet waar je allemaal met de camper kunt overnachten. Het is heerlijk om lekkere maaltijden te maken in de camper of je kunt er zelfs voor kiezen om te gaan barbecueën. Kijk daarbij ook weer goed op welke plaatsen dat allemaal is toegestaan.

Het indrukwekkende Australië 

Ook al ben je al meerdere keren naar Australië geweest, het is altijd leuk om hier nogmaals heen te gaan. Er is namelijk altijd wel iets te ontdekken. Het land blijft mensen betoveren en het is daarom prachtig om met de camper op verschillende plekken in Australië te komen. Reis door de indrukwekkende uitgestrekte vlaktes of waag je in de bruisende steden. Australië heeft oude regenwouden, witte stranden en een oude cultuur. Bedenk natuurlijk wel goed waar het allemaal handig is om met de camper te komen. Er zijn veel verschillende natuurparken en daardoor kun je op eigen tempo het mooie land beleven. 

Zorg ervoor dat je genoeg water, eten en brandstof in de camper hebt als je een rondreis gaat maken door Australië. Ga je namelijk verder landinwaarts, dan zijn er aanzienlijk minder tankstations waar je iets kunt halen. Australië is enorm groot en heeft daardoor een verscheidenheid aan landschappen en kenmerken. In het oosten van Australië ligt het wereldberoemde Great Barrier Reef en Canberra, dit is de kleinste staat van Australië. Het zuidelijke Tasmanië heeft mooie bergketens, ruige kustlijnen en dichte regenwouden. Een bezoek aan Northern Territory is zeker een aanrader, er is een indrukwekkende zonsopkomst en zonsondergang. Het is niet mogelijk alles te bezichtigen en daarom is het verstandig om hier in Nederland al keuzes in te maken. 

Bij een rondreis door Australië, is het altijd handig genoeg water, eten en brandstof in de camper te hebben. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan tijdens het rondreizen. Australië is een groot gebied waar veel te ontdekken is, van de bruisende steden tot de mooie landschappen. Een groot deel van Australië heeft een warm woestijnklimaat waar het temperatuur kan oplopen tot wel 41 graden. Dit vaak het geval in het noordelijke deel van Australië. In het zuiden en oosten is er sprake van een zeeklimaat. Een camper huren Australië is geweldig om te doen. De populaire kampeerbestemmingen in Australië zijn Freycinet National Park, Croajingolong National Park, Karinjini National Park en Jardine River National Park.

Het prachtige Nieuw-Zeeland

Net alleen Australië is een uitstekende plek om te kamperen, ook in Nieuw-Zeeland is er veel te ontdekken. Nieuw-Zeeland bestaat uit een aantal eilanden. Echter, je kunt de meeste beleven op de Noorder- en het Zuidereiland. Het verschil tussen beide eilanden is dat het noorder meer cultureel en divers is. Het zuiden zit vol met prachtige bergen en rustgevende natuur. Goed om te weten, is dat het zuiden een stuk kouder is dan het noorden. De enorm populaire kampeergebieden in Nieuw-Zeeland zijn Lake Pukaki, Golden Bay, Mangahuia Campsite en Waipoua Forest Camping. Ga je voor een langere periode naar Nieuw-Zeeland, dan is het aan te raden beide eilanden te ontdekken. 

Een camper huren Nieuw-Zeeland kun je zowel op het Noordereiland als op het Zuidereiland doen. Bedenk voor jezelf wat het beste aansluit op je wensen en natuurlijk de wensen van het gezelschap waarmee je reist. Willen jullie graag naar een rustig eiland of juist een drukker eiland? Allebei de eilanden zijn prachtig en zeker aan te raden. Wanneer je al een keer eerder in Nieuw-Zeeland bent geweest, is het wellicht leuker om dan juist naar het andere eiland te gaan. Zorg dat je in Nederland alles goed regelt en dat jullie vanuit het vliegtuig in Nieuw-Zeeland zo de camper kunnen ophalen om alle mooie bezienswaardigheden te zien. 

Huur op de tijd de camper 

Wanneer je geïnteresseerd bent in een camperreis, is het verstandig om het allemaal op tijd te regelen. Verdiep je in de verschillende mogelijkheden en kijk wat je allemaal vast kunt leggen. Wil je graag de totale vrijheid hebben of juist een routesuggestie hebben? Het kan namelijk fijn zijn, vooral bij grote landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland, om bepaalde routes te volgen waardoor je langs alle hoogtepunten komt. Bedenk welke periode jullie graag willen gaan. Vooral in de vakanties kan het natuurlijk druk zijn en is het juist misschien fijner om buiten het seizoen te reizen. 

Vraag deskundig advies van specialisten zodat jullie de reis kiezen die het beste aansluit op jullie wensen en behoeften. Vaak wordt er gewerkt met maatwerk en daardoor wordt een reis precies op jullie wensen vastgesteld. Stel samen een exclusieve reis op en overleg met het reisgezelschap wanneer jullie willen gaan en hoe groot de camper moet zijn. Wil je graag naar een ver land zoals Australië en Nieuw-Zeeland? Dan kan het zo geregeld worden dat je daar eerst naartoe vliegt. 

Kortom, een camperreis is een reis wat mensen vaak nooit meer vergeten omdat het zo indrukwekkend is. Het geeft vrijheid en je kunt alle hoogtepunten van een bepaald land bewonderen. In de natuur kun je overnachten en je kunt gemakkelijk op alle mooie plekken van een land terechtkomen. Zorg ervoor dat je wel goed verdiept in de mogelijkheden en de voorbereiding voor een camperreis. Begin op tijd met het oriënteren en beleef uiteindelijk de tijd van je leven tijdens een prachtige camperreis.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1016x
Toegevoegd: 23-11-2022 11:30
Gewijzigd: 23-11-2022 12:26

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!