Verkiezingen Verenigde Staten 2016

Verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016

Verkiezingen Verenigde Staten 2016Benieuwd naar het laatste nieuws over de verkiezingen van Amerika van 2016? In dit artikel word je hier verder over ge´nformeerd.

De verkiezingen en wat er aan vooraf gaat…

De verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 worden zoals andere jaren voorafgegaan door de voorverkiezingen. Wie stellen zich kandidaat en wie gaan het worden die de strijd tegen elkaar opnemen? In de nieuwsberichten staat er elke dag wel iets over de voorverkiezingen en in het nieuws komen berichten en beelden daarover voorbij. De Nederlandse tv besteedt er veel aandacht aan. Er worden stukjes nieuws uitgezonden en daarover hebben mensen dan weer een mening die uitgebreid op tv aan de kaak wordt gesteld.

Het is soms moeilijk de grote lijnen te volgen door al die zijwegen, schandalen, leugens en soms lijkt het (hoe triest ook) op comedy. Toch is het belangrijk dat jij niet met alle winden meewaait en zelf blijft nadenken en goed blijft luisteren naar zaken die er toe doen. Het is best interessant om de voorverkiezingen en straks de verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 te volgen. Als je de wereldpolitiek en de toestand in de wereld een beetje volgt dan weet je hoe belangrijk het is om een goed leider in de Verenigde Staten van Amerika, in Rusland en in de andere landen te hebben. Telkens na een periode van leiderschap door een president is het afwachten wie hem zal opvolgen. President Obama staat bekend als een goed leider, een charismatische man. Velen vinden hem sympathiek. President Obama heeft zijn leiderschap er op zitten, een periode van heel hard werken. Wie volgt in zijn voetsporen?

Hillary Clinton (Democraat) en Donald Trump (Republikein) zijn de presidentskandidaten. Hoeveel haatdragende taal is er al over de tong gegaan? Jammer als je op die manier de verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 denkt te gaan winnen. Als er nu eens begonnen wordt met op een respectvolle manier elkaar te benaderen en toe te spreken. Uiteraard zijn de presidentskandidaten het niet met elkaar eens, dat kun je verwachten, toch moet het mogelijk zijn elkaar fatsoenlijk te bejegenen. De huidige president Obama heeft laten weten dat hij zacht uitgedrukt Trump geen goede keuze vindt, hij vindt hem zelfs ongeschikt. Hij laat duidelijk blijken en zegt het met woorden dat Hillary Clinton de volgende en eerste vrouwelijke president moet worden.

Zoveel bijzaken bij de verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016

Er is al zoveel gebeurd tijdens de voorverkiezingen en nu moeten de verkiezingen nog volgen. Er zijn zoveel belangrijke zaken die opgelost moeten worden: de werkloosheid, de armoede, gezondheidszorg, vluchtelingen, asielzoekers, discriminatie, oorlogen en andere misstanden in de wereld, dat het bijna op je lachspieren werkt als twee volwassen mensen, die president van Amerika willen worden, elkaar zo kleineren. Zou het niet positiever zijn en voor een beter resultaat zorgen als men elkaar aanvult en probeert samen te werken in plaats dat men elkaar in de haren vliegt? Er wordt vaak kritiek op de persoon gegeven en die is niet mals. Er worden ook vaak dingen gezegd die beter niet uitgesproken kunnen worden, omdat ze zo kwetsend zijn, dat jij je er bijna voor schaamt dat je dit hoort.

Een vrouw als presidentskandidaat

De verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 zullen niet snel vergeten worden, omdat er nu  een vrouw, Hillary Clinton (de vrouw van Bill Clinton, first lady van 1993 tot 2001), kandidaat is. Als zij op 8 november 2016 wordt gekozen tot president van de Verenigde Staten van Amerika, dan is zij de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten van Amerika. De huidige president Obama heeft haar nu al een uitstekende president genoemd. Toch is Hillary Clinton niet bij iedereen zo geliefd. Op 8 november zal blijken of zij het presidentschap zal overnemen van president Obama. Donald Trump neemt er al een voorproefje op door te zeggen dat de verkiezingen gemanipuleerd zullen worden.

Het gaat nog even duren voordat de nieuwe president van de Verenigde Staten bekend is. Er zal nog veel over worden gesproken in harde taal, in verwijtende taal en dat is eigenlijk best jammer. Moet een president niet professioneel zijn? Er wordt zelfs in bewoordingen als "een smerige campagne" gesproken, dat zegt wel wat over de gang van zaken. Niettemin zijn de verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 ontzettend belangrijk voor de hele wereld. Deze wereld zal dan ook met spanning toekijken op 8 november aanstaande wat de uitslag van de verkiezingen zal zijn.

Wat wil Donald Trump en wat wil Hillary Clinton?

Als Donald Trump de verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 zal winnen dan zullen er radicale veranderingen plaatsvinden. Hij zal zich inzetten voor staatsbescherming door importtarieven, inreisverboden en grensmuren om slechts enkele voorbeelden te noemen. Met zijn autoritaire visie zegt hij problemen van de ongeruste burgers weg te nemen of op te lossen zonder daar de democratie in mee te nemen.

  • Als Hillary Clinton de verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 gaat winnen dan staan de woorden "Samen sterk" centraal. Dit in tegenstelling tot de woorden van Donald Trump: "Wij tegen de rest". Een hemelsbreed verschil dat geen verdere uitleg behoeft. Donald Trump wil het alleen doen en Hillary Clinton wil het samen doen.
  • Trump maakt mensen bang. Hillary Clinton wil, als zij president wordt, alle illegale immigranten die zwart werken het staatsburgerschap geven.
  • Donald Trump wil een muur bouwen! Kun je het allemaal nog volgen en wil je het allemaal nog volgen? Online staat elk woord dat er over de verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 wordt gezegd breed uitgemeten.
  • Ben je geïnteresseerd, blijf het volgen en neem ervan mee wat jij er belangrijk van vindt. De verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 geven in elk geval stof tot nadenken en heel veel stof om over te praten. Wat zal het stil worden na 8 november of begint het dan pas echt!

Het laatste nieuws over de verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016

Volg het laatste nieuws uit de Verenigde Staten over de aanstaande verkiezingen online. Je leest er meningen, waarvan achteraf wordt beweerd dat het niet zo is gezegd enz. Als je ervan houdt is het interessant om te lezen. Er zit bijna altijd een kern van waarheid in. Neem bijvoorbeeld het wapenbezit in de VS. Zowel Democraten als Republikeinen staan wapenbezit toe.

  • De Democraten voegen eraan toe dat wapenbezit onder strenge regels moet staan. De NRA, de National Rifle Association, steunt Donald Trump en dat is logisch, omdat hij meer wapens toejuicht en zegt dat het daardoor veiliger wordt.
  • Hillary Clinton echter wil absoluut geen wapenbezit op scholen bijvoorbeeld, omdat dit nu juist de wapenvrije zones moeten zijn.
  • Door het toenemende wapengeweld is deze discussie nog niet ten einde. Meer wapens, minder veilig, of veiliger met minder wapens? Dergelijke discussies en meningen kun je online lezen.
  • Het is interessant als alle kanten worden belicht. Dit is een van de problemen in de VS. Voor de verkiezingen Verenigde Staten van Amerika 2016 zullen er nog veel andere problemen worden besproken en er uit worden gelicht. Er is genoeg serieus werk te verrichten voor de presidentskandidaten, zonder dat zij zich op de persoonlijke aanval hoeven te richten.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2061x
Toegevoegd: 09-08-2016 20:06
Gewijzigd: 25-08-2016 22:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3135 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!