Voordelen van een personal trainer aan huis

Voordelen van een personal trainer aan huis

Voordelen van een personal trainer aan huisHeb je geen zin om iedere keer weer op en neer naar de sportschool te gaan? Of vind je de plek met al die grote zwetende macho mannen wellicht wat intimiderend? Voel je je niet thuis in de gym? Maar wil je wel graag fit worden en blijven trainen? Dan is een personal trainer aan huis waarschijnlijk de perfecte oplossing.

Alle voordelen van de sportschool midden in je woonkamer! Heb je een wat kleinere woonkamer, of vind je het simpelweg niet fijn om echt in je huis te trainen? Dan kan het ook in de tuin, grasveldje of zelfs op kantoor!

De voordelen

Allereerst bespaar je natuurlijk veel tijd door het feit dat je niet steeds op en neer naar de sportschool hoeft te gaan, wat een gigantisch voordeel is. Na het aantrekken van de sportkleren loop je naar de woonkamer, en je bent direct klaar om te beginnen met je workout! Als de personal trainer ook al aanwezig is natuurlijk. Perfect dus, als je een druk leven hebt, of als je gewoon je tijd liever ergens anders aan besteedt. Verder maakt het ook totaal niet uit of het slecht weer is of niet, jij hoeft namelijk toch de deur niet uit als je een PT aan huis neemt. Wel verlies je dan het recht om de excuusjes ‘het regent’ of ‘mijn band is lek’ te gebruiken, wat misschien voor sommige mensen als nadeel wordt gezien. Wat dan wel weer heerlijk is, is het feit dat je heftige workout sessie gewoon thuis onder de douche kan springen. Je hoeft niet meer eerst bezweet een jas aan te trekken en met het zweet dat nog op je voorhoofd druipt naar huis te gaan om heerlijk al het viezigheid van je af te spoelen. Het enige wat je hoeft te doen, is de trap oprennen en je bent weer lekker fris en fruitig. Niet alleen de douche is natuurlijk fijn, de omgeving tijdens het sporten ook. Doordat de training thuis plaatsvindt, bevind je je de hele tijd in een vertrouwde omgeving. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat andere mensen je bekijken of je beoordelen. Dit kan ervoor zorgen dat je je beter op de training kan focussen, waardoor je sneller je doelen behaalt. 

Wat kost dan zoiets?

Dat is natuurlijk helemaal fantastisch, zo’n personal trainer in je woonkamer, maar is het eigenlijk wel te betalen? Hoeveel een personal trainer precies kost, hangt van verschillende dingen af. Het hangt er namelijk vanaf hoeveel ervaring de trainer heeft, of hij/zij ergens in gespecialiseerd is, of je een heel pakket neemt of een losse les, hoeveel uur per week en of je alleen wil trainen of met een groepje. Gemiddeld ligt het bedrag tussen de 40 en 100 euro per uur. Hoeveel je dus precies kwijt zou zijn, ligt echt aan de PT zelf. Vaak is het zo dat je waar krijgt voor je geld. Als je 100 euro per uur betaald, dan is de kans groot dat de trainer veel ervaring heeft, weet wat hij/zij doet, goed advies geeft (wellicht ook over voeding) en jou kan helpen met je doel bereiken. Als je een PT hebt die 40 euro per uur kost, dan heeft diegene waarschijnlijk minder ervaring en is wellicht niet gespecialiseerd, maar ook op deze manier is het prima haalbaar om de doelen te halen die jij stelt.

Het advies is, als je veel doelen hebt en ondersteuning daarin verlangt, investeer dan in een goede PT. Heb je alleen als doel dat je wat fitter wil worden, dan is een goedkopere PT ook zeker geschikt om jou te helpen! Kies vooral een PT waar je je goed bij voelt, en bij wie je het idee hebt dat je verder kan komen.


De kosten kunnen ook minder worden als je ervoor kiest om met anderen samen te trainen. Er zijn personal trainers die duo pakketten aanbieden, of soms zelfs groepspakketten. Lukt het dus om één of meerdere mensen over te halen om mee te doen met de workouts? Dan ben je en goedkoper uit en dan is de training misschien wel een stuk gezelliger.

Wat kan een PT allemaal voor jou doen?

Er zijn natuurlijk verschillende redenen om een personal trainer in te huren, niet iedereen heeft namelijk dezelfde doelen. Een personal trainer luistert volledig naar de wensen en behoeften van de klant en past daar het schema op aan. Er zijn verschillende doelen, namelijk: afvallen, fitter worden, stress verminderen, lichamelijke klachten verhelpen, balans vinden, het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en meer. Een personal trainer kan dus voor veel meer doelen ingeschakeld worden dan alleen afvallen. Het is namelijk al een hele tijd bekend dat sporten ook goed is voor de geest, het maakt de mens gelukkiger. Het kan dus zo maar zijn dat er een personal trainer wordt ingehuurd om dit doel te bereiken. Ook neemt sporten stress af. Als je dus merkt dat je vaak gestrest bent, kan dit uiteindelijk de oplossing zijn. Laat vooraf duidelijk aan je personal trainer weten wat je doel is, zodat jullie gericht te werk kunnen gaan. Wil je alleen afvallen, of wil je daarnaast ook spieren kweken? Bespreek dit dus goed, want zo kan je sneller je doelen behalen!

Girl power!

Het merendeel van de gymjunkies is toch nog steeds van het mannelijk geslacht, wat als vrouw best intimiderend kan zijn natuurlijk. Zo komt het nog veel te vaak voor dat vrouwen de gewichten niet durven te pakken, omdat dat bekend staat als het ‘mannenhoekje’ en de mannen alle bankjes in gebruik nemen. Zonde natuurlijk, want er is zoveel mogelijk met die gewichten. En zelfs als vrouwen de gewichten durven pakken, voelen sommigen zich erg bekeken door het andere geslacht. Dit kan een goede reden zijn om te kijken naar PT voor vrouwen door vrouwen. Je krijgt dan training van een vrouw, wat ervoor kan zorgen dat je je meer op je gemak voelt.

PT om te revalideren

Sporten als revalidatie traject kan enorm veel effect hebben op een lichaam. Doordat elke beweging neurologisch wordt aangestuurd en omgezet wordt in spieractiviteit, bestaat er dus een kans dat revalideren door middel van personal training mogelijk is. Naast het trainen zelf, kijken de personal trainers ook naar je voeding. Ook dit kan helpen tijdens het revalidatie traject. Kortom, voel je je beperkt in het bewegen door lichamelijke klachten, dan kan dit misschien wel opgelost worden middels personal training. De klachten die het vaakst voorkomen en die het vaakst verholpen kunnen worden zijn schouderklachten, rugklachten, nekklachten en knieklachten. Zorg ervoor dat je een PT kiest die gespecialiseerd is in revalidatie.
 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MariekedeBruijn
Aantal keer gelezen: 1083x
Toegevoegd: 23-01-2021 17:52
Gewijzigd: 25-01-2021 10:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!