Waar haal je kookinspiratie vandaan?

Waar haal je kookinspiratie vandaan?

Waar haal je kookinspiratie vandaan?Koken is iets moois, maar vooral heel erg leuk voor veel mensen. Het gaat uiteindelijk altijd om de smaak natuurlijk en die smaak kan je op verschillende manieren creëren. Het probleem is dat het soms moeilijk kan zijn om nieuwe gerechten te verzinnen. Maar er zijn super handige tips om jou te helpen met nieuwe kookinspiratie. Via verschillende online kanalen kan je de lekkerste recepten vinden die geschikt en lekker zijn.

Video’s op social media  

Social media is een van die kanalen waar super veel lekkere recepten te vinden zijn. Er zijn in de jaren dat Facebook, Instagram en Pinterest bestaan al vele pagina’s opgericht die continu de lekkerste recepten delen. Door gewoonweg te zoeken op “recepten” of “gerechten” in de zoekbalk, vind je al verschillende pagina’s om inspiratie op te doen. Vaak is er dan ook nog een handige uitleg video die je visueel alle stappen laat zien. 

Deze pagina’s zijn zoals eerder gezegd te vinden op kanalen als Facebook en Instagram. Ook Pinterest is hier een hele goede voor aangezien je de gerechten ook makkelijk kan opslaan voor een later moment. Ideaal als je even geen idee hebt wat je moet koken en dan deze lijst langs kan gaan. Er zit altijd wel iets lekkers bij!

Daarnaast is ook Youtube een perfect kanaal om op zoek te gaan naar unieke lekkernijen voor thuis. Er zijn genoeg thuiskoks die leuke content maken waarbij verschillende gerechten centraal staan. Zo heb je buiten een lekker gerecht ook meteen entertainment erbij.

Google is your best friend


Ze zeggen vaak “Google is your best friend”. In dit geval is dat zeker waar, want door simpelweg te googelen vind je alle recepten die je ooit wil maken. Maar het moeilijke hieraan is, waar moet je dan op zoeken als je geen inspiratie hebt. Nou, je kan ook wat algemener zoeken door bijvoorbeeld een zoekwoord te gebruiken als “makkelijk hoofdgerecht” of “simpel toetje”. Met deze zoekwoorden krijg je altijd een groot aantal keuzes voorgeschoteld, waaruit je kan kiezen. Stel je hebt maar een uur de tijd om boodschappen te doen, te koken en te eten. Dan kan je een gerecht kiezen die bij jou korte tijdspad hoort. 

Daarbij kan je natuurlijk ook specifieker zoeken als je bijvoorbeeld zin hebt in lasagne, maar je geen idee hebt hoe je dit moet maken. Dan zoek je op lasagne maken en zal je honderden verschillende lasagne recepten vinden die je kunnen helpen. 

Kookprogramma’s op TV


Programma’s op TV hebben tegenwoordig altijd wel een kok die iets lekkers kookt voor de gasten. Dit geldt meestal vooral voor talkshows als business class of koffietijd. Tijdens het luisteren naar verhalen over andere onderwerpen kan je direct inspiratie op doen voor het volgende recept die je gaat maken. Deze gerechten hoef je natuurlijk niet 100% na te maken, maar kan je wel deels ideeën uit opdoen. Op deze manier zijn je gerechten altijd uniek en lekker.

Maar deze talkshows zijn natuurlijk niet de enige plek waar koks aan de slag gaan met heerlijk eten. Op kanalen als 24Kitchen zijn er volledige afleveringen te zien, waar een professionele chef unieke gerechten bakt, grilt of kookt. Hierbij is het erg uniek dat de chef erg gedetailleerde instructies geeft, waardoor het erg makkelijk is om het gerecht na te maken. De verschillende chefs veranderen bij elke aflevering, net als de gerechten en ingredienten. Zeker iets om naar te gaan kijken als je een echte kookliefhebber bent.

Kookblogs

Net als social media, is het internet ook een soort social media waar inspiratie uit te halen valt. Er zijn verschillende kookwebsites die dagelijks recepten publiceren via de mail of als blog op de website. Als je regelmatig naar deze kookwebsites kijkt, zie je altijd nieuwe recepten voorbij komen die jij weer kan proberen. Dit is gratis en je hebt vaak keuze uit duizenden recepten. 

Inspiratie uit kookboeken

Misschien een van de meest voor de hand liggende manieren om kookinspiratie op te doen, zijn kookboeken. Misschien een beetje ouderwets, maar toch nog steeds gigantisch populair. Veel chefs en bekende personen bundelen meestal de lekkerste en beste recepten in een boek om dit vervolgens te verkopen. Een handige manier voor hun om wat extra te verdienen en handig voor ons om goedkoop lekkere recepten te ontdekken. Daarbij zijn de gerechten in kookboeken vaak uniek en niet te vinden op andere websites en social media kanalen. 

De supermarkt

Ja ja, je ziet het goed! De supermarkt is ook een bron van informatie op het gebied van recepten. Misschien is dit ook wel de plek waar je de meest simpele recepten gaat vinden. Kijk maar eens in de schappen, er zijn tientallen gerechten die op verschillende verpakkingen te vinden zijn. Denk aan burrito’s, lasagnes, pasta’s en nog veel en veel meer. De ingrediënten staan precies op de buitenkant. En deze kan je vervolgens direct aankopen nu je toch in de supermarkt rond wandelt. 

Recepten van familie

En dan zijn we aangekomen bij de meest voor de hand liggende, maar vaak wel de beste manier om nieuwe recepten te ontdekken. De recepten van je familie! De gerechten die veel oma’s of moeders al jaren maken zijn en blijven vaak het lekkerste. Maar misschien heeft je oom, tante, nichtje of neefje ook wel een heerlijk gerecht wat die met je wil delen. 

Het is een soort mond tot mond reclame voor recepten en hier blijkt wel vaak uit dat dit de meest lekkere gerechten zijn. Daarbij kan je deze ook nog vaak uit proberen bij je familie thuis, voordat je zelf aan de slag gaat in de keuken.

Kookclubs

Als je echt een enthousiaste kok bent, is het misschien een idee bij een kookclub te gaan. Hier krijg je kookles van een professionele chef kok en maak je elke maand een nieuw 3 gangen menu met een groep van meestal 10 personen. Wel kost dit meestal 50 euro per maand, maar als je dit echt als een leuk uitje ziet, is het dit zeker waard. Je leert buiten andere gerechten te maken ook verschillende kooktechnieken. Hierdoor kan je ook je eigen creativiteit de vrije loop laten gaan, wanneer je thuis weer aan de slag gaat in de keuken. Een ander pluspunt is natuurlijk dat je dit met vrienden of familie samen kunt doen. Je eet het natuurlijk ook op achteraf en hier horen ook het gewenste aantal alcoholische drankjes bij. Dit maakt het natuurlijk ook extra gezellig en is het net een uitje met vrienden, maar dan kook je zelf de gerechten. 

Hopelijk heb je met deze tips heerlijke nieuwe recepten kunnen vinden voor jouw volgende thuisdiner. Zo kan je de gasten verrassen met de nieuwste creaties.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Promida1
Aantal keer gelezen: 1900x
Toegevoegd: 07-06-2021 16:19
Gewijzigd: 08-06-2021 11:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!