loodgieter

Waar kun je een loodgietersbedrijf voor inschakelen?

loodgieterSta je op het punt om je badkamer te verbouwen of heb je een ander probleem in huis waarvan je niet weet hoe je het zelf moet verhelpen? Schakel een loodgieter in! Een loodgietersbedrijf kan verschillende klussen voor je opknappen zoals het verhelpen van een lekkage, het verleggen van diverse soorten leidingen en het aansluiten van sanitair. In de onderstaande gevallen doe je er goed aan om een loodgietersbedrijf om hulp te vragen.

Keuken verbouwen door een loodgieter

Het verbouwen van een keuken is een klus waar veel bij komt kijken. Indien je alleen het oude keukenblok vervangt door een nieuwe en de huidige opstelling intact laat, is er niet veel om rekening mee te houden. Wanneer je echter de hele keuken opnieuw in gaat richten is het zaak om goed doordacht te werk te gaan. Ga je bijvoorbeeld de gootsteen en de vaatwasser verplaatsen? Dan moet je er rekening mee houden dat er ook leidingen verlegd moeten worden. Voor het verleggen dan deze leidingen kun je een loodgieter inschakelen. Een loodgieter weet precies hoe hij te werk moet gaan bij het verleggen van de leidingen en kan het geheel netjes voor je afwerken.

Aanpassingen in badkamer

Evenals bij de keuken is het ook bij een verbouwing van de badkamer verstandig om een installatiebedrijf in te schakelen. Door de muren en de vloer van je badkamer lopen namelijk veel leidingen en deze zullen bij het opnieuw inrichten van je badkamer mogelijk verlegd moeten worden. Wanneer je dit zelf gaat doen, bestaat de kans dat je de boel verkeerd aansluit en er daardoor een lekkage ontstaat. Indien je een loodgieter bij de hand neemt ben je er echter van verzekerd dat alles naar behoren wordt aangesloten en is de kans op een lekkage wel heel erg klein.

Vloerverwarming aanleggen

In Nederlandse huizen zien we de laatste jaren steeds meer de radiatoren verdwijnen. Het merendeel van de Nederlanders kiest ervoor om hun woning te verwarmen met behulp van vloerverwarming. Ten eerste zorgt deze verwarmingsmethode ervoor dat je huis op een gelijkmatige manier verwarmd wordt en dat is bij radiatoren niet het geval. Ten tweede is het beter voor de gezondheid om radiatoren te vervangen door vloerverwarming. Bij vloerverwarming is er namelijk minder luchtcirculatie, waardoor er minder stofdeeltjes door de lucht dwarrelen. Deze stofdeeltjes zijn met name niet bepaald prettig voor mensen met astma of allergieën. Ten derde heb je meer ruimte in je woning wanneer je de radiatoren laat vervangen door vloerverwarming. Het aanleggen van het systeem voor de vloerverwarming is een complexe klus, waardoor je dit beter door een loodgieter kunt laten doen. Het systeem moet met de grootst mogelijke precisie gelegd worden, want anders bestaat de kans dat de vloerverwarming niet werkt en dan moet alles weer opengebroken worden.

Leiding repareren

Is er een vochtplek zichtbaar in je woning? Dan duidt dit in veel gevallen op een lekkage. Indien de plek vlak onder het dak zit of grenst aan de buitenmuur, kan dit duiden op een lekke muur of een lekkage in het dak. Indien de vochtplek echter midden op een binnenmuur zit, is er waarschijnlijk sprake van een lekkage. Dit lek gaat nooit vanzelf weg en het is dan ook zaak om snel een installatiebedrijf in te schakelen. De lekkage kan namelijk veel onzichtbare schade veroorzaken, waardoor de kosten straks mogelijk heel hoog oplopen. Door er een loodgieter bij te halen, wordt het probleem direct verholpen en blijft de schade mogelijk beperkt.

Vervangen van leidingen

Wanneer je in een verouderd huis woont en er geregeld een lekkage opduikt, is de kans aanwezig dat de leidingen vervangen moeten worden. Over het algemeen gaan leidingen heel lang mee, maar het kan natuurlijk zo zijn dat ze na verloop van tijd gaan slijten. Is dit bij jou het geval? Dan doe je er goed aan om een loodgieter in te schakelen om de boel te vervangen. Hij weet hoe hij te werk moet gaan en hoe hij de nieuwe leidingen weer op de juiste manier op elkaar aan kan sluiten. Door de leidingen op tijd te laten vervangen, ben je lekkages mogelijk een stap voor en dat kan je heel wat geld besparen.

Onderhoud aan cv-ketel

Eén van de belangrijkste apparaten in een woning is de cv-ketel. Deze zorgt er onder meer voor dat je de temperatuur van de verwarming in kunt stellen en dat je lekker warm kunt douchen. Het komt regelmatig voor dat mensen vergeten hun cv-ketel te onderhouden. Evenals de andere apparaten in je woning geldt voor een cv-installatie ook dat onderhoud van groot belang is. Een slecht onderhouden ketel kan na verloop van tijd een storing veroorzaken. Dit is te voorkomen door periodiek onderhoud uit te laten voeren door een loodgieter. Vaak kun je voor dergelijk onderhoud contact opnemen met een installatiebedrijf om een afspraak in te plannen.

Het belang van cv-onderhoud

Jaarlijks overlijden er ongeveer vijf tot tien mensen aan een koolmonoxidevergiftiging en raken er honderden mensen door gewond. Koolmonoxide kan onder meer vrijkomen door slecht onderhoud van een cv-ketel. Dit gas is kleur- en geurloos, waardoor je het niet merkt wanneer je deze giftige stof binnenkrijgt. Het is dus van levensbelang dat je cv-ketel regelmatig onderhouden wordt. Ben je bang om slachtoffer te worden van een koolmonoxidevergiftiging? Dan kun je voor de zekerheid een koolmonoxidemelder plaatsen in de buurt van je cv-installatie. Dit alarm gaat af zodra er een verhoogde concentratie koolmonoxide wordt waargenomen en kan jou mogelijk tijdig redden van een vergiftiging.

Dringend tekort aan loodgieters

In bovenstaande tekst zijn enkele dingen belicht waarvoor je een installatiebedrijf in kunt schakelen, maar het is maar de vraag in hoeverre er ook een loodgieter beschikbaar is. Uit onderzoek van brancheorganisatie UNETO-VNI blijkt namelijk dat er een dringend tekort is aan loodgieters. Volgens het onderzoek zijn er de laatste jaren steeds meer vacatures voor loodgieters open blijven staan. Zo bleef in 2014 tien procent van de vacatures onbemand. In 2015 was dit aantal zelfs al toegenomen tot 25 procent. De verwachting is dit tekort de komende jaren nog verder toe zal nemen. Een andere factor die hierin meespeelt is dat er momenteel veel oude loodgieters in Nederland werkzaam zijn en dat deze medewerkers van installatiebedrijven de komende jaren met pensioen gaan.

Lang wachten

Door het tekort aan loodgieters moeten sommige Nederlanders behoorlijk lang wachten voordat zij eindelijk een loodgieter over de vloer krijgen om hen van dienst te zijn. Veel mensen vinden de periode die zij moeten wachten echter te lang en besluiten dan maar om het probleem zelf op te lossen. Na het één en ander uitgeprobeerd te hebben, denken zij meestal dat het probleem ook daadwerkelijk verholpen is. In veel gevallen blijkt dit echter niet zo te zijn. Het is dan ook niet aan te raden om zelf aan complexe klussen te beginnen wanneer er even geen loodgieter beschikbaar is.

Onderhoudscontract afsluiten

Om te voorkomen dat jij lange tijd moet wachten op een loodgieter, kun je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij een installatiebedrijf. Het afsluiten van een dergelijk contract brengt vele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is misschien wel dat er direct een loodgieter naar je toe komt om het probleem te verhelpen. Aangezien je een onderhoudscontract hebt afgesloten hoef je namelijk geen voorrang te verlenen aan andere klanten, maar word jij direct geholpen. Dit kan bijzonder handig zijn bij bijvoorbeeld een grote lekkage, kapot sanitair of een storing in je cv-ketel.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: brittmeeuwsen-gmail-com
Aantal keer gelezen: 3994x
Toegevoegd: 14-11-2016 09:47
Gewijzigd: 14-11-2016 23:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!