Waarom online therapie bij een psycholoog

Waarom online therapie bij een psycholoog?

Waarom online therapie bij een psycholoogOnline therapie bij een psycholoog wordt steeds populairder in Nederland. Dit komt voornamelijk door de vele voordelen die het biedt. Je hoeft de deur niet meer uit en hebt dus geen reistijd. Daarnaast is het ideaal wanneer je tijdelijk in het buitenland verblijft, maar wel graag in je moedertaal therapie wilt volgen. Maar dit is niet het enige; er zijn veel meer voordelen. Ontdek waarom online therapie bij een psycholoog een waardevolle optie kan zijn.

Wat doet een online psycholoog?

Een online psycholoog is een gediplomeerde psycholoog die gespecialiseerd is in online therapie. De therapie is heel vergelijkbaar met traditionele face-to-facetherapie. De behandeling wordt op maat gemaakt en bestaat grotendeels uit gesprekstherapie, aangevuld met huiswerkopdrachten. Onze Internettherapeuten weten door hun ervaring online precies hoe ze een prettige, vertrouwelijke en persoonlijke band met je opbouwen – ondanks de fysieke afstand dus!

In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke verandering opgetreden in de manier waarop we praten over mentale gezondheid. Waar het vroeger een taboe-onderwerp was waar mensen liever niet over spraken, is het nu steeds meer geaccepteerd en bespreekbaar geworden. Deze verschuiving is van cruciaal belang geweest in het streven naar een samenleving waarin mensen zich vrij voelen om openlijk over hun mentale welzijn te praten en hulp te zoeken wanneer dat nodig is.

Wat zijn de voordelen van een online psycholoog?

Het is een beetje anders dan ‘offline’ therapie, maar een psycholoog via internet biedt ook specifieke voordelen!

 

 • Locatieonafhankelijk: het maakt niet uit in welk(e) plaats, land of tijdzone je woont.

 • Perfecte match: je kunt kiezen uit ons grote team van psychologen.

 • Laagdrempelig: je hoeft niet eerst bij je huisarts langs voor een doorverwijzing.

 • Direct beschikbaar: je hebt geen last van de lange wachtlijsten van de reguliere ggz.

 • Flexibel: je kunt ook buiten kantoortijden bij je psycholoog terecht.

 • Tijdbesparend: je hebt geen reistijd of -kosten.

 • Vertrouwd: je volgt de therapie vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving.

 • Op jouw voorwaarden: je kiest zelf of je liever chat, e-mailt of (video)belt. 

 

Het is toegankelijk en makkelijk

Dit is een van de belangrijkste voordelen van online therapie; het is toegankelijk en makkelijk in gebruik. Dus of je nu een maand in het buitenland verblijft of gewoon liever geen reistijd hebt: je kunt vanuit iedere locatie therapie volgen. Dit is handig voor reizigers, mensen met een druk schema en mensen met een beperkte mobiliteit. 

Daarnaast werkt online therapie vrijwel hetzelfde als reguliere therapie bij een psycholoog op de bank. Dezelfde wetenschappelijke behandelmethoden worden gebruikt, alleen nu via een online omgeving.

Flexibel

Werken, voor je gezin zorgen en het huishouden doen: soms blijft er geen tijd over. Zou je graag in de avonden therapie willen volgen? Of misschien in het weekend omdat je dan tijd over hebt? Het kan met online therapie. Je bent namelijk niet gebonden aan een plek of tijd. Dit maakt het mogelijk om sessies te plannen op momenten die voor jou het beste werken, inclusief avonden of weekenden. Dit maakt het een stuk makkelijker om therapie bij een psycholoog in je drukke schema te integreren. 

Comfort en meer privacy

Vind je het lastig om over psychische problemen of uitdagingen te praten? Voor veel mensen kan de drempel om over persoonlijke problemen te praten best hoog zijn. Online therapie kan deze drempel iets verlagen. Je praat namelijk vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Een comfortabele setting vanuit huis helpt je om je meer op je gemak te voelen en vrijer te praten. Bovendien hoef je niet in een wachtkamer te zitten en kom je dus geen bekenden tegen.
Is een online psycholoog effectief?

Een fijne, persoonlijke band met je psycholoog is belangrijk voor het succes van de therapie. Kan je die band wel opbouwen online? Onderzoek zegt van wel en dat is onze ervaring ook! Internettherapie is weliswaar anders, maar net zo effectief als traditionele, face-to-facetherapie. De vele voordelen van online therapie zorgen bij veel mensen bovendien voor het vertrouwen en de motivatie met de behandeling door te gaan. 

De online psychologen 

Het team van DE Online Psycholoog bestaat uitsluitend uit gediplomeerde, BIG-geregistreerde (gz-)psychologen met ruime ervaring met online therapie. Elke psycholoog heeft zijn of haar eigen expertises en voorkeuren qua behandelmethode. Zo kunnen we voor jou altijd een psycholoog vinden die goed bij jou past en die met jouw hulpvraag wel raad weet. We kunnen je onder andere helpen met:

 • stress

 • depressie

 • angst

 • stoornissen

 • rouwverwerking

 • zelfvertrouwen

 • trauma

 • relatieproblemen

 • seksuele problemen

 • kinder- en jeugdproblematiek

 • expatproblematiek

Online psycholoog inschakelen

Leg jij online ook makkelijker contact? Ben je dan minder verlegen en durf je meer over jezelf te vertellen? Waarom zou je dan ook niet een online psycholoog overwegen? Internettherapie heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen en dat is niet zonder reden: het is toegankelijk, direct beschikbaar én effectief. Steeds meer mensen zoals jij zetten de stap richting psycholoog daarom via internet.

Of het nu gaat om stress, angst, depressie of andere psychische uitdagingen, de professionals van De Online Psycholoog  staan klaar om te helpen. Door online therapie aan te bieden, wordt de drempel om hulp te zoeken verlaagd, waardoor meer mensen de ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben, waar en wanneer het hen uitkomt.

Een online psycholoog inschakelen is nu eenvoudiger dan ooit. Vul het contactformulier in en we plannen binnen enkele dagen een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in. Ook als je meer informatie wenst te ontvangen zijn we je graag van dienst.

Het belang van het doorbreken van het taboe

Het doorbreken van het taboe rond mentale gezondheid is van vitaal belang om verschillende redenen:

 1. Stigma verminderen: Het taboe rond mentale gezondheid kan leiden tot stigma en discriminatie tegenover mensen die worstelen met psychische aandoeningen. Door openlijk over mentale gezondheid te praten, kunnen we het stigma verminderen en mensen aanmoedigen om hulp te zoeken zonder zich te schamen.

 2. Hulp toegankelijker maken: Wanneer mentale gezondheid een taboe is, zijn mensen terughoudend om hulp te zoeken, uit angst voor negatieve reacties van anderen. Door het taboe te doorbreken, wordt professionele hulp steeds toegankelijker, waardoor mensen sneller de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Preventie en behandeling: Door mentale gezondheid bespreekbaar te maken, kunnen we ook het bewustzijn vergroten over preventieve maatregelen en beschikbare behandelingen. Mensen worden aangemoedigd om hun mentale welzijn proactief te onderhouden en op tijd hulp te zoeken als ze merken dat ze worstelen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: rubinkoot1
Aantal keer gelezen: 63x
Toegevoegd: 03-06-2024 09:22
Gewijzigd: 06-06-2024 10:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!