cilinders voor een slot

Waarom zou je je sloten laten vervangen?

cilinders voor een slotRegelmatig hoor je wel ergens dat je eigenlijk je de sloten van je woning zou moeten vervangen. We zetten hieronder op een rijtje waarom dat zou moeten, want wat zijn eigenlijk de voordelen van het vervangen van de sloten?

Je hebt zelf de controle over de sleutels

Soms krijg je ergens een sleutel van, zonder dat je weet wie er nog meer een sleutel heeft. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een vakantiehuisje huurt, een dagje met een bootje wel varen of de sleutel van het huis van de buren krijgt. Het interesseert je dan niet echt wie er allemaal een sleutel heeft. Als jij maar het huisje in kunt of de boot kunt starten, dan is het allemaal wel prima. Toch is dat lang niet altijd het geval. Er zijn bijvoorbeeld ook situaties waarin jij als enige een sleutel wil hebben, en je niet wel dat iemand anders ook een sleutel heeft. Zo kun je bijvoorbeeld op kamers gaan of een nieuwe woning betrekken. Bij een kamer kun je er eigenlijk wel van uitgaan dat de huisbaas een sleutel heeft, bijvoorbeeld als reservesleutel. Toch mag een verhuurder niet zomaar jouw woning betreden zonder jouw toestemming. Ook niet als je niet thuis bent en er toevallig een rondleiding moet worden gegeven voor een toekomstige huurder. Omdat lang niet elke huisbaas zich daar aan houdt, is het soms prettiger om gewoon de sloten te vervangen. Je hebt daar gewoon recht op, en kunt de oude cilinders terugzetten als je de huur opzegt. Zo weet je zeker dat niemand zonder jouw toestemming op een gemakkelijke wijze je woonomgeving kan betreden, en voorkom je ook dat een oud-bewoner nog een sleutel van jouw kamer heeft. Dat is wel zo prettig!

Je kunt kiezen voor veiligheid

De techniek van inbrekers gaat hard vooruit. Sloten die enkele jaren terug nog onbreekbaar leken, worden bij wijze van spreken tegenwoordig door tal van kruimeldieven gekraakt. Door zelf de sloten te vervangen - of dit uit te besteden aan een slotenmaker - voorkom je dat je nog verouderde sloten gebruikt die niet meer veilig zijn.
Door de sloten te vervangen heb je dus alle controle over de veiligheid van die sloten. Wanneer je je dus niet meer veilig voelt bij de bestaande, vaak verouderde sloten, is het een fluitje van een cent om deze te vervangen. Kies dus voor veiligheid om de inbrekers op afstand te houden!

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Sinds enkele jaren is er het Politie Keurmerk Veilig Wonen, afgekort tot PKVW. Het keurmerk houdt in dat er een beveiligingsbedrijf langs komt die alle onderdelen van de certificering naloopt en nagaat of de beveiliging op orde is. Na de algehele controle, waarbij grondig wordt gekeken of de woning voldoet aan de laatste eisen, zijn er twee mogelijkheden. De woning kan worden goedgekeurd of afgekeurd. Wanneer de woning wordt goedgekeurd, wordt er een sticker op de ramen geplakt en kunnen inbrekers al van buiten zien dat de woning over de laatste preventieve maatregelen beschikt. Je kunt je wel voorstellen dat hiervan al een sterk preventieve werking uitgaat; inbrekers breken veel liever in op een plek waarvan ze zeker weten dat de beveiliging niet zo goed is.
Een andere mogelijkheid is echter dat de voorzieningen niet voldoen en de woning wordt afgekeurd. Je krijgt dan een lijstje met eisen waaraan nog voldaan moet worden om over het certificaat te kunnen beschikken. Op die manier kun je er alsnog voor zorgen dat het certificaat behaald wordt, als teken van een voldoende beveiliging van de woning. Uiteraard kan het certificerende bedrijf dit voor je uitvoeren en kan dit bedrijf er voor zorgen dat de beveiliging van je woning weer op orde is, of je in ieder geval weer goed op weg helpen.

Dé betrouwbare slotenmaker van heel Nederland

Eerlijk en betrouwbaar, dat is de slotenmaker in Amstelveen en omstreken

Ingebroken? Vervang de sleutels!

Helaas gebeurt het elke dag wel weer opnieuw: er worden dagelijks - of misschien beter: nachtelijks? - tientallen inbraken gepleegd. Het komt vaak voor dat er van alles wordt vernield bij een inbraak. Het spreekt dan voor zich dat de oude sloten vervangen moeten worden; als ze gesaboteerd zijn doen ze het namelijk niet meer. Het komt echter ook voor dat er nauwelijks te zien dat er is ingebroken. Het slot is dan heel netjes geopend, waardoor er nauwelijks braakschade is. Ook kan het zo zijn dat er via een andere manier de woning is betreden; bijvoorbeeld via insluiping of door het raam. Toch is het altijd na een inbraak aan te raden de sloten te vervangen. Daar zijn twee redenen voor te noemen.
Enerzijds weet je nooit of de inbreker toevallig een sleutel heeft gekopieerd toen hij binnen was. Ook kan hij een sleutel hebben meegenomen, al heb je dat meestal wel snel in de gaten. Door een sleutel te kopiëren - iets wat maar enkele seconden hoeft te duren - kan hij een volgende keer gemakkelijk de woning betreden.
Anderzijds is het puur voor je gevoel prettig als er na een inbraak alles aan wordt gedaan om herhaling te voorkomen. Je voelt je een stuk prettiger als je weet dat de woning over de laatste technieken beschikt op het gebied van beveiliging. Een inbraak kwetst heel erg het gevoel van veiligheid. Veel schade wordt door de verzekering vergoedt, maar de immateriële schade, waaronder het gekwetste gevoel van veiligheid, kan simpelweg niet in geld worden uitgedrukt en moet van lieverlee vanzelf slijten. Het vervangen van sloten kan dit proces versnellen, je gaat je namelijk veiliger voelen in je eigen huis. Dat is wel zo fijn.

Helemaal up to date

Veel woningen beschikken over sloten die niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. Het is daarom sterk aan te raden om van tijd tot tijd de sloten te vervangen en alle beveiligingsmaatregelen na te lopen. Het effect van het nalopen van de beveiliging wordt vaak onderschat, maar het kan het verschil maken tussen wel of niet getroffen worden door een inbraak. Het probleem van het nemen van beveiligingsmaatregelen is dat je er niets van merkt als je het goed doet. Wanneer je een woning schildert, kun je zien of het mooi is gedaan. Bij preventieve maatregelen weet je dat niet. Je kunt niet weten of een inbreker is afgeschrikt door de genomen maatregelen of dat er simpelweg geen inbreker langs is gekomen. Toch kun je er in ieder geval zoveel mogelijk aan doen om de inbrekers buiten de deur te houden door er dus voor te zorgen dat de beveiliging in ieder geval goed op orde is.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: thomasrooijens
Aantal keer gelezen: 3557x
Toegevoegd: 18-05-2016 12:09
Gewijzigd: 21-05-2016 00:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!