Hoe kun je stijlvol wonen?

Hoe kun je stijlvol wonen?

Hoe kun je stijlvol wonen? Wil je graag stijlvol wonen? Het zou zomaar kunnen dat dit jouw smaak is. Dan is het leuk om te weten waar je aan kunt denken. We geven je in dit artikel graag tips over stijlvol wonen en hoe je dat zelf voor elkaar kunt krijgen. Waar moet je in het bijzonder op letten?

Wat is stijlvol wonen?

Stijlvol wonen betekent onder andere dat je het interieur iets persoonlijks moet laten uitstralen. Vroeger kochten de mensen een hele serie meubels allemaal in dezelfde lijn, van hetzelfde hout en dezelfde stof. Die tijd is nu voorbij, je moet van de meubels en de accessoires een geheel maken, maar deze hoeven niet allemaal hetzelfde uiterlijk te hebben. Zorg voor een eigen uitstraling, een eigen stijl, die bij jouw woonbeleving past. Als je stijlvol wilt wonen, moet je zorgen voor harmonie in het karakter en ervoor zorgen dat je een spannende mix hebt, die prima bij elkaar past.

Stijlvol wonen manieren

Er zijn genoeg manieren om stijlvol te kunnen wonen, je kunt bijvoorbeeld een hoog plafond in je huis maken wat voor de sfeer zorgt van een oud herenhuis. Als je in een nieuwbouwhuis woont kun je ditzelfde effect op een andere manier creëren, nu zou je kunnen kiezen voor een meubelstuk met een grote afmeting of iets anders wat je binnen wilt zetten, je moet natuurlijk wel de verhoudingen goed in de gaten houden. Wil je stijlvol wonen dan maakt een grote vaas, een volle boekenkast of een groot bankstel meteen indruk.

Tips bij stijlvol wonen

  • Als je stijlvol wilt wonen dan moet je de tafel nooit in een vergeten hoekje zetten. Je huis is waar je tafel is, aan de tafel lees je de krant en eet je. Je moet alleen al om die reden de tafel in het middelpunt van je huis zetten, zet er grote stoelen omheen en zorg voor een goede verlichting. Als je stijlvol wilt wonen moet je onder de tafel ook nog een karpet leggen hierdoor creëer je nog meer sfeer en warmte. Heb je dit goed ingericht dan zul je zien dat je bijna niet meer op de bank gaat zitten.
  • Als je niet weet hoe je het huis stijlvol in kunt richten zou je net als stylisten een moodboard kunnen maken. Met een moodboard heb je een stel afbeeldingen waarmee je de sfeer creëert, zoals jij zou willen dat die je huis heerst. Het maakt niet uit of je plaatjes uit een folder knipt of je maakt foto’s uit bestaande huizen, de bedoeling is dat je die sfeer creëert die je wenst voor een stijlvol huis.
  • Als je denkt dat je zover bent dat je stijlvol woont kan er toch nog iets ontbreken. Als je de woning stijlvol hebt ingericht moet je ook een persoonlijk karakter terug kunnen vinden. Het is een grote kunst om je interieur opnieuw in te richten, maar het is een nog grotere kunst om er je persoonlijke karakter in vorm te geven. Onder een persoonlijk karakter kun je verstaan een aantal foto’s van jezelf of een familiestuk wat je eventueel hebt geërfd, op deze manier blijft je huis stijlvol en gaat het niet op een showroom lijken.
  • Als je stijlvol wilt wonen moet je niet vergeten om ook met het daglicht iets te gaan doen. Overal waar het daglicht binnen valt kun je een stijlvolle ruimte creëren. Als je optimaal van het zonlicht wilt profiteren moet je er voor zorgen dat je geen grote kast voor een raam hebt staan en zet een zithoek niet al te ver van het raam. Wil je stijlvol wonen dan moet je een indeling maken waarbij je de natuurlijke lichtinval zoveel mogelijk benut.

Stijlvol wonen en zonlicht/daglicht

Zonlicht/daglicht in een huis is onmisbaar, je maakt met voldoende licht de mensen blij. Als je het huis stijlvol wilt inrichten zul je rekening moeten houden met de zon. Je moet om te beginnen kijken waar de zon opkomt en hoe de zon door je huis heen draait. Als je dat weet dan weet je ook wat de beste plaats is voor de zithoek, je kunt dan ook maximaal genieten van het zonlicht. Wil je het stijlvol houden in je huis dan moet je ook weten als het te warm wordt waar je in de schaduw kunt gaan zitten. Het is zeker stijlvol als je voor de schaduw gaat kiezen voor stijlvolle plissés of houten schutters.

Daglicht in de woning geeft altijd een mooi effect. Het zorgt tevens voor een bepaalde sfeer in huis. Als het licht op een rijkelijke manier binnenvalt, dan heb je een fijn gevoel bij de ruimte waarin je leeft. Maar je hebt niet overal daglicht. Toch kun je licht creëren met leuke accessoires, daarbij kun je denken aan mooie lampen. Er kan ook altijd voor sfeerverlichting gekozen worden, het ligt er aan in wat voor hoekje van het huis je het anders in wilt richten. Het beste kun je zoveel mogelijk met daglicht werken, maar als dat niet gaat zijn er dus andere opties voor je.De visgraat vloer is terug van weg geweest. In de huidige variant is het een moderne vloer met een klassieke knipoog verkrijgbaar in tientallen kleuren, maten. uitermate geschikt voor op vloerverwarming.

Creon raamdecoratie op maat

Stijlvol wonen showrooms

Als je ideeën op gaat doen in de verschillende showrooms kan dat ook nadelen hebben. Het kan zijn dat je zo veel ziet wat je mooi vindt, dat je bijna geen keuze kunt maken en niet meer weet wat jij nou echt mooi vindt. Om stijlvol te wonen kan het zijn dat je een mooie kast hebt gezien die je wel in huis wilt plaatsen, het zal zeker zo zijn dat je een grote tafel hebt gezien of een grote bank. Als je stijlvol wilt wonen moet je kiezen wat je echt belangrijk vindt. Zet de kamer niet te vol! Het weglaten van spullen is soms ook een kunst.

Stijlvol wonen en kleur

Als je van kleur houdt, dan heb je met stijlvol wonen een goede keuze gemaakt. Kleur brengt overigens ook meer leven in de woning. Het kan ook zijn dat je bewust geen kleuren aan wilt brengen. Ook dit geeft weer een bepaalde sfeer, een bepaalde stijl. Het is daarom heel persoonlijk waar je voor gaat kiezen. De kleuren in je woning hebben ook een grote invloed op je stemming. De herfstkleuren bijvoorbeeld geven een warm en intens huiselijk gevoel. Toch denken mensen bij de herfst aan guur en koud, maar het kan heel stijlvol zijn om deze kleuren te gebruiken. Warme kleuren maken de woonkamer aangenamer.

Stijlvol wonen is praktisch leven

Er zijn een paar dingen waar je aan kunt denken bij stijlvol wonen. Belangrijk daarbij is de kleur. Het wordt pas stijlvol als je een andere keuze durft te maken. Maar dan zijn het ook de accessoires die hierin een rol spelen en het nog stijlvoller en sfeervoller kunnen maken. Je kunt in de woonkamer wat zachts uit willen stralen, dit zou bijvoorbeeld kunnen met zachte kussens, een bank die zacht oogt, is uitnodigend. Dat geldt ook voor stoelen of een zacht kleed. Zachte materialen of stoffen weerkaatsen het licht ook niet.

De wanddecoratie is ook een aspect waar je tijd en aandacht aan kunt besteden. Kies eens voor wat persoonlijks. Het is belangrijk dat de kleuren passen bij wat je al hebt staan. Hierdoor wordt het meer een geheel. Teveel wanddecoratie kan te druk en onrustig zijn, kies voor iets wat bij je past.

Denk eens aan een leuk zit- en/of leeshoekje. Zorg dat het uitnodigend is, zodat je hier in de avond of overdag jezelf even terug kunt trekken. Zet een onderzetter neer voor een glas of een kopje thee, leg er wat tijdschriften neer of een goed boek. Het is uitnodigend om daar te lezen of plaats het zitje zo dat je mooi uitzicht hebt op de tuin.

Wonen in eigen stijl

Als je net samen gaat wonen, of je gaat voor de eerste keer zelfstandig wonen, dan is het fijn om je eigen plekje te creëren. Soms krijg je spullen mee, omdat mensen dat toevallig over hebben zodat je tijdelijk vooruit kunt. Maar soms is het fijner om je eigen ideeën uit te kunnen werken en dat kan soms wat tijd vragen. Je gaat namelijk op zoek naar wat jij mooi vindt, je eigen stijl. Dit kan betekenen dat je alles kant-en-klaar kunt kopen, maar je kunt kasten en andere meubels ook opknappen. Je kunt een eigen stijl creëren en een eigen kleur kiezen waar jij vrolijk van wordt. Zorg er daarom voor dat je inspiratie op gaat doen op internet, tijdschriften of in showrooms. Hoe meer je hebt gezien, hoe beter je een keuze kunt maken over hoe jij stijlvol kunt wonen. Misschien wil je graag zoveel mogelijk van hout, en dan heel modern hout, of liever een wat oudere stijl? Je kunt ook zelf tweedehands meubels opknappen om te zorgen dat het je eigen stijl gaat worden. Laat je gaan, durf creatief te zijn, dan pas kun je op een goede manier je eigen stijl creëren. Hoe gezellig kun je eten aan je eigen ontworpen eethoek, de opnieuw beklede stoelen in de kleur die jij mooi vindt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: E.
Aantal keer gelezen: 25302x
Toegevoegd: 18-05-2015 18:00
Gewijzigd: 22-08-2015 11:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!