Dit zijn de woontrends voor 2022

Dit zijn de woontrends voor 2022

Dit zijn de woontrends voor 2022Met elk nieuw jaar zijn er altijd wel een aantal dingen waar we het over hebben. Komt er bijvoorbeeld een film uit die al een aantal maanden verwacht wordt, een nieuwe game of een nieuw model van een auto merk.

 

Op het gebied van woontrends is dit niets anders. Ook daar kijken particulieren en woonboulevards uit naar wat het nieuwe jaar voor rages gaat brengen. Ook al zijn wij geen absolute experts, toch zullen wij in dit artikel enkele voorspellingen proberen te doen. In dit artikel volgen dan ook, wat ons betreft, dé woontrends voor 2022. 

 

Duurzaamheid

2022 is het jaar waar we toch echt serieus moeten beginnen te denken aan het klimaat. Dat betekent dat we manieren moeten gaan vinden waarop we duurzaam kunnen wonen. Dit zien we terug in heel veel producten die de markt opkomen in 2022. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bank gemaakt van gerecyclede materialen. 

 

Klimaat

Dan nog meer in het kader van klimaat. Het gaat natuurlijk warmer worden. Dat betekent dat goede zonwering echt heel belangrijk wordt. De absolute trend op het gebied van zonwering zijn de installatie van shutters op maat. Door de installatie van shutters op maat krijg jij een perfecte zonwering die aansluit op je woning en de meubels. We raden dan ook aan de installatie van shutters uit te besteden aan een bedrijf met ervaring zodat de shutters perfect aansluiten op je wooneisen en stijl. Op deze manier bespaar je ook veel energie doordat de verwarming en de kachel minder vaak aan hoeven, aangezien je op elk moment van de dag de juiste hoeveelheid warmte en zonlicht binnenkrijgt.

 

Dan nog een product dat we in de zomer gebruiken en op maat moet zijn namelijk horren. Door horren op maat te plaatsen in je openslaande deuren en ramen zorg je ervoor dat ongewenste gasten zoals insecten en pollen buiten blijven. Dit werkt natuurlijk alleen als de horren op maat zijn geplaatst. Met deze horren op maat hoef je de airco in de zomer ook uit te laten in de avond.  Doordat je in de avond en in de nacht je raam open kan houden kun je de airco uit laten. Ideaal dus als je een steentje zou willen bijdragen aan het milieu.

 

Gerecyclede producten zoals horren

Niet elk product dat je koopt voor in je huis hoeft gloednieuw te zijn. Er is niks mis met het kopen van gerecyclede producten. Bijvoorbeeld tweedehands horren op maat kunnen een goede toevoeging zijn aan je woning zonder te veel te betalen. Dit is niet alleen lekker voor je portemonnee, maar het is ook goed voor het milieu. Er hoeven namelijk geen nieuwe producten aan de pas te komen met nieuwe materialen die vanuit de hele wereld komen. In de meeste gevallen zijn deze tweedehands producten nog van goede kwaliteit dus hier hoef je je ook geen zorgen over te maken.

 

Isolatie gericht op de horren

Bij duurzaamheid kan isolatie natuurlijk niet ontbreken. Met de horren op maat en de installatie van shutters op maat kun je je woning al goed isoleren en energie besparen. Andere opties zijn om dubbelglas te installeren en de rest van de woning beter te isoleren. Dit is de laatste twee jaar al ingezet, maar vanaf 2022 wordt hier echt goed meer op ingezet. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar het bespaart je op de lange termijn ook nog is geld. Doordat je verwarming minder vaak en lang aan hoeft, doordat je woning beter de warmte vasthoudt bespaar je geld op je energierekening. Dus je doet niet alleen iets goed voor het klimaat, maar je beloont jezelf ook nog is. Ideaal dus!

 

Persoonlijke inrichting van de shutters

Duurzaamheid is natuurlijk niet de enige trend die in 2022 op zal komen. Er zijn ook nog andere trends die volgend jaar op zullen komen. De laatste jaren worden er namelijk steeds meer producten gemaakt die erg op elkaar lijken. Dit zijn producten die goedkoop zijn om massaal te produceren en ze zijn erg praktisch. Dit jaar zie je al dat mensen er klaar mee zijn om steeds dezelfde soort producten te kopen en mensen zijn steeds meer toe aan een persoonlijke tint aan een product.

 

Dit zie je bijvoorbeeld terug in bij de installatie van shutters op maat waar mensen behoefte hebben aan een stukje persoonlijkheid erin. Niet meer iets standaards wat iedereen heeft. Door de vele verschillende opties kan iedereen iets unieks creëren in zijn huis. Met bijvoorbeeld een leuk kleurtje of een ander soort materiaal kan iedereen wat persoonlijks ervan maken. Dit geldt ook voor meubels en andere producten in een woning. De verwachting is dat deze trend zich nog meer zal gaan doorzetten in 2022.

 

Intelligente technologie voor horren en shutters

De laatste paar jaar is dit al opgekomen, maar de verwachting is dat in 2022 intelligente technologie in 2022 een nog belangrijkere rol gaat spelen. Het is natuurlijk super makkelijk om met deze technologie het wonen makkelijker te maken. Even de muziek aanzetten door het simpel hardop te zeggen of de lampen aan en uit te zetten. Deze technologie zal zich de komende jaren nog verder ontwikkelen dus houdt dit goed in te gaten om het wonen nog makkelijker te maken. Ook horren en shutters kunnen tegenwoordig geautomatiseerd worden. Superhandig met één druk op de knop kun je dan je shutters en horren activeren.

 

Compacter wonen

Door de steeds hogere prijzen van huizen moeten steeds meer mensen leven in een kleinere woning leven. Daardoor moet je steeds beter met de beschikbare ruimte omgaan en compacter gaan wonen. De verwachting is dat de prijzen het komende jaar niet gaan dalen dus de trend om compacter te gaan wonen zal doorgezet gaan worden. Om beter gebruik te maken van de ruimte zijn een aantal eenvoudig toe te passen voorbeelden. Zoals een uitklapbare bank waar je ook op kunt slapen of door de installatie van shutters op maat waardoor je minder lampen hoeft te plaatsen en minder gordijnen nodig hebt. Dit zal zich in 2022 verder doorzetten waardoor het één van de woontrends van 2022 gaat worden.

 

Wonen in steden

Waar de trend jaren geleden was om naar de rustigere plekken te verhuizen lijkt het erop dat de woontrend nu is om weer naar de steden te trekken. Vooral jonge ondernemende mensen proberen de steden op te zoeken en laten de rustige dorpjes en steden buiten de randstad links liggen. Dit doen ze vooral door de werkgelegenheid die in de randstad een stuk hoger ligt en doordat er meer te beleven valt.

 

De woontrends van 2022 zal dus vooral betrekking hebben op duurzaamheid. Verder zal de oplopende prijzen van de woningen een belangrijke rol blijven spelen en de steeds beter ontwikkelde technologie zal de toekomst zijn.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 1442x
Toegevoegd: 11-01-2022 13:42
Gewijzigd: 13-01-2022 09:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!