Serre-uitbouw

Serre uitbouw, mogelijkheden

Serre-uitbouwWil je graag een serre uitbouw bij je woning? Dan is het goed te weten waar je zoal op moet letten en wat de mogelijkheden zijn. Lees er hier meer over.

Prefab uitbouw serre

Wil je graag snel een serre uitbouw laten realiseren? Kies in dat geval voor prefab serre uitbouw. Prefab betekent dat de bouwonderdelen in een fabriek worden gemaakt, worden vervoerd naar jouw woning en de onderdelen van de serre worden ter plekke in elkaar gezet. Het voordeel is dat de serre uitbouw snel klaar is en dat je niet lang in de rommel zit. Omdat alle bouwonderdelen al kant en klaar zijn zul je op de werkplek weinig afval hebben. Het is een soort bouwpakket dat in elkaar geknutseld wordt. Wordt echter niet overmoedig en denk niet dat doe ik zelf wel even, want dat zal tegenvallen als je hier geen ervaring mee hebt. Laat het werk door de vakman uitvoeren, ook beter voor de garantie.

Serre uitbouw meer leefruimte

Mensen besteden steeds meer geld aan hun woning om comfortabel te wonen. Iedereen wil een plekje voor zichzelf, voor zijn of haar hobby, een leeshoekje of een relaxruimte.

 • Een serre uitbouw kun je daarvoor erg goed gebruiken. Iedere bewoner heeft baat bij meer ruimte en dat creëer je met de serre uitbouw.
 • Zorg dat de serre uitbouw niet resulteert in een donkere huiskamer, want dan wordt die erg ongezellig en dat is niet de bedoeling.
 • Als je een serre uitbouw wil dan moet je rekening houden met de lichtinval in de woonkamer als de serre daar aan vast wordt gebouwd. Door geen glas- en overgordijnen te hangen in de woonkamer krijg je al meer licht binnen.
 • Het materiaal van de serre zal ook van invloed zijn op het licht in de kamer. Kies voor licht, kies voor veel glas in de serre uitbouw, zeker het dak van de serre, of plaats er enkele lichtkoepels in.
 • Naast voldoende licht in de kamer is genoeg licht in de serre ook van belang voor de juiste sfeer. Ga niet over een nacht ijs als je een serre uitbouw overweegt.
 • Bekijk alle mogelijkheden met de kosten en kies dan de serre die bij jouw huidige woning past. Het materiaal is alles bepalend bij een serre uitbouw.
 • Kom je er alleen niet uit, laat je adviseren, bekijk woningen met een aangebouwde serre en doe overal wat inspiratie op. Dan staat er straks bij jou een serre die zorgt voor extra comfortabele leefruimte. Er zijn namelijk erg veel mogelijkheden met een serre, daar kun je nu alvast naar informeren en goed rondkijken.

Serre om te tuinieren

Een speciale plek om te tuinieren goed weer of slecht weer, het maakt niets uit. In de serre uitbouw kun jij je gang gaan. Je staat er droog en uit de wind. In de serre uitbouw kun jij de vorstgevoelige planten laten overwinteren, vaak bloeien de planten die in de herfst nog bloeien gedurende een hele poos in de serre verder. Op die manier heb je er nog langer plezier van.

Een serre uitbouw is licht en de planten hebben geen last van gure wind en vorst, een ideale plek om te overwinteren. De planten zullen in het voorjaar meteen profiteren van de lentezon en haar warmte, waardoor de planten die in de winter in de serre hebben gestaan een behoorlijke voorsprong hebben op andere planten en dat zul je merken.

Let er wel op dat planten in een serre snel te hard groeien naar het licht van het dak! Je krijgt dan iele planten, wel hoog maar niet stevig en dat is niet mooi. Er zijn speciale zonweringen te koop voor het dak van de serre uitbouw. Dat zou een uitkomst kunnen zijn ook als het in de zomer in de serre te warm wordt. Een serre leent zich er ook uitermate goed voor om planten te zaaien en te stekken. Als je een serre uitbouw hebt en je houdt van tuinieren dan kun je de serre daarvoor prima gebruiken bijna in alle jaargetijden, behalve in de zomer dan kunnen alle planten naar buiten.

Serre uitbouw waardevermeerdering woning

Een serre uitbouw vermeerdert de waarde van je woning, vergeet dus niet om een wijziging aan je verzekeringsmaatschappij door te geven. Doe je dit niet dan ben je onderverzekerd. Bij onderverzekering krijg je in geval van schade of verwoesting door brand bijvoorbeeld slechts een bepaald percentage van de schade uitgekeerd.

 • Geef de serre uitbouw meteen als je gaat bouwen door aan de verzekeringsmaatschappij en je voorkomt teleurstelling en financiële problemen bij schade.
 • Een serre uitbouw geeft zoveel meer mogelijkheden aan alle gezinsleden. Vaak wordt de serre uitbouw de meest bezochte plek in huis vooral in het voorjaar en de herfst.
 • Heb je kleine kinderen dan kun je een bepaalde hoek van de serre uitbouw gebruiken als bouwhoek. Je plaatst een kast als afscheiding van de rest van de ruimte en zorgt voor opbergboxen, zodat na het spelen de hoek opgeruimd kan worden.
 • Ook als knutselruimte en om te handwerken is een serre bij uitstek geschikt, je hebt in een serre uitbouw namelijk prima daglicht.
 • Heb je last van teveel zonlicht dan zijn zonweringen een mogelijke oplossing. Heb je in huis te weinig plaats om de was te drogen dan kan ook daarvoor de serre gebruikt worden.
 • Gezellig in het ochtendlicht een kop koffie drinken met de krant erbij, een heerlijk begin van de dag. Wanneer jouw kinderen graag met hun vriendengroepje apart willen zitten, ook dan is een serre aanbouw zeker geschikt. En wil jij straks je huis verkopen dan zal een serre zorgen voor een mooie prijs, want een serre heeft een meerwaarde op financieel gebied, maar zeker ook op het gebied van ruimte, gebruikersgemak en comfort.

Serre uitbouw isoleren

Een serre uitbouw is in de meeste gevallen een extra onverwarmde ruimte, die aan de woonkamer is gebouwd. Zorg in dat geval voor goede isolatie van de gevel van de serre, want het kan er 's winters anders behoorlijk koud in worden. En gebruik het juiste materiaal! Houd jij van aluminium denk dan even goed na voordat je dat gaat gebruiken voor de serre uitbouw. Aluminium is prachtig materiaal, maar berenkoud in de winter. Dus kies je voor aluminium dan weet je dat tijdens koude winters de serre onbenut zal blijven. Ook zul je last krijgen van condens. Dus zint eer gij begint met de aanbouw van de serre met aluminium profielen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2810x
Toegevoegd: 20-11-2016 16:31
Gewijzigd: 11-12-2016 23:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3261 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!