Waarop letten bij het huren van een tuinafval container

Waarop letten bij het huren van een tuinafval container

Waarop letten bij het huren van een tuinafval containerDe meeste mensen vinden het prettig om zelf in hun tuin te werken en al deze werkzaamheden zelf uit te voeren. Helaas komt hier in de meeste gevallen ook ontzettend veel snoeiafval bij vrij. Om dit snoeiafval op een juiste manier op te ruimen is het van belang de juiste container te kiezen. Hier lees je waar je op moet letten.

Zorg voor een goede voorbereiding

Alleen als je alles goed hebt voorbereid kun je tegenvallers voorkomen. Wat ga je precies doen in de tuin? Wat voor en hoeveel afval ga je produceren? Als je alles duidelijk in kaart hebt gebracht, kun je de juiste zaken regelen. Vraag goed bij het containerbedrijf na wat er precies in de container mag om extra kosten te voorkomen. Komt er meer dan alleen tuinafval bij kijken? Gooi dit dan niet zomaar bij de tuinafval container. Weet je niet precies welk soort afval in welke container hoort? Zoek ook dit dan goed uit alvorens je gaat beginnen. De kosten kunnen aardig oplopen als je het erop aan laat komen, dus het is belangrijk om alles goed in kaart te hebben. 

Controleer hoe lang de afvalcontainer mag blijven staan

Hoe lang denk je de container nodig te hebben? Is het een klus die in een dag geklaard is, of gaat het om een groot project en oppervlak en moet de bak misschien wel maanden blijven staan? Per containerbedrijf verschilt het welke kosten er zijn verbonden voor hoe lang de bak mag blijven staan. Let dus niet alleen op de huurprijs, maar ook op de prijs die verbonden is aan de lengte van de verhuur. Controleer ook eerst hoe lang de bak überhaupt mag blijven staan. Plaatst u de container op de openbare weg, zoals op een parkeerplaats voor de deur? Ook daar zijn regels aan verbonden die je eerst goed moet nagaan. Vaak moet bijvoorbeeld ook de gemeente op de hoogte worden gesteld. En vergeet de buren niet om irritaties te voorkomen. Blijft de container heel lang staan? Dan is het van groot belang dat de container na gebruik iedere dag wordt afgedekt met een zeil. 

Vergunning nodig?

Plaats je de container op eigen terrein? Dan is een vergunning niet nodig. Gaat de container op een openbare plek komen te staan, dan zal je in veel gevallen ook een vergunning bij de gemeente moeten opvragen. 

Vullen van de container

Wanneer je een tuinafval container wilt gaan vullen is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende soorten afval die je wilt gaan verwerken. Het is wel belangrijk om enkel tuinafval in de container te werpen. Je kunt dus geen plastic of ander bouw- en sloopafval in de container verwerken. Kies je er toch voor om jouw container te vullen met allerlei andere materialen? Dan is het van belang om er rekening mee te houden dat je mogelijk meer dient te betalen voor de door jou gehuurde container. Met een goede voorbereiding en een geschetst verwachtingspatroon van het soort afval dat je gaat produceren kun je zo tot kostenbesparing komen. Let hier dus goed op.

Waarom moet je meer betalen als je jezelf niet aan de regels houdt?

Tijdens het sorteren van het afval wordt er gekeken naar de verschillende materialen. Voor de afvalverwerker is het prettig als iedere container bestaat uit één product. Toch is het voor de meeste mensen lastig om zich aan de regels te houden. Daarnaast zijn er allerlei verschillende kosten verbonden aan het verwerken van afval. Wanneer een afvalverwerker plastic wilt recyclen kost dit veel meer geld dan wanneer de afvalverwerker beton wilt gaan recyclen. Naast extra kosten door het extra werk dat moet worden verricht door de sorteerder, zijn er dus ook verschillende kosten verbonden aan het type afval dat gesorteerd moet worden.

De maat van de container

Naast dat het belangrijk is om jezelf aan de betreffende regels omtrent de afvalcontainer te houden, dien je ook rekening te houden met de maat van de container. Het zou zonde zijn als je maar 10% van de container kunt vullen met jouw afval. Daarnaast is het ook niet echt praktisch als de afvalverwerker meerdere keren terug dient te komen om de container onverwachts te vervangen. Het is dan ook verstandig om vooraf goed te kijken welke verschillende mogelijkheden er zijn om het afval op een juiste manier te verwerken. Je hebt namelijk verschillende afmetingen. In veel gevallen kan de afvalverwerker je helpen met het uitkiezen van de juiste maat. Wederom is het hierbij dus van belang dat er van tevore goed wordt gekeken naar de verwachte afvalproductie. Zo bespaar je geld en kun je zo efficiënt mogelijk afval afvoeren en (laten) vervoeren. Daarbij mag je het afval maar 20 centimeter boven de bovenkant laten uitsteken. Steekt het tuinafval verder uit? Dan kun je daar een boete voor krijgen. Zorg er dus voor dat hij op tijd wordt geleegd of zorg voor een grotere container als dat nodig is. 

De huurtermijn

Wanneer je een afvalcontainer wilt gaan huren is het verstandig om rekening te houden met de betreffende termijn van de container. In veel gevallen is het verstandig om een ruimte huurtermijn af te spreken. Hierdoor kom je nooit in de problemen doordat het uitvoeren van de betreffende werkzaamheden is uitgelopen. Daarnaast is dit ook prettiger voor de afvalverwerker. Deze partij dient alle verschillende ritten langs de klant namelijk goed in te plannen om een goede prijs te kunnen geven aan de huurder van de containers. Huur de container ook op tijd. Zo weet je zeker dat je er tijdig over kunt beschikken voorkom je dat er op het allerlaatste moment problemen worden veroorzaakt. Zo kun je zorgeloos aan de verbouwing beginnen. 

Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid 

Tijdens de huurperiode ben jij als huurder verantwoordelijk voor de afvalcontainer. Het verhuurbedrijf is eigenaar, maar jij zult de verantwoordelijkheid moeten dragen. Dat betekent dat de verhuurder de kosten op jou kan verhalen als er sprake is van diefstal of schade. Ook ben je verantwoordelijk voor de plek waar de container komt te staan. Zorg dus voor voldoende ruimte eromheen, zodat de container goed geplaatst kan worden. Ook als de container wordt geleegd moet de vrachtwagen er gelijk bij kunnen. Als dat niet lukt, wordt de zogeheten loze rit meestal ook in rekening gebracht. Het voorkomen van alle mogelijke extra kosten is dus veelal je eigen verantwoordelijkheid en komt aan op een tot in de punten goed geregelde voorbereiding.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 978x
Toegevoegd: 22-12-2020 13:19
Gewijzigd: 31-12-2020 09:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!