Wat is een yoghurt dieet?

Wat is een yoghurt dieet?

Wat is een yoghurt dieet?Wil je graag afvallen met een yoghurt dieet? Dan is het goed om te weten wat het is en hoe het in zijn werk gaat. Lees er daarom snel meer over in dit artikel en je kunt snel starten met het yoghurt dieet dat je helpt om op een gezonde manier af te vallen.

Het yoghurt dieet

Als je yoghurt lekker vindt en je wilt ook nog graag een paar kilo afvallen dan zou een yoghurt dieet misschien iets voor jou kunnen zijn. Je kunt met een yoghurt dieet flink wat kilo’s kwijtraken, hoeveel je kwijt wilt raken ligt aan het yoghurt dieet wat je gaat volgen. Wil je een dieet volgen en je gebruikt hier yoghurt bij, dan zul je meer gewicht verliezen dan dat je geen yoghurt toevoegt aan het dieet. Voeg je yoghurt toe aan een dieet dan kan het gewichtsverlies oplopen tot wel 20 procent en het verlies van vet kan wel oplopen tot meer dan 50 procent.

Gewicht verliezen met yoghurt dieet

Dat je zoveel vet verliest met een yoghurt dieet komt omdat het calcium die in de yoghurt zit ervoor zorgt dat er meer vetten worden uitgescheiden in de ontlasting, deze worden dan ook niet opgenomen in het lichaam. Een ander voordeel van een yoghurt dieet is dat het calcium die in de yoghurt zit voor een hogere verbranding in de cellen zorgt, mede hierdoor wordt het gewichtsverlies bevorderd. Een yoghurt dieet zorgt ervoor dat je erg snel wat kilo’s af kunt vallen, maar je moet wel weten dat een yoghurt dieet niet is bedoeld om het voor een langer termijn te blijven volgen.

Yoghurt dieet en nadelen

Elk dieet heeft wel een of meer nadelen. Dit zal ook wel gelden voor een yoghurt dieet. Yoghurt eten is best lekker, maar als je per dag een paar liter moet eten of drinken dan is dat erg veel. Het kan dus zomaar zijn dat de yoghurt die je eerst zo lekker vond, nadat je die een week hebt gegeten, er door je neus uitkomt. Een ander nadeel dat je hebt met een yoghurt dieet is dat je jezelf slap en futloos gaat voelen, de oorzaak hiervan is dat je met een yoghurt dieet te weinig suiker binnen krijgt. Het is niet de bedoeling dat je een yoghurt dieet voor een lange tijd blijft volgen, doe je dit wel dan loop je een reële  kans dat je te weinig van bepaalde voedingsstoffen binnen krijgt.

Volgen van een yoghurt dieet

Wat moet je jezelf voorstellen bij het volgen van een yoghurt dieet? Je kunt het beste om de dag een yoghurt dieet gaan volgen, in plaats van een dag met je normale voeding, heb je dan een yoghurt dag. Op de bewuste yoghurt dag zou je twee liter magere yoghurt mogen eten, het liefst Optimel. Is het zo dat je last krijgt van duizeligheid dan kun je het beste wat suiker nemen. De dag dat je geen yoghurt dag hebt mag je drie schaaltjes yoghurt eten, en drie boterhammen met wat mager vlees. Hierbij mag je ook nog een paar stukjes fruit eten, deze moet je wel over de hele dag verdelen. Op deze dag mag je als avondeten een mager stukje vlees of een stukje vis eten, dit samen met een paar ons groenten en een paar aardappelen.

Je moet een yoghurt dieet nooit langer dan een week of vier/vijf volgen, dit omdat een yoghurt dieet een eenzijdig dieet is. Wel kun je een yoghurt dieet langere tijd volgen als je maar één dag in de week een yoghurt dag invoert, dit zou je dan een correctie dag kunnen noemen.

Voordelen yoghurt dieet

Als je af wilt vallen dan is het yoghurt dieet daarvoor een goede keuze. Wanneer je namelijk yoghurt toe gaat voegen aan je dagelijkse voedingspatroon krijg je minder trek in eten. Je bloedsuikerspiegel zal hierdoor op een beter niveau komen en dan heb je ook minder de neiging om zoete voedingsmiddelen te nemen. Maar een yoghurt dieet heeft nog een ander voordeel. Het bevat namelijk magere eiwitten. Magere eiwitten worden door je spieren sneller opgenomen en daardoor kun je ook sneller spieren opbouwen. Hierbij geldt dat hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je kunt verbranden. Dit zorgt dan weer voor meer verbranding van vetten.

Vetten verbranden met yoghurt dieet

Als je vetten wilt verbranden, dan speelt calcium daarin een belangrijke rol. In yoghurt vind je veel calcium en yoghurt heeft ook een gunstige werking op je darmen. Voor een goede vetverbranding en een goede stoelgang is het yoghurt dieet een ideale oplossing.

Sporten en yoghurt dieet

Wanneer je het yoghurt dieet volgt en je gaat sporten, dan is het wel van belang dat je goed in de gaten blijft houden wat je eet. Het is niet goed om intensief te sporten met het yoghurt dieet, omdat er een groot tekort is aan koolhydraten. Hierbij zal je lichaam de spieren aanspreken voor de eiwitten. Spieren wil je niet afbreken dus let goed op wat je eet!

Yoghurt dieet schema

De keuze heb je misschien al gemaakt, je wilt het yoghurt dieet volgen. Daarvoor is het goed om te weten waar de maaltijden uit kunnen bestaan. We hebben een voorbeeld van het yoghurt dieet op maandag. Om te beginnen start je in de ochtend al met het yoghurt dieet. Je neemt dan een sinaasappel of grapefruit, een beschuit of geroosterde boterham en een kopje koffie of thee zonder suiker/ melk. Dan neem je in de middag weer een sinaasappel of grapefruit, een ei, twee bekers yoghurt en twee beschuiten of geroosterde boterhammen. In de avond neem je twee tomaten, twee eieren, een beker yoghurt, twee geroosterde boterhammen, een kleine kom soep en een halve krop sla.

Bekers yoghurt bij yoghurt dieet

Als je het yoghurt dieet gaat volgen dan neem je drie bekers yoghurt van 200 ml. Daardoor val je 20% meer af dan gemiddeld. Bij het volgen van dit dieet neem je om de dag alleen maar twee liter magere yoghurt. Mocht je hier wat duizelig van worden dan kun je het beste wat druivensuiker nemen. Op de andere dagen kun je het volgende nemen: drie schaaltjes magere yoghurt, drie boterhammen met mager beleg, drie appels of mager vlees/vis, groente, aardappel. Vanaf de derde week heb je een yoghurtdag en dan twee gewone dagen. Op de vierde dag heb je ook een yoghurtdag en dan drie gewone dagen. Let goed op dat je het yoghurt dieet niet langer dan vier weken gaat volgen.

Vind jij yoghurt niet lekker?

Niet iedereen vindt yoghurt lekker. Als je gewend bent om pudding/vla als toetje te nemen zul je aan de smaak van yoghurt moeten wennen. Zet even door, yoghurt smaakt totaal anders dan de zoete vla/pudding, maar is heerlijk fris en gezond. Je kunt de overgang naar dit gezonde toetje opbouwen, vervang telkens wat meer vla/pudding door yoghurt, totdat….jij yoghurt gewoon lekker vindt. Yoghurt is prima te combineren met vers fruit, denk daarbij bijvoorbeeld aan yoghurt met een banaan, yoghurt met bessen enz.

Kinderen en yoghurt

Ouders kunnen de smaak bij hun kinderen ontwikkelen, beïnvloeden zelfs. Wanneer kinderen steeds zoete producten krijgen voorgeschoteld dan zijn deze kinderen daaraan gewend. Alles wat niet zoet is, is per definitie niet lekker. Dus er wordt suiker, siroop, jam of iets dergelijks toegevoegd. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat kinderen niet/nooit zullen weten wat de echte smaak is van een product. Hoe smaakt dit product puur? Yoghurt is daar een goed voorbeeld van. Yoghurt is een prima product voor kinderen om te eten of te drinken. Helaas wordt hieraan vaak teveel suiker en dergelijke  toegevoegd. Geef als volwassene het goede voorbeeld. Je kunt echt de smaak bij je kinderen sturen en wel op een heel gezonde manier.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: E.
Aantal keer gelezen: 9345x
Toegevoegd: 05-05-2015 19:02
Gewijzigd: 21-08-2015 15:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!