Wat is online zichtbaarheid?

Wat is online zichtbaarheid?

Wat is online zichtbaarheid?Online zichtbaarheid is de manier waarop jouw website of ander online informatie van jou, te zien is op het internet. Hierbij zijn de zoekmachines enorm belangrijk, omdat je via deze machines bezoekers naar jouw pagina zult kunnen leiden.

Deze vorm van online zichtbaarheid kom je ook tegen onder de naam: organisch verkeer. Hiermee wordt bedoeld dat bezoekers op jouw website terecht komen, zonder dat daar ook nog maar één vorm van marketing aan te pas is gekomen. Goede informatie op jouw website, met daarbij de juiste zoekwoorden kan zich dus al lonen, zonder daarbij geld aan marketing uit te hoeven geven. Jouw omschrijving geeft precies het goede antwoord op de vraag van bezoekers.

Wat is het belang van online zichtbaarheid?

Met alleen een website genereer je geen inkomsten. Door bezoekers te trekken die op jouw website terechtkomen, wordt jouw naamsbekendheid vergroot en zal de weg naar omzet geopend zijn. Als je een website hebt voorzien van informatie en je gebruikt jouw specifieke merknaam, dan zou dat zonder online zichtbaarheid niet vindbaar zijn op het internet.
Als je informatie op jouw website op een doeltreffende manier kunt verwoorden, ben je duurzaam aan het investeren. Er komt immers geen advertentie bij kijken.
Bezoekers die overgaan tot actie is het doel. Ook hier is goede informatie met de juiste zoekwoorden van belang, om op deze wijze jouw bedrijfsdoelen te behalen. Het gebruik van video's, podcasts en foto's zorgen voor een aangename afwisseling bij het lezen van uitsluitend tekst. Dit zal bezoekers prikkelen en scherp houden.


Wat is SEO? En hoe zet ik het in?


SEO staat voor search engine optimization, kortom: zoekmachine optimalisatie. Als je een product wilt aanprijzen maar er is nog geen breed publiek voor, dan is het toepassen van SEO dé manier om jouw product onder de aandacht te brengen. Dit kun je realiseren door te zorgen voor een website die technisch up-to-date is en vervolgens te bepalen wat de belangrijkste zoekwoorden zijn waarmee jij gevonden wilt worden. Om jouw vindbaarheid in zoekmachines te vergroten, is het gebruiken van algemene zoekwoorden en jouw specifieke zoekwoorden de ideale combinatie. Dit bereik je, door je eerst goed te verdiepen in de zoekwoorden die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Wat wil je bereiken is de vraag die jij jezelf moet stellen. Het belang van SEO moet niet onderschat worden. Realiseer je goed dat een goede SEO maakt dat jij je vindbaarheid vergroot zonder investeringen te doen. Je houdt dus meer geld over en dat wil elke ondernemer toch?


Hoe zet ik social media in?

Door gebruik te maken van social media kanalen zoals: LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram kun je op een wat persoonlijker manier je klanten leren kennen. Bij bezoek aan een website blijft een potentiële klant veelal anoniem. Door social media word jij in de gelegenheid gesteld een nauwere band met je klantenkring op te bouwen. Groot voordeel hiervan is dat jij je diensten op een veel persoonlijker manier kunt aanbieden. Wil je wat formeler en zakelijker voor de dag komen, dan is LinkedIn het juiste kanaal voor jou. Ben je echter voorstander van een persoonlijke benadering, dan kun je de andere kanalen inzetten om jezelf te presenteren aan klanten. Eem bouwbedrijf dat op Facebook regelmatig foto's plaats van een geklaarde klus, laat hiermee gericht en betrouwbaar zijn resultaten zien. Hierdoor zullen geïnteresseerden sneller contact opnemen. Zij willen dat ook! Bijkomend gratis voordeel van Facebook en andere social media kanalen is, dat mensen berichten massaal delen. Zo wordt je bereik ineens vele malen groter zonder dat jij daar zelf veel moeite voor hebt hoeven doen.

Wat is Google Ads?

Google Ads wordt als onderdeel van Google toegepast om via advertenties, op diverse manieren reclame te maken om zo je product onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Google Ads kan op diverse manieren worden gebruikt, namelijk via banners, zoekmachines, video, shopping-campagne enzovoort. Je kunt het dus toepassen op een manier die jouw voorkeur heeft. Een pré van Google Ads is dat je uitsluitend betaalt als je resultaten boekt, dus bijvoorbeeld wanneer iemand naar jouw website klikt. Als bekend is dat mensen naar bepaalde resultaten zoeken, dan wordt jouw advertentie precies op dat specifieke moment naar voren gebracht. Een belangrijke manier om jouw klantenkring uit te kunnen breiden dus.

Tips voor ondernemers

Als je bovenstaande stappen hebt toegepast, om je online vindbaarheid te vergroten, heb je een belangrijke eerste stap gezet. Het is echter van groot belang om actief bezig te blijven om zo verzekerd te zijn van een continue aandachtstroom richting jouw informatie en producten op het internet. Zorg dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen en speel daar direct op in. Als je vervolgens in de gaten blijft houden of de informatie van jouw website nog steeds up-to-date is, ben je weer een stapje verder. Houd ook in de gaten hoe jij presteert op het internet. Zo krijg je een goed beeld van de stand van zaken en kun je direct in actie komen en verbeteringen aanbrengen. De online markt kent zoveel concurrentie, dat jij oog zult moeten blijven houden voor optimale kwaliteit en vindbaarheid. Als jouw naam overal langskomt op het internet, dan weet je zeker dat de klanten jou zullen blijven vinden.

Over het algemeen kan worden gezegd dat het belangrijk is om de rust te bewaren. Neem de tijd om na te denken over jouw uiteindelijke doel. Wat wil je precies bereiken, wat mag het kosten en hoe ga je dat aanpakken? Door op deze wijze eerst grondig uit te zoeken wat voor jouw bedrijf de beste methode is, kun je gericht aan de slag gaan om jouw online zichtbaarheid op een doeltreffende manier te vergroten. Zo draag je zelf bij aan een optimale online zichtbaarheid, die met een beetje geluk jouw omzet zal doen stijgen. Als je een deel van die omzet nou gebruikt in het blijven optimaliseren en investeren in goede marketing, dan staat jou niets meer in de weg om als succesvolle ondernemer, klantenbinding te genereren.
Kortom: online zichtbaarheid is voor elke ondernemer van belang, wanneer je bijvoorbeeld een Tesla laadpaal verkoopt of in draglineschotten handelt, online zichtbaarheid is belangrijk! Bent u ondernemer? En zoekt u hulp bij uw online zichtbaarheid? Denk dan eens aan een online marketingbureau Ede!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Lotte
Aantal keer gelezen: 923x
Toegevoegd: 14-10-2020 12:23
Gewijzigd: 15-10-2020 09:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3263 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!