vrouw slaapt

Wat je slaaphouding is zegt veel over je!

vrouw slaaptWist je dat je slaaphouding veel over je zegt? Er zijn veel verschillende slaaphoudingen die we op deze pagina met je bespreken. Lees met ons mee en kom meer over jezelf en over de beste slaaphouding te weten!

Slaaphouding en gezondheid

Slapen is belangrijk. Kom jij aan voldoende nachtrust? Dan ben je gezonder dan mensen die te weinig slapen. We brengen bijna een derde van het leven in bed door. Een goed matras is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde nachtrust. En een goede slaaphouding is misschien al even belangrijk. Want ook de houding waarin je slaapt is van invloed op de gezondheid. Zo is het slapen op de rug de gezondste slaaphouding, al heeft het ook nadelen. En is slapen op je buik de slechtste slaaphouding.

Slapen op je rug

Veel mensen slapen het liefst op hun rug. Het is dan ook een fijne positie. Rugslapers hebben geluk want het is goed voor het lichaam. Zo voorkomt het slapen op de rug nekklachten en rugklachten. Omdat je in een natuurlijk houding ligt, belast je de ruggenwervels niet of nauwelijks. Slaap je op de rug? Dan is het belangrijk dat je een hoofdkussen gebruikt. Anders zou je wel eens maagklachten kunnen krijgen omdat je hoofd dan niet boven de maag blijft. Slapen op de rug heeft ook nadelen, ook al wordt dit wel als beste/gezondste slaaphouding gezien. De kans dat je gaat snurken is namelijk groter. Mensen die op de rug slapen met de armen omhoog hebben wat vaker last van pijnlijke schouders.

Wat zegt slapen op de rug over jou?

Mensen die graag op hun rug slapen die hebben een sterke persoonlijkheid en veel zelfvertrouwen. Ze hebben een open karakter en kunnen goed tegen veranderingen.

Op je buik slapen

Slapen op je buik is eigenlijk de meest slechte slaaphouding. Het schijnt dan wel weer goed te zijn voor de werking van de darmen en je voorkomt hiermee snurken, maar dat is ook het enige. Je ligt in een onnatuurlijke houding waardoor je rug en nekklachten kan krijgen. Je ruggengraat wordt totaal niet ondersteund. Deze mensen krijgen vroeg of laat dan ook last van rugklachten. Ook kost het buikslapers meer moeite om te ademhalen. Je loopt ook het risico dat je armen gaan 'slapen' in deze houding of dat je last krijgt van zenuwpijn. Daarnaast is het opvallend dat van de mensen die 's nachts tandenknarsen, de meeste daarvan op hun buik slapen...

Wat zegt slapen op de buik over jou?

Buikslapers liggen graag op hun buik als ze slapen. Vaak met de handen op of onder het kussen. Buikslapers zijn gevoelig voor extremere situaties en gaan die dan ook het liefst uit de weg. Ze zijn gevoelig en kunnen moeilijk met kritiek omgaan.

Slapen in foetushouding

Slaap je in de foetushouding? Dan zegt dat veel over je karakter en persoonlijkheid. Daarover straks wat meer. Mensen die in de foetushouding liggen die slapen met hun benen opgetrokken en met de kin richting de knieën. Dit is niet de allerbeste slaaphouding. Het zorgt namelijk voor druk op je lichaam waaronder op je rug en nek. Mensen die altijd in deze houding slapen kunnen soms last krijgen van benauwdheid, aangezien de foetushouding een diepe ademhaling belemmert. Overigens slapen de meeste mensen in deze houding en dan vooral vrouwen.

Wat zegt slapen in de foetushouding over je?

Mensen die graag in deze houding slapen zijn stiekem een beetje onzeker en verlegen. Ze lijken aan de buitenkant misschien wel stoer en sterk, maar zijn best gevoelig.

Slapen op je zij

Slapen op de zij blijkt voor veel mensen een favoriete houding te zijn. Je ondersteund met deze houding de natuurlijke welving het beste. Op de zij slapen blijkt ook rugklachten te verlichten. En een groot voordeel is dat je in deze houding niet of nauwelijks snurkt. Vrouwen met zwaardere borsten kunnen beter op hun rug slapen in plaats van op de zij. Omdat anders door de zwaartekracht de borsten kunnen uitzakken.

Wat zegt slapen op de zij over je?

Zijslapers blijven onder alle omstandigheden relaxt. Het zijn meegaande types die houden van mensen en gezelligheid.

Op je zij slapen met armen vooruit

Bepaalde mensen slapen liever met hun armen vooruit wanneer ze op hun zij liggen. Deze zijslapers doen daar verstandig aan, want daarmee voorkomen ze dat de bloedtoevoer naar de schouders en armen afgesneden wordt. De kant waarop je slaapt bepaald in een bepaalde mate de kwaliteit van de slaap. Mensen die last hebben van brandend maagzuur bijvoorbeeld kunnen beter op hun linkerzijde slapen. Terwijl op de rechterkant slapen zorgt voor minder druk op de organen zoals de longen, lever en de maag. Slapen op de rug blijkt de beste slaaphouding te zijn. Meer daarover lees je hieronder!

Slapen op je rug is de beste houding

Allerlei onderzoeken tonen het aan en wetenschappers zijn het met elkaar eens: Je kunt het beste op je rug slapen. Je gewicht wordt alleen dan goed verspreid en je lijf krijgt alleen dan de allerbeste ondersteuning. Je ruggengraat blijft ook in deze houding in zijn natuurlijke positie. Tel daarbij een goed matras op en je wordt iedere ochtend weer uitgerust wakker! Het blijkt zelfs dat het gebruik van een kussen bij slapen op de rug (ook bij buikslapen) overbodig is en zelfs wordt afgeraden. Kan je niet zonder kussen slapen? Slaap dan met een zo dun mogelijke kussen. Bij rugslapers kan de ademhaling bemoeilijkt worden als zij slapen met een (te dik) kussen.

Nadelen van slapen op de rug

Slapen op je rug heeft de meeste voordelen. Je ontlast je rug, nek en organen. Maar er zijn ook nadelen. Zo wordt mensen die last hebben van snurken of slaapapneu afgeraden om op de rug te slapen. In deze slaaphouding zakt de tong namelijk naar achteren (bij mensen met slaapapneu ook het gehemelte) en dit kan de luchtpijp deels afsluiten.

Kan je van slaaphouding veranderen?

Ieder mens slaapt op zijn eigen manier en in een houding die het prettigst voelt. Het is lastig om jezelf zomaar een andere slaaphouding aan te meten. Er zijn wel handige foefjes om je van een slechte houding af te helpen. Slaap je bijvoorbeeld altijd op je buik? Dan kan een harder matras uitkomst bieden. Of draag een pyjama en naai daar een tennisbal in vast aan de buikzijde.

Ook je slaaphouding zegt iets over je relatie

Wist je dat je slaaphouding heel veel zegt over je relatie als je samen in bed ligt? Natuurlijk moet je vaak je houding aanpassen aan die van je partner. Maar juist daarin schuilt een vorm van communicatie. Aan jullie slaaphoudingen is veel af te lezen. Een interessant artikel daarover is geschreven door Frank van Marwijk. We hebben die als bronvermelding hieronder toegevoegd.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jaell
Aantal keer gelezen: 3928x
Toegevoegd: 16-11-2016 21:38
Gewijzigd: 03-12-2016 23:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3862 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!