Wat zijn de beste producten voor je kat?

Wat zijn de beste producten voor je kat?

Wat zijn de beste producten voor je kat?Je bent gek op je kat en wilt voor je lieve huisdier het beste van het beste. Wat mag er dan echt niet in je collectie ontbreken? In dit artikel zetten we een aantal musthave producten en toebehoren op een rijtje. Doe inspiratie op en kijk welke items je in wilt slaan voor je kattenvriend(innetje)!

De beste kattenbrokken


Voeding is natuurlijk een essentieel onderdeel voor je kat. In je zoektocht naar goed kattenvoer kom je er echter al snel achter dat het aanbod eindeloos is. Het ene merk beweert dat je kat fitter wordt van het voer, terwijl het ander merk juist zegt het gezondst te zijn. Tja, hoe kies je nu in dat enorme aanbod? Op Kattenpagina.com worden de beste kattenbrokken vergeleken. Hierbij wordt ook specifiek ingegaan op het beste voer voor een jonge kat (tot 1 jaar), smaakvolle brokken, et cetera.

Door te weten wat er in bepaalde kattenbrokken zit, kun je een betere keuze maken. Kattenbrokken die bijvoorbeeld goed uit de test komen zijn die van Royal Canin, Felix, Orijen en Whiskas. Bij het kiezen van kattenbrokken kun je in ieder geval op de volgende zaken letten.

 • Grove structuur: dat draagt bij aan een gezond gebit, omdat het een licht schurende werking heeft op de tanden en kiezen van de kat.
 • Antihaarbal voedsel: cellulose in kattenvoer kan ervoor zorgen dat haren het lichaam sneller verlaten bij de ontlasting. Celluloserijk voedsel verkleint daardoor de kans op haarballen.
 • Combinatie van meerdere ingrediënten: ook katten hebben behoefte aan variatie. Om essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen kies je voor een product dat bijvoorbeeld vlees, vis, gevogelte en eieren bevat. Eiwitrijk voedsel bevat taurine en dat zorgt bij een kat voor een goede stofwisseling en spijsvertering.
 • Zonder kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddel: hoewel er nog niet veel onderzoek is gedaan naar de effecten van conserveermiddelen op de gezondheid van katten, zijn er beweringen over dat bepaalde synthetische antioxidanten kankerverwekkend kunnen zijn. Om geen risico te nemen kies je bij voorkeur voor voeding die vrij is van E310 (Propylgallaat), E320 (BHA), E321 (BHT) en Ethoxyquin.
 • Lage hoeveelheid koolhydraten: katten eten van nature nauwelijks koolhydraten. Hun lichaam is hier niet op ingesteld, dus kies liever geen voer met te veel koolhydraten. Er is overigens wel een kanttekening, want er wordt ook beweerd dat zetmeel in kattenvoer zorgt voor glucose-opname (wat goed is). Verder is de productie goedkoper en minder vervuilend. Katten blijken zelf hun inname van macronutriënten in balans te houden. Wanneer er te veel koolhydraten in het voer zitten dan is er een kans dat ze op een gegeven moment het voer niet meer eten. Hierdoor kan de kat vermageren en onvoldoende voeding binnenkrijgen.
 • Extraatje met kattengras: het eten van gras is voor katten belangrijk, omdat ze zo extra vezels binnenkrijgen. Het helpt bij het uitbraken van haarballen en kan er tevens voor zorgen dat ze van andere planten afblijven. Heb je een binnenkat, dan kan een klein beetje kattengras een goede toevoeging zijn. Je kunt dit kant-en-klaar kopen.
 • Voorkeur van de kat: Uiteindelijk kom je er vanzelf achter of jouw kat de brokjes lekker vindt. Merk je dat je kat vaak eten laat staan, terwijl je de aanbevolen hoeveelheid voorschotelt. Dan is het wellicht tijd om iets anders te proberen. Merk je dat je kat niet goed eet? Raadpleeg dan je dierenarts. Hij of zij kan je adviseren over het dieet van de kat. Er kan ook iets anders aan de hand zijn.
 

Voldoende kattenmeubelen, zoals krabpaal en kattenbak


Katten hebben voldoende ruimte nodig om te kunnen bewegen. Hierdoor blijft hij of zij op gewicht, worden spieren getraind en kunnen ziektes voorkomen worden die gepaard gaan met obesitas. Wanneer je je kat binnenshuis houdt is het belangrijk dat een kat vrij kan bewegen en voldoende plek heeft om uit te rusten. Daarom zijn kattenmeubelen een must.

Er wordt aangeraden om minimaal één kattenbak op de grond te zetten. Een bak die aan bovenzijde en drie andere zijdes dicht is. Zo kan de kat zich terugtrekken. Wat dat betreft is er genoeg keuze in kattenbakken, en kun je ook meubels kopen die op kisten of kasten lijken. Zo match je de kattenbak met je interieur.

Verder is ook een hoge krabpaal een must. Liefst een met tussenruimtes waar de kat ook nog kan relaxen. De kat kan zo op meerdere verdiepingen gaan zitten en ook nog zijn of haar nagels bijhouden. Als je niet voldoende ruimte en krabgelegenheden aan de kat biedt, dan is de kans groter dat hij of zij de gordijnen en bank gaat gebruiken om zich op uit te leven. Katten houden er bovendien van om gedurende de dag steeds een ander plekje op te zoeken.

Heb je meerdere katten? Dan doen ze aan timesharing, wat wil zeggen dat ze een soort van afwisselend rooster maken wie op welk moment waar mag liggen. Voldoende kattenmeubelen zijn daarom belangrijk om ieder een plek te kunnen bieden. Leg extra kattenkussens neer of voorzie van poezenmanden. Een ware musthave? Dat is de kattenhangmat!

Kat in vorm houden met kattenspeeltjes


Er zijn tal van kattenspeeltjes op de markt en het is zonder twijfel aan te raden om er meerdere te kopen. Zo kun je lekker spelen met je kat. Wellicht dat een van de volgende speeltjes leuk zijn om jezelf en je kat mee bezig te houden?

 • Speelhengel: je kat springt graag achter een speelhengel aan. Ben je zelf uitgeput maar zit je kat nog vol energie? Kies dan voor een elektrische kattenhengel. Deze kun je aan een hoge tafel vastklemmen, zodat je kat achter de ‘prooi’ aan kan gaan.
 • Laserlampje: grote kans dat je veel plezier hebt als je je kat achter een laserlampje aan ziet jumpen. Maar ook hier geldt: als je zelf te moe bent dan kun je voor een automatische laserlamp kiezen. Hierbij kun je zelfs de snelheid van rotatie bepalen, zodat je hem perfect afstemt op je poezenvriendje.
 • Kattenveertjes: de kat is van nature een jachtdier en wanneer je ze verwent met veertjes dan wordt hun jachtinstinct bevredigd. Ze hebben het gevoel dat ze op echte dieren jagen. voor extra effect kies je voor kattenveertjes met belletjes.
 • Speelrails circuit: een speelrails circuit waarover een balletje rolt is super interessant voor de kat. En de rails leg je zelf in elkaar. Ook leuk als je kids hebt. Zo kunnen kind en kat samen spelen.
 • Funbord met snoepjes: er zijn ook activiteitenborden op de markt waarin je snoepjes en snacks kunt verstoppen. Zo kan de kat op een spelende manier achter zijn of haar voedsel aanjagen.
 • Interactieve bal: Een interactieve bal rolt automatisch door de kamer, waardoor je kat er constant achteraan kan jagen. De jacht is ook bevredigend als de kat de bal werkelijk te pakken krijgt.

 

Verzorgingsproducten voor kat


Naast producten als voeding, speeltjes en slaapplek heb je soms ook andere verzorgingsproducten nodig. Zo komt een reismand van pas, bijvoorbeeld als de kat ergens op bezoek gaat of als je naar de dierenarts moet. Een kattenhalsband is daarnaast aan te raden voor het geval je lieve huisdier weg zou lopen. Er zijn ook halsbanden met gps-tracker, die goed van pas komen voor (jonge) buitenkatten. Ook komt het nog wel eens voor dat je je katje met vlooiendruppels of ontwormingsmiddel moet behandelen.

Wil je meer producten vergelijken en inspiratie opdoen? Kijk dan zeker even op Kattenpagina.com, waar de beste producten per categorie overzichtelijk voor je op een rijtje zijn gezet.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Yvonne-Bierings
Aantal keer gelezen: 833x
Toegevoegd: 22-08-2022 14:08
Gewijzigd: 26-08-2022 14:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!