Parvo virus bij honden.

Parvo virus bij honden.

Parvo virus bij honden.Parvo virus bij honden. Sommige puppy’s hebben zelfs nog nooit daglicht gezien. Dit betekend dat ze absoluut een verkeerde socialisatie hebben gehad.

Parvo virus bij honden.

Sommige puppy’s hebben zelfs nog nooit daglicht gezien. Dit betekend dat ze absoluut een verkeerde socialisatie hebben gehad. Naast het feit dat ze nog nooit daglicht hebben gezien krijgen de puppy’s vaak niet alle inentingen en ontwormingen. Het gebeurd dus regelmatig dat een puppy na de verkoop overlijd aan de gevolgen van een ziekte waar de pup niet voor ingeënt was. De meeste puppy’s van een broodfokker overlijden al binnen een paar maanden. Sommige overlijden aan het beruchte parvo virus. Dit is een dodelijk virus waar een dierenarts niets tegen kan doen. Vaak ontstaat dit door geen inentingen en slechte leefomstandigheden.

 

Slechte leefomstandigheden.
Naast het importeren van puppy’s uit slechte leefomstandigheden zijn er de fokkers die zelf fokken met teefjes. De broodfokker heeft vaak een schuurtje waar tientallen tot soms wel honderden teefjes bij elkaar zitten. Vaak zijn er één tot twee dekreuen aanwezig die alle teefjes mogen dekken zodra ze loops zijn. Een teefje is twee keer per jaar loops en iedere keer wordt het teefje gedekt. Zo levert een teefje twee keer per jaar een nestje zonder dat het de broodfokker geld oplevert. Als er € 400 voor een pup wordt gevraagd, dan levert één teefje al snel € 4.800 op per jaar. Als je vijftig teefjes hebt dan heeft de broodfokker een jaaromzet van € 240.000. Het is voor de broodfokker dus zeker een lucratieve handel.

Doorfokken

De teefjes gaan vaak niet lang mee omdat ze te vaak zwanger zijn. De teefjes moeten namelijk hun leven jaar door zwanger zijn en uiteindelijk bezwijkt het teefje hieraan. We hebben het dan nog niet eens over het doorfokken van de puppies. Doordat er zo vaak een nestje gekregen is met een teefje ontstaan er genetische fouten. Je kunt hierbij denken aan afwijkingen aan hart, botten, longen en andere lichamelijke mankementen. Dit zijn helaas pas mankementen die op een latere leeftijd aan het licht komt. Op dat moment is de fokker al ver weg en niet meer in beeld. Daarnaast heeft de fokker officieel het recht om binnen 6 maanden een garantie te geven. Deze mankementen komen uiteraard pas na de 6 maanden na voren.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: timv
Aantal keer gelezen: 5087x
Toegevoegd: 25-02-2014 21:54
Gewijzigd: 19-04-2016 21:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!