Waterschade laminaat, wat vergoedt de verzekering?

Waterschade laminaat, wat vergoedt de verzekering?

Waterschade laminaat, wat vergoedt de verzekering?U kent het misschien wel. Een opgebolde laminaatvloer door een grote hoeveelheid water of vocht. Laminaat is gemaakt van hout en wanneer daar water bij komt wil hout zich uitzetten. De vloer heeft geen ruimte om zich uit te zetten met als gevolg dat de vloer begint op te bollen. Er ontstaat waterschade. Wat vergoedt de verzekering?

Kleine waterschade aan het laminaat

Soms kan een waterschade eenvoudig opgelost worden door simpelweg een plank of een aantal planken van het laminaat te vervangen. Laminaat ligt namelijk los op de ondervloer waardoor dit gewoon mogelijk is. Het water kan enige tijd op de vloer liggen zonder schade. Water trekt namelijk niet heel snel in het laminaat vanwege de beschermende laag aan de bovenkant van de laminaatplank.

Schimmel onder laminaat

Mocht u ooit een kleine waterschade hebben gehad, waak dan voor schimmel onder het laminaat! Wanneer u planken vervangt, controleer dan ook grondig de ondervloer. Wanneer de vloer onder de ondervloer ook van hout is, dient u ook deze grondig te controleren zodat er geen houtrot of schimmel kan ontstaan. Wanneer een laminaatvloer wordt vervangen, maar de houtrot en schimmel in de kruipruimte blijft bijvoorbeeld zitten, dan kan dit later zorgen voor ongezonde omstandigheden.

Grote waterschade aan het laminaat

Wanneer u te maken hebt met een grote waterschade aan uw laminaatvloer, is de vloer vaak niet meer te redden. In zo'n geval moet de vloer eruit en dient de vloer goed te drogen met speciale drogers. Er zijn hiervoor bedrijven beschikbaar die enkel uw vloer kunnen drogen. U kunt er in zo'n geval ook voor kiezen om een partij in te schakelen die alles voor u doet. Zo'n partij helpt u met een eigen contra expert voor het claimen van de waterschade bij uw verzekeraar en daarnaast zorgen zij voor de coördinatie van het volledige schadeherstel. Het voordeel hiervan is dat u er ten eerste niet alleen voor staat tegenover de verzekeraar en ten tweede dat u slechts één aanspreekpunt hebt voor het gehele probleem.Laminaat wordt gemaakt van HDF. Komt in de toplaag een scheurtje door schade, dan is de vloer niet meer beschermd tegen vocht. Hebt u vocht in uw laminaat? Laat het dan

Vergeet de gevolgschade niet

Wanneer u een eigen contra expert inschakelt die volledig onafhankelijk is, wordt er ook grondig gekeken naar alle gevolgschade. Bijvoorbeeld de ondervloer, de vloer daaronder en eventueel de kruipruimte (want daar kan ook schimmel ontstaan). Een eigen expert kijkt niet alleen naar de oppervlakkige schade. Hij of zij heeft uw belangen voor ogen en dat is meestal het herstel van de woning of onderneming zodat u weer goed en gezond kunt wonen of werken.

Lekdetectie, waar zit de lekkage?

Het kan voorkomen dat u niet weet waar het water vandaan komt. Water kan namelijk van één punt de kamer instromen terwijl de lekkage zich achter de muren aan de andere kant van de kamer bevindt. In zo'n geval is het verstandig om zo snel mogelijk de hoofdkraan af te sluiten en een lekdetectie bedrijf in te schakelen. Zij kunnen door middel van speciale apparatuur door muren en wanden kijken om zo de lekkage op te sporen. Dit scheelt u een hoop hak en breekwerk en daarmee veel geld!

Wat vergoedt de verzekering van de waterschade aan het laminaat?

De verzekering vergoedt waterschade aan uw laminaat dat is ontstaan door neerslag in grote hoeveelheden. Bijvoorbeeld doordat het water een afgesloten woning binnenstroomt. Ook wordt waterschade vergoedt dat onvoorzien is ontstaan. Denk daarbij aan problemen met het riool, een afgebroken afvoer of door het toedoen van fouten / ongelukjes tijdens wegwerkzaamheden. Waterschade aan uw laminaat wordt ook gedekt wanneer dit is ontstaan door bevroren of gesprongen leidingen en tot slot wanneer er sprake is van een lekkage aan het dak. De schade is dan gedekt, de oorzaak mogelijk niet. U dient dan zelf de kosten te betalen voor het herstel van de lekkage aan het dak of de bevroren / gesprongen leiding(en).

Welke waterschade vergoedt de verzekering niet?

Wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud, wil uw verzekeraar vaak niet meewerken omdat u het had kunnen voorkomen. De vraag is echter; wanneer is iets achterstallig onderhoud? U kunt dit oordeel overlaten aan een (ingehuurde) schade expert van de verzekering maar u kunt er ook voor kiezen om een onafhankelijke eigen contra expert in te schakelen die nagaat of er sprake is van achterstallig onderhoud. Onafhankelijkheid is in dit geval bijzonder belangrijk. Het beoordelen van achterstallig onderhoud kan subjectief worden gedaan, kortom volgens de mening van iemand. Een contra expert kiest ervoor om dit objectief te beoordelen. Een beoordeling gebaseerd op feiten. Dus niet "ik vind", maar "ik zie".

Schade door overstroming door een dijkbreuk wordt overigens ook niet vergoed. U kunt hiervoor beroep doen op de WTS. U krijgt dan tegemoetkoming voor uw schade. Meer informatie hierover vind u bij de bronnen onderaan dit artikel.

Tot slot wordt waterschade aan uw laminaat niet gedekt wanneer er sprake is van nalatigheid. Bijvoorbeeld wanneer u een raam of deur open hebt laten staan tijdens een flinke regenbui. U had door middel van het weerbericht kunnen weten dat het ging regenen en daardoor had u de schade kunnen voorkomen. In zo'n geval raden wij ook aan om toch eens contact te zoeken met een eigen contra expert. Het kan zomaar zijn dat iets als nalatigheid wordt gezien terwijl dit helemaal niet het geval is.

Meer weten? Vraag uw verzekeraar én uw eigen contra expert!

Wilt u tot in detail weten wat wel en niet gedekt is? Kijk dan uw polisvoorwaarden na of neem contact op met uw verzekeraar. Vergeet echter ook niet om een eigen contra expert in te schakelen. Hij of zij is onafhankelijk en is ook goed op de hoogte van de polisvoorwaarden. U staat er dan niet alleen voor en dat is erg belangrijk bij zo'n grote schade!

Een korte aantal tips bij waterschade aan het laminaat

- Schakel altijd een eigen contra expert in. Zij zijn kosteloos want hun kosten worden gedeclareerd op uw verzekering.
- Maak foto's van de schade. Dit kan in de toekomst nodig zijn voor bewijsmateriaal.
- Laat uw schade nooit vroegtijdig ruimen alvorens u de keuze hebt gemaakt of u een eigen contra expert wil inschakelen. Wanneer de schade is opgeruimd, kan een eigen contra expert ook weinig voor u betekenen.

Aan de hand van dit artikel kunt u echt goede keuzes maken in geval van waterschade aan uw laminaat. Wacht echter niet te lang zodat de schade niet nog omvangrijker wordt. Wacht ook niet te lang wanneer u ervoor kiest een eigen contra expert in te schakelen omdat de schade redelijk snel opgeruimd kan worden door een verzekeraar. Dit kan u flink wat vergoeding kosten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Schadeoplossing
Aantal keer gelezen: 5493x
Toegevoegd: 14-05-2019 10:43
Gewijzigd: 15-05-2019 09:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!