Welke fotolijst heb ik nodig

Welke fotolijst heb ik nodig?

Welke fotolijst heb ik nodigMet een geschikte fotolijst geef je dierbare herinneringen of een perfect geslaagde foto een prominente plaats in je woonkamer. Het materiaal en de vorm van de omlijsting dragen bij aan de sfeer. Hier lees je meer over waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een fotolijst.

Maak je eigen statement met een fotolijst

Er zijn verschillende manieren waarop je met een foto je eigen statement kunt maken. Door de mooie herinneringen van je gezin in een stijlvolle fotolijst te presenteren laat je zien hoe fijn je het samen hebt. Als je jullie trouwe viervoeter die meer dan 10 jaar onderdeel onderdeel is van de familie een ereplaats wilt geven, is een fraaie omlijsting geen overbodige luxe. Met de kleur en materiaalkeuze en vormgeving van de lijst zorg je precies voor je eigen personal touch.
Sommige foto’s zijn gewoon te mooi om in een plakboek weg te stoppen. Hoe vaak gebeurt het nu dat je die skyline in New York bij zonsondergang zo perfect hebt weten vast te leggen? Je hebt een klein meesterwerk geschoten en dat verdient een artistieke presentatie met een fraaie fotolijst. Zo kun je kiezen voor een fraai metallic glans of een neutrale kleur die het beeld de hoofdfocus geeft.
Heb je met veel zweet en moeite voor een goede prijs een mooie aquarel, ets of zeefdruk op de kop weten te tikken? Om kunstwerken uit te lichten worden vaak passepartouts gebruikt. Laat deze eenvoudig op maat maken voor het mooiste effect. Succes verzekerd. Hieronder maak je kennis met de verschillende ins en outs voor het maken van de juiste keuze. Zo geef je jouw inrichting een persoonlijk tintje en verhoog je niet alleen de sfeer maar ook het woongenot.Materiaalkeuze voor de fotolijst

Foto’s dragen bij aan de sfeer van je woonkamer. Om die reden is het goed om na te denken over het materiaal van je fotolijst. Houttinten passen bijvoorbeeld goed in een landelijk interieur. Daarnaast heeft hout van nature een warme uitstraling. Heb je het geluk gehad dat je de eerste pasjes van je zoon of dochter op de foto kon zetten? Dan komt deze dierbare herinnering goed uit de verf in een houten fotolijst. Bij een strak en modern interieur zijn kunststof lijsten in bijvoorbeeld zwart of wit een mooi alternatief. Uiteraard kun je hierbij ook voor een andere kleur kiezen. Bij een industriële vintage inrichting is een lijst van aluminium of silverplated wellicht een elegante keuze.
Je streeft er natuurlijk naar om je dierbaarste herinnering voor altijd vast te leggen. Maar aan de andere kant is het ook mooi om met een beetje nostalgie een vleugje romantiek toe te voegen. Dan is het helemaal geen gek idee om te kiezen voor het verweerde karakter van wrakhout. Het ongepolijst oppervlak met hier en daar een klein scheurtje of oneffenheid laat zien dat je de goede oude tijd koestert en graag een warme plaats in je woonkamer geeft.

Vormgeving van de fotolijst

Er zijn verschillende manieren om te spelen met de foto of het kunstwerk dat je hebt uitgekozen. Voor het mooiste effect kun je het beste kiezen voor een fotolijst op maat om elk detail perfect uit te lichten. Wil je op een sfeervolle manier spelen met het beeld? Dat kan met een passepartout. Met de kleurkeuze kun je de foto versterken met een mooi contrast of juist een matchende achtergrond. Naast een lijst met een standaard rechthoekig ontwerp kun je ook kiezen voor een collage fotolijst. Deze bestaat uit meerdere lijsten die op een uitbundige manier zijn samengevoegd. Zo kun je met losse foto’s je eigen verhaal vertellen!
Baklijsten hebben een stijlvolle robuuste vormgeving en zijn een goede keuze om een statement te maken. Een skyline krijgt hiermee reliëf en een foto van het gezin meer nadruk. Een baklijst is ook een stijlvolle keuze om een canvasfoto met een mooie omlijsting extra aandacht te geven. Wil je regelmatig details in je inrichting kunnen afwisselen? Kies dan voor een wissellijst. Je kunt zo vaak als je wilt je foto’s verwisselen, want vervangen is eenvoudig. Een wissellijst heeft een hoge kwaliteit, dus om slijtage hoef je je geen zorgen te maken!

Welk formaat kies ik voor mijn fotolijst?

Als je een foto de perfecte plaats in je interieur wilt geven is het jammer als je vastzit aan een standaardformaat. Probeer je van tevoren een duidelijk idee te vormen van de gewenste grootte voor je fotolijst. Echt goede adviezen zijn niet te geven, maar er zijn wel een aantal algemene zaken waar je op kunt letten, zoals het soort foto. Als je een familiefoto een warm plaatsje wilt geven, maakt het grote formaat echt verschil. Wil je graag met een glimlach je woonkamer instappen met je geliefde gezinsleden in beeld? Dan mag een foto best iets groter zijn, zeker als het een groepsfoto is.
Het voordeel van een kleine foto kan juist zijn dat deze een meer intiem karakter heeft. Aan de ene kant wil je natuurlijk graag een warm gevoel geven, maar een herinnering heeft tegelijk altijd iets van een geheim. Misschien is jouw foto wel een vrolijke knipoog naar iets anders dat jullie samen hebben meegemaakt. Zo’n statement verdient een plekje, maar hoeft minder aandacht te vragen van je gasten. Als zij langskomen en je mooie inrichting bekijken, valt hun oog misschien toch op de foto. Dan is dat een mooi moment om het echte verhaal te delen. Dan heb je zeker een leuk gesprek.
Bij detailfoto’s van bijvoorbeeld een vlinder op een mooie bloem of het fraaie ijzerwerk van de Eiffeltoren is het ook mooi om het formaat af te stemmen op het gewenste sfeereffect. Voor kleine details is een kleine fotolijst iets geschikter. Met een groot formaat vestig je echt alle aandacht op de foto. Een mooi panorama van een zonovergoten strand is speciaal bedoeld om voor een warme sfeer te zorgen. Dan is het geen probleem om te kiezen voor een groot formaat.
Het is aan te raden om bij de keuze voor de fotolijst op je gevoel af te gaan. Focus daarom niet te snel op de diverse afmetingen die beschikbaar zijn. Een fotolijst op maat is misschien wel iets duurder, maar kan helemaal op uw inrichting worden afgestemd. Voor elk foto bestaat wel een perfect formaat. Als je dat niet kunt vinden is een goede lijstenmaker het juiste adres. Zo kun je al je wensen kenbaar maken en je inrichting helemaal in stijl naar jouw wens inrichten!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 2762x
Toegevoegd: 22-05-2018 14:02
Gewijzigd: 01-06-2018 22:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!