Welke type halsbanden zijn er?

Welke type halsbanden zijn er?

Welke type halsbanden zijn er?Er zijn verschillende soorten halsbanden, sommige zijn geaccepteerd andere worden stevig bekritiseerd. De voor- en nadelen van iedere halsband worden bekeken.

Je hond heeft een nieuwe halsband nodig of je vindt het toch wel erg leuk om voor dierendag een nieuwe te geven. Je hebt vaak al snel in gedachten of je er een van nylon of leer wilt, zelfs de kleur is vaak geen probleem voor de baasjes om te bedenken. Maar zodra ze een voet in de dierenwinkel zetten, of ze kijken ontspannen vanuit hun stoel op het internet, dan komen er diverse soorten halsbanden op hun af en dan is het ineens moeilijk kiezen.

Want moet je nou een speciale halsband kopen die gebruikt kan worden om je hond te corrigeren of juist niet? En welke opties heb ik nou?

Hieronder lichten we kort toe welke keuzes je hebt en wat de voordelen en nadelen van ieder type zijn. Een goede start om je eigen onderzoek verder door te zetten en een uiteindelijke keuze te maken voor een halsband.

 Vier soorten halsbanden

We identificeren vier soorten halsbanden. De elektrische halsband, het tuigje, de slipketting en de normale halsband.

Normale halsband
De normale halsband wordt in 90% van de gevallen aangeschaft. Het is simpelweg een stuk leer (of nylon_ met daarin een gesp en wat gaatjes zodat je de grootte kan aanpassen. Er is wat dat betreft weinig speciaals aan. Wel kan je natuurlijk de kleur bepalen, de naam van je hond erin laten zetten, strass steentjes erop plaatsen of allerlei andere versiersels verzinnen. Op de website van blijehondhalsband heb je diverse keuzes.

Tuigje
Het tuigje is vooral interessant voor honden die vaak hard trekken aan hun lijn of die last hebben van hun keel of nek. Met een tuigje wordt de druk niet alleen op de nek gelegd wat beter is voor de hond. Zorg dat de maat van het tuigje wel goed is, anders kan je hond er meer last van hebben dan je denkt.

Slipketting
De slipketting trekt zichzelf strak als de hond trekt. Deze methode is niet onbetwist en wordt door vele specialisten al jaren afgeraden.

De trainingshalsband
Een trainingshalsband is een bandje die een elektrische schok geeft als de hond iets (verkeerds) doet. Ook hier worden negatieve prikkels gegeven aan de hond en dat wordt afgeraden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: hondenhalsband
Aantal keer gelezen: 4511x
Toegevoegd: 17-10-2014 12:29
Gewijzigd: 23-05-2015 20:30

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!