Wespennest

Wespennest verwijderen doe je zo

WespennestHeb je last van een wespennest buiten of in je woning? Dan is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk verwijderd wordt. Je kunt een wespennest zelf verwijderen. In dit artikel lees je hoe je dat moet doen.

Wespennest

Een wespennest kun je overal tegen komen. Een wespennest kan zomaar in je woning of in je garage worden gebouwd. Als je ergens een wespennest hebt kun je daar veel last van hebben. Je zult er voor moeten zorgen dat dit zo snel mogelijk wordt verwijderd. Ben je bijvoorbeeld in de tuin wat rommel aan het opruimen en je ziet dat er veel wespen aan het rondvliegen zijn dan kun je haast zeker zeggen dat er in de buurt een wespennest zit. Ook al zie je het nest niet meteen dan nog kun je aan de manier van vliegen van de wespen zien dat er een nest zit. Ze vliegen dan namelijk steeds dezelfde route.

Wespennest herkennen

Een wespennest kan overal gebouwd worden. In huis kun je bijvoorbeeld een wespennest krijgen op zolder, of in de garage, in de spouwmuur of in het schuurtje in de tuin. Ook in de tuin kun je gemakkelijk een wespennest tegenkomen. Er kan er zomaar een in de boom hangen, maar ook in het gras of zelfs in de grond.

Je kunt een wespennest herkennen door de ronde vorm en het is vaak grijs gekleurd. Het lijkt gemaakt van papierachtig materiaal. Nesten kun je zowel binnen als buiten vinden. Binnen vind je ze vaak op zolder, onder het dak of onder de goot. Maar ook onder de vloeren, tussen de plafonds of in de spouwmuur kun je een wespennest aantreffen. Buiten de woning kun je wespennesten vinden in holle bomen, in de grond of bijvoorbeeld in oude vogelnestkasten. Een wespennest is een prachtig bouwwerk.

Wespennest verwijderen

Vraag je jezelf af of je zelf een wespennest zou kunnen verwijderen dan is het antwoord, ja, zeker kun je dat zelf. Als je zelf een wespennest wilt gaan verwijderen moet je er aan denken dat je de ingang niet af mag sluiten. Ook moet je het wespennest zelf niet af gaan dekken. Je moet er altijd aan denken dat wespen een andere uitgang gaan zoeken als je de uitgang dicht gaat maken. Ze kunnen dan gemakkelijk ergens anders een uitgang in het huis vinden.

Je moet als je zelf een wespennest wilt gaan verwijderen er ook rekening mee houden dat de wespen erg agressief kunnen worden. Ook maakt het veel uit hoe groot het wespennest is dat je wilt gaan verwijderen, een kleine wespennest kun je gemakkelijk zelf verwijderen. Is het zo dat het wespennest erg groot is, dan kun je beter een deskundige inschakelen. Hierbij zijn namelijk de risico’s veel groter.

Ook maakt het een groot verschil wanneer je het wespennest wilt gaan verwijderen, wespen zijn namelijk in het najaar veel agressiever dan in de zomer. Als het winter wordt zal het wespennest vanzelf verdwijnen, dus ontdek je het wespennest in het najaar, dan kun je het eigenlijk gerust laten zitten. Als je zelf een wespennest wilt gaan verwijderen moet je wel beschermende kleding dragen.

Wespennest verwijderen met bestrijdingsmiddelen

Om het wespennest te verwijderen kun je bestrijdingsmiddelen kopen, lees altijd goed wat er op de verpakking staat. De meeste bestrijdingsmiddelen die je kunt kopen bestaan uit poeder. Dit poeder moet je dan zo dicht mogelijk bij de ingang strooien. Als het goed is, neemt een wesp dit poeder mee naar het nest en dan zullen al de wespen uitsterven.

Als het gaat om een klein wespennest dan kun je ook proberen er gekookt water in te gieten, let hierbij wel op dat je niet gestoken wordt. Het is gemakkelijker om wespen die ergens in de tuin in het gras zitten te bestrijden met water dan wanneer ze in de spouwmuur van je huis zitten. Wil je de wespen zelf gaan bestrijden dan is de beste tijd daarvoor ergens in de avond, in de avond zijn de wespen namelijk allemaal binnen.

Wespennest laten verwijderen

Als het zo is dat je een groot wespennest hebt ontdekt in of rond het huis dan kun je misschien beter iemand inschakelen die  ervaring heeft om wespennesten te verwijderen. Een imker of een wespenbestrijder inschakelen is dan zeker een goed idee. Er zijn gemeenten die zelf een imker hebben, die meestal gratis of tegen een kleine vergoeding het wespennest opruimt. Hoe kun je iemand anders een wespennest laten verwijderen?

  • Schakel iemand in die een wespennest bij je kan verwijderen, zoals een professionele ongediertebestrijder.
  • Vraag of ze direct kunnen komen, meestal komen ze snel, aangezien ze weten dat een wespennest snel verwijderd moet worden, aangezien agressieve wespen gevaar kunnen opleveren.
  • Blijf in de tussentijd bij het nest uit de buurt.
  • Zorg dat kinderen en andere dieren niet bij het wespennest kunnen komen.
  • Jaag de wespen niet op, zorg dat je afstand houdt en laat het aan de professionals over.

Wespen

Wespen zijn erg nuttige insecten. Sommige mensen geloven het niet, maar ze spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van diverse insecten zoals rupsen, spinnen en muggen. Wespen bestuiven ook de bloemen. Dus naast het feit dat wespen irritant zijn als je rustig buiten met de kinderen een glaasje wilt drinken, zijn ze onmisbaar. Bestrijd de wespen alleen als ze op een voor jou vervelende plaats zitten, waardoor ze gevaar vormen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 11875x
Toegevoegd: 18-09-2015 18:21
Gewijzigd: 01-10-2015 12:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!