Windows 10 sneller maken voor het spelen van games

Windows 10 sneller maken voor het spelen van games

Windows 10 sneller maken voor het spelen van gamesUw laptop draait dus waarschijnlijk op een Windows besturingssysteem en hopelijk heeft u nu een update naar Windows 10 vanaf één van de voorgangers. Zoals de meeste technologie, moet elke nieuwe toevoeging een verbetering van de betrouwbaarheid, snelheid en algemene prestaties zijn.

We bespreken manieren om het Windows 10 besturingssysteem te versnellen en we vertellen u stap voor stap hoe u dit kunt doen. Tot slot vertellen we u over aanpassingen die verder gaan dan Windows 10 om snelheid en soepelheid toe te voegen aan uw spelervaring en lopen we met u door hoe u deze toevoegingen maakt. Hoewel niet al deze aanpassingen gratis zijn, zijn ze zeker de moeite waard als u op een ouder apparaat speelt. Tegen de tijd dat we klaar zijn met het bespreken van al deze tips zal uw Windows 10 gaming PC op zijn best zijn, waardoor u de meest maximale spelervaring krijgt. Net als die nieuwe mobiele telefoon met apps die je nooit zult gebruiken (sorry als je Stocks gebruikt), zal uw gaming PC die draait met een Windows 10 besturingssysteem veel junk apps en programma's hebben die je nooit zult gebruiken. Deze externe apps nemen ruimte in beslag en wegen je software op. Help uw gaming PC af te slanken en sneller te werken met behulp van de Windows Fresh Start tool, maar door zo zorgvuldig te werk te gaan elimineert deze tool ook Microsoft Office en antivirussoftware die u hebt geïnstalleerd. Als u programma's hebt die u wilt behouden zonder dat u ze later opnieuw hoeft te installeren, moet u ze één voor één verwijderen. Na het uitvoeren van de Fresh Start functie zijn uw apps en programma's op de PC compacter, waardoor uw gaming PC een verscheidenheid aan processen kan versnellen omdat er geen extra rommel meer is.


Schijf schoonmaken

Een fantastische app die ingebouwd is in uw PC en die het tegenovergestelde is van de zojuist besproken troep, is de Disk Cleanup app. Deze app is al vele generaties aanwezig op Windows, maar wordt naar onze mening ondergewaardeerd omdat het een geweldige manier is om tijdelijke bestanden, installatiebestanden, offline webpagina's en andere troep te verwijderen die uw systeem langzamer kan laten draaien naarmate uw PC voller wordt.
Het gebruik van Disk Cleanup is super eenvoudig in het gebruik en heeft eigenlijk maar een paar korte stappen:

  • Sorteer niet door het Windows startmenu, maar gebruik de zoekbalk aan de rechterkant van het venster en typ "Schijf schoonmaken" in de zoekbalk.
  • Klik op "Schijf schoonmaken" in het gedeelte "Best Match" van het zoekmenu om de app te openen.
  • Wanneer de Schijf Schoonmaken: Drive Selection box verschijnt, selecteert u het station dat u wilt opschonen voor dit doel, u wilt het vervolgkeuzemenu gebruiken om het WINDOWS (C:) station te selecteren en drukt u op OK.
  • De Schijf Schoonmaken organiseert de bestanden voor u om ze te verwijderen en geeft u hun beschrijvingen en laat u ze bekijken voordat u het vakje aanvinkt en op OK klikt om ze te verwijderen.
  • U hebt een actiebox die u vraagt of u zeker weet dat u wilt verwijderen voordat er wijzigingen worden aangebracht, klik op de knop Bestanden verwijderen om te beginnen.

Deze app is buitengewoon handig om schijfruimte op te ruimen waarvan u niet wist dat u die verspilde, dit zal helpen om het gamen snel en soepel te laten verlopen, zodat de vertraging die optreedt bij een schijf die op weg is om vol te zitten, wordt weggewerkt.


Automatische updates uitschakelen

We zijn gewend om stoom te gebruiken voor onze PC gaming behoeften, maar het niet kunnen uitschakelen van de automatische achtergrond-updates is een vervelend geheugen verlies. Als u niet geïnteresseerd bent in het gebruik van een spel, waarom zou u dan het geheugen op uw PC opofferen om het te updaten? U zou dat niet willen doen, dus omzeil het met een paar stappen die gemakkelijk genoeg zijn voor mensen die niet bekend zijn met Steam:

  1. Downloads uitschakelen tijdens de gameplay:
  2. Open uw Steam-programma en ga naar Steam Client om toegang te krijgen tot de update-opties voor uw spelervaring.
  3. Open het instellingenmenu en selecteer de sectie Downloads om uw downloadopties te openen.
  4. Schakel het vakje "Downloads toestaan tijdens het spelen" uit om te voorkomen dat updates uw gameplay vertragen.

Als u uw stoominstellingen wijzigt om onnodige achtergrond-updates te elimineren, en als u geen gebruik maakt van updates voor spellen die u niet gebruikt, maximaliseert u de prestaties van uw PC, gericht op het spel dat u speelt en niet op de achtergrondprocessen. De standaardfuncties van Steam nemen uw spelprestaties weg, vooral wanneer updates op de achtergrond worden uitgevoerd terwijl u speelt, dus door deze eenvoudige aanpassingen kunt u het spel veel soepeler en sneller spelen.


Update uw RAM

Als uw Windows 10 prestatie-instellingen en uw stoominstellingen zijn gemaximaliseerd, maar u nog steeds niet de opstarttijd krijgt, kunt u een beetje geld uitgeven om een heleboel prestatieverbeteringen te krijgen, zonder dat u een vertraging oploopt. Meestal kunt u het RAM van uw PC uitsluiten als het minstens 8GB aan opslagruimte heeft voor uw spellen. RAM is meestal geen probleem vanwege de lange levensduur en de minimale effecten op de spelprestaties, totdat het volledig is opgebruikt
Hoewel 8GB RAM meestal wordt meegeleverd met de meeste van uw gaming-pc's als u minder dan dat hebt of een goede brok van het geheugen hebt gebruikt om te upgraden, is het een waardevolle investering die de levensduur en snelheid van uw computer zal verhogen als u hebt gegamed op een RAM die betere dagen heeft gezien. Deze toevoeging kan ook uw overklokcapaciteit verbeteren en de prestaties van uw PC sterk versnellen.


Update de stuurprogramma's

Grafische kaarten bepalen de spelprestaties van uw PC als het gaat om het vermijden van scheuren, stotteren, vertraging en het updaten van een oude grafische kaart zal de spelprestaties sterk versnellen. Wij geven de voorkeur aan Nvidia-grafische kaarten omdat ze niet zo vaak driver-updates nodig hebben als AMD-grafische kaarten. U zult niet altijd een dure grafische kaartupdate nodig hebben, maar u moet er wel voor zorgen dat uw stuurprogramma's up to date zijn om uw spelprestaties zo goed mogelijk te houden. Het controleren van uw stuurprogramma's op updates is eenvoudig en kan worden gedaan via de website van de fabrikant.
Wij hopen dat u wat aan deze tips hebt gehad, en dat uw PC of laptop weer een stuk sneller wordt na het uitvoeren van deze handige tips voor Windows 10!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: nellypeijnakker
Aantal keer gelezen: 2414x
Toegevoegd: 13-11-2020 09:22
Gewijzigd: 13-11-2020 10:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!