Zo berg je slim kleding op met een kledingrek

Zo berg je slim kleding op met een kledingrek

Zo berg je slim kleding op met een kledingrekHoe ruim ik mijn kleding handig op? Of: hoe geniet ik optimaal van mijn mooie kleding? Rondslingerende kledingstukken in huis of volgepropte dozen op zolder vanwege ruimtegebrek, misschien is dat herkenbaar. Hoogstwaarschijnlijk staat er in de slaapkamer ook wel ergens een stoel waar alle gedragen kleding op gegooid wordt. Het maakt de kamer rommelig en bovendien is het onpraktisch, je raakt voortdurend kleding kwijt als er geen handig opbergsysteem voor is.

Zo berg je slim kleding op met een kledingrek

Hoe ruim ik mijn kleding handig op? Of: hoe geniet ik optimaal van mijn mooie kleding? Rondslingerende kledingstukken in huis of volgepropte dozen op zolder vanwege ruimtegebrek, misschien is dat herkenbaar. Hoogstwaarschijnlijk staat er in de slaapkamer ook wel ergens een stoel waar alle gedragen kleding op gegooid wordt. Het maakt de kamer rommelig en bovendien is het onpraktisch, je raakt voortdurend kleding kwijt als er geen handig opbergsysteem voor is. Bewust nadenken over een opbergplaats voor kleding en de inrichting van de slaapkamer of inloopkast kan geen kwaad. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden waar je waarschijnlijk nooit aan gedacht hebt. Een kast waarin alle kleding opgevouwen ligt, is één van de gangbare oplossingen, maar het ophangen van kleding in plaats van opvouwen biedt ook veel voordelen.

Metalen kledingrek

Overweeg bijvoorbeeld een kledingrek kopen, waar je alle kleding aan kledinghangers naast elkaar ophangt. Je kunt er één aanschaffen in dezelfde stijl als de rest van het interieur. Kies je voor een wit metalen rek dat mooi overloopt in de kleur van de muur, of voor een statement zwart of metalen kledingrek dat meer opvalt? Een rek met hangende kleding staat gezellig en kan echt iets toevoegen aan het interieur. Bovendien geniet je meer van de mooie items die je hebt aangeschaft als ze niet verborgen in een kast of doos liggen. Het wordt onderdeel van de kamer samen met de rest van het meubilair. Verder is het voor veel kledingstukken ook beter om ze op te hangen. Dit voorkomt kreuken en een muffe geur. Om het er extra chique uit te laten zien, kun je de kledingstukken op kleur hangen waardoor de gehele ruimte er netjes en verzorgd uitziet.

Afmetingen

Afhankelijk van de kamer waarin de kleding opgeborgen moet worden, zijn er verschillende groottes en breedtes beschikbaar. Misschien zoek je alleen een rek waarop exclusieve, maar weinig gedragen kleding lang mooi blijft. Als dit rek niet in het zicht komt te staan, bijvoorbeeld op een zolder, is de praktische kant belangrijker dan het uiterlijk van het rek. Kies dan voor een exemplaar dat aansluit bij de lengte en de aard van de kleding die je wilt ophangen, zodat die zo lang mogelijk mooi blijft. Wanneer je een ruime kamer hebt met hoge plafonds, kan een hoog en minimalistisch kledingrek erg stijlvol staan. Er zijn tevens veel soorten die in hoogte verstelbaar zijn. Je kunt deze dus aanpassen aan het soort kleding dat je wenst op te hangen. Ook is er keuze in de hoeveelheid stangen om kleding op te hangen. Je kunt kiezen voor een eenvoudig design met één stang, maar er zijn er ook met meerdere stangen. Hierop kun je vanzelfsprekend meer kleding kwijt, hoewel alles dan wel dichter op elkaar hangt. Je kunt dan minder goed zien welke kleding er precies hangt. Natuurlijk is dit wel handig om ook kleding kwijt te kunnen die minder mooi is, of die je simpelweg minder vaak draagt.Zomer- en winterkleding

Heb je een zeer wisselende garderobe afhankelijk van welk seizoen het is? Dan kun je kiezen voor een rek met opbergstangen onderin. Daar is plaats voor dozen waarin je opgevouwen kleding kwijt kunt die je in de zomer of winter nauwelijks zult dragen. Op het rek onder het hanggedeelte kun je ook schoenen kwijt, of dozen met ondergoed of moeilijk op te hangen kleding. Zo heb je geen extra kast nodig, en kun je alles kwijt op één rek. Wanneer je van plan bent dozen op te bergen op het onderste rek is het wellicht een optie om een hoog kledingrek aan te schaffen. Sommige kledingrekken zijn in hoogte verstelbaar, waardoor je zeker weet dat er ook voor lange items genoeg plaats is om op te hangen. In de hoogte werken als het gaat om opbergen is sowieso altijd een slimmer idee dan in de breedte spullen op te bergen.

Beperkte ruimte

Een kledingrek hoeft geen onnodige ruimte in beslag te nemen. Kies voor in een kleine slaapkamer een praktisch rek met extra opbergruimte onderin. Daar kunnen bijvoorbeeld schoenen of opgevouwen kleding opgeborgen worden. Zo wordt elke ruimte benut. Bovendien kun je kiezen tussen een kledingrek op wielen of zonder wielen. Gebruik je het bijvoorbeeld ook wel eens op andere plekken in je huis of wil je het gemakkelijk verplaatsen? Kies dan voor een kledingrek op wielen. Echter kan dit ook nadelen opleveren, bijvoorbeeld wanneer de vloer eronder niet geschikt is om steeds overeen te rollen. Een houten vloer kan erg gevoelig zijn voor beschadigingen. Voor het regelmatig verplaatsen zijn wieltjes erg handig, maar gebruik je het rek vooral om op één plek in je kamer neer te zetten, kies dan liever voor een platte onderkant. Vaak zijn dat kunststof doppen. Het rek staat hierdoor ook een stuk stabieler.

Materiaalkeuze

Niet elk materiaal is voor alle doeleinden geschikt. Afhankelijk van in welke ruimte je het rek gaat neerzetten, zal je voor een materiaalsoort moeten kiezen. Veel kledingrekken zijn van metaal, maar een ander groot deel is van kunststof gemaakt. Een kunststof rek oogt misschien minder chique dan een metalen rek, maar het is wel geschikt voor vochtige ruimtes. Verder is het ontzettend stevig waardoor je gegarandeerd lang van je opbergmogelijkheid gebruik kunt maken. Denk je eraan om vooral met een esthetisch doel een rek aan te schaffen, kies dan vooral voor het materiaal dat het beste in je interieur past.
Kwaliteit versus kwantiteit
Niet iedereen zal in elke situatie de voorkeur geven aan kleding ophangen in plaats van opvouwen, bijvoorbeeld wanneer je extreem veel kledingstukken hebt en er simpelweg geen ruimte is om ze op te hangen. Feit is wel dat je je meer bewust bent van de kleding die je hebt wanneer je alle items (of een groot deel ervan) ophangt. Juist voor mensen die geneigd zijn veel kleding te kopen en die vervolgens ongedragen in de kast opbergen kan een rek uitkomst bieden. Je gaat bewuster en gerichter shoppen, koopt wellicht alleen nog maar items waar je écht blij van wordt en die je graag zou willen ophangen. Kwaliteit wordt dan veel belangrijker dan kwantiteit. Vervolgens kun je ook nog eens veel langer genieten van je mooie kleding als je deze ophangt en de items niet achteloos in een kast propt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DutchDo
Aantal keer gelezen: 3167x
Toegevoegd: 18-07-2019 13:08
Gewijzigd: 19-07-2019 09:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!