Als je graag zwanger wil worden dan ga je op ieder verandering van je lichaam letten. Je gaat jezelf afvragen wanneer je zwangerschapsverschijnselen waar zou kunnen nemen. Het komt wel eens voor dat je zwangerschapsverschijnselen al waar kunt nemen kort na de bevruchting. Je kunt weinig over zwangerschapsverschijnselen zeggen, omdat dit bij iedere vrouw anders is. Er zijn vrouwen die totaal niets voelen en vrouwen die meteen weten dat ze zwanger zijn. Wil je graag zwanger worden en je bent hier al een tijdje mee bezig dan is de kans groot dat je dingen gaat voelen die er niet zijn, ook het lichaam kan signalen afgeven die niets met de zwangerschap te maken hebben. Je kunt als vrouw zijnde dingen voelen die er op lijken dat je zwanger bent maar dan hoef je nog niet zwanger te zijn. Dit wordt dan schijnzwanger genoemd. Is het zo dat je wel zwanger bent dan kunnen de klachten die je krijgt ook nog menstruatieklachten zijn.
Meestal is het zo, als je niet meer ongesteld wordt, dat je dan ook zwanger bent. Als je ongesteld moet worden en de menstruatie blijft uit dan kun je om zeker te weten of je zwanger bent een zwangerschapstest doen. Je kunt een zwangerschapstest het best een paar dagen later doen dan op de dag dat je ongesteld had moeten worden. Ondanks dat je zwanger bent kun je toch nog wel wat bloedverlies hebben, dit wordt dan een innestelingsbloeding genoemd.
Als je deze bloeding krijgt zul je merken dat het bloeden veel minder is dan wanneer je ongesteld bent. Wat ook een zwangerschapsverschijnsel kan zijn is dat je veel last krijgt van moeheid, zonder dat jij je meer dan normaal hebt ingespannen. Als je zwanger bent krijgt je lichaam te maken met grote veranderingen, dus zul je er zeker de eerste maanden rekening mee moeten houden dat je sneller moe en uitgeput zult zijn. Na de bevruchting zul je alleen de eerste drie maanden en de laatste drie maanden het meest last hebben van moeheid als je zwanger bent.
Misselijk worden kun je wel een van de meest voorkomende zwangerschapsverschijnselen noemen na de bevruchting. Je hoort vaak dat klachten van misselijkheid alleen voorkomen in de ochtend als zwangerschapsverschijnsel, maar bij heel veel vrouwen komt het ook voor dat ze de over de hele dag wel misselijk zijn en over moeten geven. Hoofdpijn kan ook een zwangerschapsverschijnsel zijn, je kunt al meteen als je zwanger ben last krijgen van hoofdpijn.
Ben je bezig met zwanger worden of ben je misschien al zwanger en je krijgt veel last van hoofdpijn ga dan niet zomaar aspirines of paracetamol slikken, dit kan namelijk schadelijk zijn voor de ontwikkeling van je toekomstige baby. Ga je merken dat je alles beter ruikt, dan kan dit ook een zwangerschapsverschijnsel zijn. Je zou zomaar dingen kunnen ruiken, die iemand anders niet ruikt. Het is tevens mogelijk dat je (bijna) misselijk wordt van bepaalde geuren, je verdraagt deze minder dan voorheen.
Een ander veelvoorkomend zwangerschapsverschijnsel na de bevruchting is dat je borsten erg gevoelig, zelfs pijnlijk worden. Er wordt door veel vrouwen beweerd, dat je dit wel als eerste voelt als zwangerschapsverschijnsel. Een vrouw met zwangerschapsverschijnselen voelt dit meestal een paar weken na de bevruchting. Je zult zien dat je na de bevruchting meer adertjes op je borsten kunt zien en je tepels donker gaan worden, dit ligt aan de doorbloeding. De doorbloeding is nu je zwanger bent een stuk beter geworden. Dat je vaker naar het toilet moet om te gaan plassen kan ook een zwangerschapsverschijnsel na de bevruchting zijn. Dat je dan meer naar het toilet moet om te plassen komt omdat de baarmoeder is gaan groeien, deze gaat dan steeds meer tegen de blaas drukken.
Sneller emotioneel worden kan ook een van de zwangerschapsverschijnselen zijn na de bevruchting. Als je meteen kwaad wordt zonder reden of je gaat opeens spontaan huilen dan kan dit een zwangerschapsverschijnsel na de bevruchting zijn. De reden hiervan is dat de hormonen in je lichaam eigenlijk op hol geslagen zijn, dus dat je dan emotioneler bent is zo gek nog niet. Krijg je last van brandend maagzuur dan kan ook dit een zwangerschapsverschijnsel na de bevruchting zijn. Dat je dan brandend maagzuur kan krijgen ligt aan de spieren die de spijsverteringssappen tegen moeten houden, deze werken niet zo goed als je zwanger bent. Krijg je pijn of krampen in je onderbuik dan zal ook dit hoogstwaarschijnlijk een teken zijn van zwangerschapsverschijnselen na de bevruchting. Omdat de baarmoeder groter gaat worden wordt alles wat opgerekt, je kunt hier al binnen een paar dagen na de bevruchting last van hebben.
Je kunt er weinig over zeggen maar zeker is dat je na de bevruchting als zwangerschapsverschijnsel aan kunt houden dat je anders zult gaan eten. Het komt voor als je zwanger bent dat helemaal geen zin meer in eten hebt wat je voor de zwangerschap wel graag had en dingen wel gaat eten die je voorheen helemaal niet zou eten. Van dit zwangerschapsverschijnsel kun je de hele zwangerschap last of zoals je wil plezier hebben. Last krijgen van duizeligheid kun je ook een zwangerschapsverschijnsel na de bevruchting noemen, het kan zijn dat je last hebt van bloedarmoede. Als het zo is dat je last krijgt van duizelingen als zwangerschapsverschijnsel dan moet je dit doorgeven aan de huisarts of verloskundige.
Je ziet wel eens een vrouw die met twee handen in de rug staat, dit kan een zwangerschapsverschijnsel zijn. De pijn bij een zwangere vrouw zit dan meestal in het onderste gedeelte van de rug, als de buik gaat groeien kan dit nog wat erger worden. Krijg je last van droge ogen dan kan ook dit een zwangerschapsverschijnsel na de bevruchting zijn. Ook een rare smaak in de mond kan duiden op zwangerschap en wordt als zwangerschapsverschijnsel aangemerkt, dit noemt men dan een ijzersmaak. Ervaar jij pijn of klachten die je normaal niet hebt dan kunnen dit zwangerschapsverschijnselen na de bevruchting zijn. Heb jij twijfel over de aard van de pijn en of de klachten raadpleeg dan altijd de huisarts.