zwembad in de tuin

Zwembad in de tuin aanleggen

zwembad in de tuinEen zwembad in de tuin: waarschijnlijk droomt iedereen hier wel van. Vaak denken we dat dit een onrealistische droom is, maar als je even spaart kun je zeker wel een zwembad in de tuin aanleggen! In dit artikel bespreken we welke soorten zwembaden er zijn en hoe je een zwembad in de tuin kunt aanleggen.

Soorten zwembaden

Polyester zwembad

Een polyester zwembad is vooraf al in een bepaalde vorm gemaakt. Het is daarom ook niet zo moeilijk om dit zwembad te laten aanleggen en meestal kan dit zelfs al binnen één dag. Deze zwembaden zijn ook niet zo duur en je hebt een grote keuze uit verschillende formaten en vormen. Het voordeel van een polyester zwembad in de tuin is dat het zeer hygiënisch is en zorgt voor optimale isolatie.

Keramisch zwembad

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een keramisch zwembad die al in een bepaalde vorm is gemaakt. Deze zwembaden zijn ook snel aan te leggen, maar er hangt wel een hoger prijskaartje aan vast. De eigenschappen van een keramisch zwembad zijn hetzelfde als die van een polyester zwembad, maar het grote verschil is dat keramiek van hogere kwaliteit is en dus ook veel langer meegaat.

Foliebad

Een foliebad wordt ook in vaste formaten en vormen geleverd, maar je kunt hierbij ook kiezen voor een zelfbouwpakket. In dat geval moet je ook kiezen uit de vormen die er beschikbaar zijn, maar er zijn gelukkig heel veel verschillende vormen en formaten. Je kunt een foliebad vaak eenvoudig zelf aanleggen, omdat alle materialen en een duidelijke handleiding worden meegeleverd in het zelfbouwpakket.

Houten zwembad

Een houten zwembad staat erg mooi en geeft een natuurlijke uitstraling. Het probleem van hout is echter dat het gemakkelijk kan verrotten. De leveranciers van houten zwembaden blijven echter zoeken naar duurzame houtsoorten die niet al te hoog geprijsd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grenenhout of dennenhout. Het is mogelijk om helemaal zelf een houten zwembad in de gewenste vorm in je tuin aan te leggen, maar je kunt ook kiezen voor een kant en klaar houten zwembad. Houten zwembaden kunnen boven de grond worden geplaatst, maar ze kunnen eveneens worden ingegraven.

Metalen zwembad

Je kunt ook een metalen zwembad in de tuin aanleggen of laten aanleggen. Deze zwembaden zijn vaak heel betaalbaar en de kwaliteit is goed. De metalen zwembaden zijn ook al van tevoren in een bepaalde vorm en formaat gegoten, waardoor ze eenvoudig in de tuin te plaatsen zijn. Net als bij een houten zwembad kun je ervoor kiezen om het metalen zwembad boven de grond te plaatsen of in te graven.

Betonnen zwembad

Een betonnen zwembad is van uitstekende kwaliteit en bestaat uit gegoten, waterdicht beton. Het is mogelijk om zelf een betonnen zwembad op maat te laten maken of dit door een bedrijf te laten doen. In dat geval wordt eerst het gat uitgegraven en vervolgens wordt hier beton in gestort. Dit kost echter wel heel veel werk en het is ook niet goedkoop. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een kant en klaar betonnen zwembad. Dit bestaat uit betonplaten voor de ondergrond en betonwanden voor de zijden van het zwembad. Ook hierbij heb je vaak een enorme keuze uit vormen en formaten.

Overdekt zwembad

Als je er echt wat geld voor over hebt, kun je er ook voor kiezen om een overdekt zwembad in de tuin te plaatsen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat hier vaak nog wel een vergunning voor moet worden aangevraagd. De overkapping van het zwembad houdt vuil en vallend blad tegen en het bad is op deze manier afgesloten voor kinderen en huisdieren. Zij kunnen er dus niet zomaar invallen. Verder is het met een overdekt zwembad in de winter ook mogelijk om in de tuin te zwemmen. Een overkapping op het zwembad is echter niet goedkoop, dus je moet hier wel een budget voor beschikbaar hebben.

Zwemvijver

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een zwemvijver. Het voordeel hiervan is dat het een natuurlijke uitstraling heeft en daarom goed past bij de rest van de tuin. Je kunt ervoor kiezen om hier vissen in te laten zwemmen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het onderhoud van een zwemvijver is eenvoudiger dan het onderhoud van een normaal zwembad en het is een stuk milieuvriendelijker door het biologische filter

Whirlpool of hot tub

Een zwembad in de tuin is natuurlijk heel fijn, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een whirlpool, een spa of een hot tub. Hierin kun je heerlijk ontspannen na een dag hard werken, zelfs in de winter! Je kunt voor een paar duizend euro al een whirlpool, een spa of een hot tub aanschaffen. Als je een groter budget hebt, kun je echter ook kiezen voor een whirlpool met aromatherapie en een flatscreen televisie of een extra grote hot tub.

Opzetzwembad

Heb je niet zo’n groot budget en wil je in de zomer toch genieten van een zwembad in de tuin? Dan kun je ook kiezen voor een opzetzwembad. Vaak heb je al een opzetzwembad voor een paar tientjes. Heerlijk voor de kinderen, maar je kunt hierin natuurlijk zelf ook even afkoelen op een warme zomerdag

Zelf een zwembad in de tuin aanleggen

Een zwembad in de tuin hoeft niet eens zo duur te zijn. Voor een paar duizend euro kun je vaak al een zwembad kopen. Het laten aanleggen van het zwembad brengt vaak echter de meeste kosten met zich mee. Je kunt natuurlijk ook zelf een zwembad in de tuin aanleggen, zodat je hier niet veel geld aan kwijt bent.

Wij raden je aan om alleen zelf een zwembad in de tuin aan te leggen, als je kiest voor een kant en klaar zwembad. Dit kan bijvoorbeeld een polyester zwembad, een houten of metalen zwembad of een foliebad zijn. Je zult dan eerst een gat in de grond moeten graven in het juiste formaat. Hiervoor kun je een graafmachine gebruiken. Als je geen echte doe-het-zelver bent, kun je echter beter niet aan deze klus beginnen. In dat geval kun je het beter uitbesteden aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

Zwembad laten aanleggen

Je kunt je zwembad in de tuin laten aanleggen door een gespecialiseerd bedrijf. Zij weten precies hoe ze het zwembad moeten aanleggen en je bent er dus altijd van verzekerd dat dit goed gaat. Het scheelt jou ook een heleboel tijd en moeite. Ga wel van tevoren na wat de precieze kosten van het aanleggen zullen zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Als je een zwembad in de tuin wilt kopen en laten aanleggen, kun je dit het beste laten doen door één bedrijf. Indien er dan iets mis blijkt te zijn, heb je één aanspreekpunt. De planning zal dan ook altijd goed lopen; jij hoeft niet nog belletjes te plegen naar het bedrijf dat het zwembad gaat aanleggen, als het zwembad te laat wordt geleverd door het andere bedrijf.

Vergelijk niet alleen de prijzen van de verschillende aanbieders, maar kijk ook naar de recensies over het zwembad dat je wilt gaan aanschaffen en de service van het bedrijf. Vraag daarna offertes op bij verschillende bedrijven die het zwembad aanbieden dat jij wilt laten plaatsen en goede recensies hebben. Vervolgens kun je onderzoeken welk bedrijf het voordeligst is en bij hen het zwembad kopen en door hen laten aanleggen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 6516x
Toegevoegd: 29-02-2016 10:15
Gewijzigd: 12-04-2016 22:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!