Website laten maken

Website laten maken

Website laten makenWil je een website laten maken? Dan is het belangrijk om een aantal zaken niet uit het oog te verliezen. Op deze website wordt besproken hoe het laten maken van een website werkt en wat je zeker niet mag vergeten.

Gebruik het onderstaande stappenplan en kom achter de volgende zaken:

  • Wat wil ik precies op mijn website laten zien?
  • Op welke zaken moet ik letten bij het laten maken van een website?
  • Wat kost het laten maken van een website?
  • Hoe werkt het onderhoud van een website?

Stap 1: wat wil ik precies op mijn website laten zien?

We spreken op deze pagina over een website voor zakelijk of persoonlijk gebruik. Wanneer je een website laat maken is het verstandig om zelf al na te denken over de inhoud en opbouw van een website. Een websitebouwer is op deze manier instaat om snel een beeld te vormen en vervolgens kan deze aan de slag met een voorstel. Wanneer je nadenkt over de inhoud van een website wordt deze nuttig voor de bezoeker en is de kans groot dat je klanten of geïnteresseerden van dienst bent.
Ben je al langer actief in een bepaalde hoedanigheid? Dan is het belangrijk om al je activiteiten in kaart te brengen.

Communiceer over deze activiteiten voor zover dat relevant is en zet een bezoeker minimaal aan tot het invullen van een formulier, het plegen van een telefoontje of het sturen van een e-mail wanneer je een commercieel doel nastreeft. Wil je nog meer informatie op je website delen? Denk na over het doel dat je nastreeft en of de informatievoorziening geen overkoepelende thema’s of verwarring geeft. Het is bij de meeste websites belangrijk om ‘to the point’ te zijn en alleen de noodzakelijke informatie te communiceren. Helaas heeft men steeds minder tijd en moet je via het internet snel iemands aandacht grijpen. Lukt dat niet? Dan schep je verwarring en is de bezoeker vaak al snel gevlogen.

In de eerste stap van het laten bouwen van een website is het ook belangrijk om na te denken over het gebruik van afbeeldingen en tekst. Huur eventueel een tekstschrijver in om professionele teksten te schrijven en laat hem of haar meedenken over het verhaal dat jij via het internet wilt delen.

Stap 2: op welke zaken moet ik letten bij het laten maken van een website?

Wanneer je een website laat maken heb je minimaal een domeinnaam en hosting nodig. Een domeinnaam kun je registreren op allerlei websites als www.transip.nl en www.yourhosting.nl. Op de meeste websites waar je een domennaam registreert is het ook mogelijk om hosting af te sluiten. Een domeinnaam en hosting zijn op deze manier direct verbonden en dat schept voor een websitebouwer de gelegenheid om direct met het bouwen van de website aan de slag te gaan.Op zoek naar een webdesign bureau? Je wilt een professionele website laten maken? Maar wat is een professioneel website? Is dat een website die er goed uitziet en mooi oogt? De dikke Van Dale geeft als definitie van professioneel; beroepsmatig, gemaakt door vakmensen én goed georganiseerd. Webdesign Westland is een webdesign bureau in het Westland en maakt professionele websites voor ZZPers en het MKB.De meeste websites zijn tegenwoordig gebaseerd op CMS als Wordpress. Het is via een dergelijk systeem vrij eenvoudig om een website aan te maken en de kosten liggen laag. Wanneer je een geschikt thema en de juiste content aan Wordpress toevoegt het mogelijk een website te personaliseren. In de meeste gevallen red je het echter niet zelf. Zeker voor het combineren van de juiste kleuren, een strak design en een website waarbij alles klopt heb je nog steeds een webbouwer nodig. Op deze manier krijg je de professionaliteit die iedereen wenst en uiteraard straalt dat ook af op de bezoeker.

Stap 3: wat kost het laten maken van een website?

De kosten voor het laten maken van een website zijn afhankelijk van de bedoeling die je met een website hebt. De meeste webbouwers baseren het bouwen van een website op een uurtarief en de moeilijkheidsgraad van een website. Je kunt rekenen op hogere kosten wanneer je meer eisen voor het bouwen van een website hebt. Over het algemeen kost een websites voor midden- en kleinbedrijven tussen de €500,- en €10.000,- afhankelijk van een investering in video- en fotomateriaal kan dit nog veel hoger zijn. Over het algemeen mag je rekenen op een uurtarief van ongeveer €100,- en wanneer je een particulier bent betaal je hierover ook nog BTW.
Wil je bepaalde zaken zelf doen als het aanleveren van teksten of beeldmateriaal? Dan kun je uiteraard besparen op kosten voor een website. Vergeet echter niet dat een websitebouwer de samenhang van een website begrijpt en wanneer je bepaalde zaken zelf doet vormt dit een risico voor de kwaliteit. Tegenwoordig is het laten bouwen van een website een stuk voordeliger dan het ooit geweest is. In het begin van deze eeuw werd een website vanaf de grond opgebouwd en dat was een uiterst tijdrovend en kostbaar proces. Vandaag de dag is dit niet meer nodig en is het laten maken van een website goedkoper en eenvoudiger van ooit. Vergeet echter nooit de kwaliteit uit het oog en neem alleen genoegen met een eindproduct dat bij jou en je doelgroep past. Een websitebouwer verstaat dit gevoel en is vaak instaat om een website in iets te vertalen waarmee je daadwerkelijk een effect bereikt.

Stap 4: hoe werkt het onderhoud van een website?

Het onderhoud van een website is minstens zo belangrijk om een website actueel te houden. Wanneer je geen onderhoud aan een website pleegt wordt het vaak al snel opgemerkt en is het lastig om betrouwbaar te blijven. Zorgt minimaal dat de belangrijkste pagina’s en contactgegevens kloppen. Af en toe controleer je of de content nog van toepassing is of probeer je het voor zover mogelijk te optimaliseren. Om de twee jaar kijk je samen met een websitebouwer of het mogelijk is om het design of de functionaliteit te verbeteren. De innovatie voor websites gaat nog steeds razendsnel en je wilt geen mogelijkheid missen om te verbeteren en daarmee meer klanten aan te brengen of aan loyaliteit te doen.

Wanneer je een eigen website hebt is het belangrijk om ook op technische zaken als de snelheid en bruikbaarheid van een website te letten. Het is van belang dan een website ook goed werkt op apparaten als smartphones of tablets en in verschillende browsers. Men gebruikt het internet op steeds meer verschillende manieren en wanneer je een website hebt wil je uiteraard elke bezoeker van informatie voorzien.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 25039x
Toegevoegd: 17-06-2015 14:42
Gewijzigd: 22-08-2015 12:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!